Totalul afișărilor de pagină

11 sept. 2016

Amestistul, cristalul care transcede moartea...

Ametistul reflecta o splendida lumina violeta, culoarea specifica centrului corespunzator celui de-al treilea ochi. Este culoarea care poate fi vazuta cu ocazia unor apusuri de soare mai deosebite, atunci cand amurgul transforma lumina zilei in intuneric. Este culoarea care simbolizeaza trecerea constiintei de la starea normala, de veghe, la zonele crepusculare ale starilor elevate de constiinta. In acele momente incantatoare cand energia se ridica, ametistul reveleaza esenta magicului, abilitatea de a transforma iluzia in realitate.
Ametistul poate fi folosit pentru meditatia celui de-al treilea ochi
Ametistul este una dintre cele mai bune pietre pentru meditatie. Deoarece culoarea ametistului are cea mai inalta vibratie – corespunzatoare celui de-al treilea ochi -, puteti aseza o piatra de ametist direct pe acesta zona (in timp ce persoana sta culcata cu fata in sus) pentru a ne insoti in starea de meditatie. Credinta blanda a ametistului potoleste temporar procesele gandirii lumesti ce inunda in mod obisnuit constiinta, astfel ca mintea poate sa experimenteze linistea eterna. Ametistul ghideaza mintea departe de cliseele de gandire egocentriste, ademenind-o catre o intelegere mai adanca. Pe masura ce mintea abandoneaza lupta cu gandurile, licaririle si sugestiile unei cunoasteri elevate incep sa se infiltreze.
Ametistul si umilinta
Energiile ametistului arata mintii cum sa fie umila, deschizand astfel usile catre o minte rafinata. Calmul interior si pacea induse de aceasta piatra ne fac capabili sa plonjam adanc in oceanul de liniste si sa devenim parte din seninatatea care exista dincolo de activitatea mentala. Ametistul este printre noi pentru a ne invata lectia umilintei. Este de dorit sa ii aratam mintii cum sa se abandoneze total in fata altarului sinelui. Numai atunci vom putea pasi dincolo de pragul care ne desparte de regatul adevaratei cunoasteri si intelepciuni. Doar atunci cand mintea isi da seama ca exista ceva mai maret decat ea, ca este limitata si ca simturile nu pot percepe decat o mica parte din adevar, abia atunci ea va putea sa inteleaga sensul vietii si al existentei. Doar cand renunta la tot ce credea ca este adevarat va putea cunoaste realitatea ultima.
Ametistul este printre noi pentru a ne spune: „descatusati-va si credeti”, „renuntati la tot ca sa primiti mai mult”, „plecati-va pentru a deveni o parte a unui intreg mult mai mare”, „goliti-va, ca sa va puteti umple complet”, „fiti umili pentru ca puterile universului sa va poata conduce pe calea cea mai buna” .
Ametistul, piatra care transcede moartea

Deoarece ametistul indica intelepciunea si o intelegere superioara, el este foarte folositor acelora care plang disparitia unei persoane iubite. Prezenta lui aduce confort pe masura ce subconstientul ne comunica faptul ca nu exista moarte, ci doar o tranzitie, o schimbare a formelor. Ametistul va sfatui acele persoane in tacere, spunandu-le: „Sarbatoriti libertatea pe care cei dragi si-au gasit-o; bucurati-va ca sufletul a fost eliberat din inchisoarea corpului fizic; ajutati acest proces abandonand supararea si trimiteti in schimb ganduri de bucurie si rugaciuni de dragoste”. Moartea este jelita doar pentru ca noi nu am invatat despre eterna existenta a sufletului.
Ametistul poate fi numit „piatra-suflet” deoarece el isi trimite mesajele catre acel nivel al fiintei. El initiaza experiente foarte profunde in adancul sufletului. Deoarece ametistul comunica direct cu sufletul, este o piatra pe care ar fi ideal s-o tinem in mina sau sa meditam cu ea asupra experientei mortii. Atunci cand exista o puternica identificare cu forta sufletului, eliberarea efemerului corp fizic este realizata mult mai usor si intelegerea trecerii poate fi facuta in siguranta si pace. De aceea este o piatra ideala pentru a fi daruita acelora care sufera de boli incurabile sau pentru a fi folosita in pregatirile necesare pentru constientizarii experientei mortii.
Ametistul, folosit pentru suprasolicitari

Datorita efectului de calmare a mentalului, ametistul este o piatra care poate fi folosita in cazul suprasolicitarilor sau al starilor mentale coplesitoare. Este una dintre cele mai bune pietre care pot fi folosite in caz de tensiuni sau migrene deoarece usureaza anxietatile mentale care tind sa cauzeze aceste suferinte.
Ametistul, bun pentru somn
Violetul ametistului este compus din mai multe nuante de albastru si rosu. Albastrul aduce pace in zona de actiune a energiei rosului, de aceea este recomandat pentru persoanele cu porniri si usor iritabile (energiile culorii rosii).
Ametistul poate fi tinut in mana, purtat la gat sau se poate folosi in meditatie; este foarte util pentru restabilirea echilibrului mental. Ametistul este in mod special de mare ajutor persoanelor care sufera in mod curent de cosmaruri. Inainte de culcare puneti un cristal de ametist pe frunte si programati-l sa va protejeze pe timpul somnului. Pe urma puneti-l sub perna si dormiti linistit (este indicat pentru oricine doreste sa aiba vise placute).
-sursa-http://www.almeea.ro/amestistul-cristalul-care-transcede-moartea/ 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu