Totalul afișărilor de pagină

22 mar. 2018

Deschide-te Spre Sincronicități...

Sincronicitățile nu sunt altceva decât niște experiențe de viață în cadrul cărora simți că Universul îți trimite ghidaj, lucruri la care te gândești apar imediat, ceri semne de la Divin și le primești. Toate aceste experiențe în care Universul pare că trage niște fire în așa fel încât să îți ghideze pașii sau ceea ce ai ales tu să devină realitate experimentată intră din punctul meu de vedere sub umbrela noțiunii de sincronicitate.
Ideea este că mulți dintre cei care vor citi acest articol au experimentat cu siguranță măcar o sincronicitate în această viață. Pentru a te deschide înspre mai multe, sunt câteva lucruri simple pe care le poți face. De asemenea, dacă nu ai experimentat niciodată o sincronicitate, aplicând ideile din articol sunt toate șansele să te deschizi înspre asta.
Am simțit să dedic un articol ideii de sincronicitate, fiindcă astfel de evenimente se pot dovedi de mare folos în drumul căutătorului spiritual. Și asta pentru că atunci când ești relativ la început, nu știi foarte clar cum să distingi dacă să faci ceva sau să nu faci, dacă să mergi într-un loc sau să nu mergi. De aceea, fiind atent la sincronicități o să poți observa cum Universul te ghidează spre a face pașii cei mai armonioși pentru tine.
Din sugestiile care urmează, te invit ca tu să îți canalizezi atenția pe cele cu care rezonezi și pe care simți că merită să le integrezi.

1. Universul Este Prietenul Tău

Tu nu ai venit în această existență pentru a te chinui, a fi trist și pentru ca să îți iasă lucrurile pe dos. Nu. Tu ai venit în acest plan pentru a experimenta niște lucruri frumoase pe care le-ai ales orientativ înainte de întrupare și pe care dacă îți dai voie să le experimentezi, îți vor aduce bucurie.
Sincronicitățile pot apărea numai dacă îți dai voie să simți lumea înconjurătoare ca prietenoasă. Asta fiindcă în cazul în care consideri că viața e grea și nu merită trăită, sunt foarte slabe șansele ca sincronicitățile să intervină. Omului i se dă după credința lui.

2. Antrenează-ți Starea De Prezență

Am discutat mai amplu despre acest subiect în acest articol. Ideea este că pentru a conștientiza sincronicitățile cărora le poți fi martor, este important să fii în prezent. Și o să iau un exemplu aici. Să zicem că tu nu știi dacă să locuiești în Suceava sau în Cluj. Și ai de luat o decizie. Amâni să iei această decizie, dar într-o zi, aflându-te într-o sală de așteptare, omul care așteaptă la rând la fel ca și tine începe un dialog. Iar primele vorbe pe care le scoate pe gură sunt: „Suceava este un loc extraordinar. Tu de unde ești fecior?”.
În acest moment dacă ești prezent, tu îți poți da seama că aceasta este o sincronicitate prin care Universul îți spune că armonios pentru tine este să alegi Suceava. Dar dacă ești de părere că lumea este un spațiu rigid și un mediu neprietenos, sunt toate șansele să te depărtezi de omul respectiv gândindu-te la lucruri precum: „Dar oare de ce vorbește cu mine, vrea ceva de la mine?”. Iar într-o astfel de situație, chiar dacă Universul ți-a trimis un mesaj, tu îl vei rata.
De aceea spun că pentru a experimenta sincronicități este important să fii în prezent pentru a putea să le și observi, fiindcă altfel ele vor trece pe lângă tine.

3. Nu Mai Insista Să Îți Explici Totul Logic

Ceea ce ar fi recomandat să obținem noi în această viață este armonia dintre inimă și minte. Când suntem prea mult prinși în minte însă, ratăm mult din frumusețile vieții. Omul prins în minte, în loc să se bucure de curcubeu, se gândește la fenomenele fizice care conduc la producerea acestuia.
Ori o caracteristică importantă a sincronicităților este tocmai aceea că fenomenul nu poate fi explicat logic de cele mai multe ori. Ce logică să fie în faptul că apare în viața ta un om care îți spune practic indirect răspunsul la nedumerirea ta.
Este important să înțelegi că liniaritatea este o iluzie pe care o creează mintea. Dincolo de minte există însă oameni care deschizându-se pot experimenta o cu totul altă realitate. Iar aceea este realitatea pe care ei înșiși o aleg în mod conștient. Tot acesta este și tărâmul sincronicităților. Așa că ce îți propun eu este să folosești mintea ca pe un instrument util, ceea ce și este de altfel, dar să încetezi strădania de a explica totul folosindu-te de minte. Când îți dai voie să accepți ca mai este ceva și dincolo de minte ce poate fi experimentat, sincronicitățile îți vor bate la ușă.

4. Leagă Prietenii Cu Oamenii Pasionați De Dezvoltare

Am observat că un lucru care li se întâmplă unora dintre oameni este că ei experimentează și deschid înspre anumite sincronicități. Însă după ce le experimentează, când să le împărtășească cu cei din jur, aceștia spun: „Ce este cu tine, ai înnebunit? Așa ceva nu este posibil”. Iar când omul primește această reacție din jur, sunt toate șansele să se închidă în el. Până la urmă poate ajunge chiar la concluzia că într-adevăr nu are cum să se întâmple ceea ce el tocmai experimentase.
De aceea, pentru a invita sincronicitățile în viața ta este important să legi prietenii cu oameni care sunt pasionați și ei de latura energetică a realității. Și ce mai simt să îți transmit este că indiferent de ce experiență care poate fi catalogată ca ieșită din comun ai avut tu, cu siguranță mai există măcar un om în jurul tău care a avut exact aceeași experiență.
Prin urmare această idee de a lega prietenii cu oameni pasionați de dezvoltare merită integrată puțin câte puțin. Nu intra în mecanismul mental care spune: „Păi toți ăștia din jur nu au nicio treabă. Doar eu mă dezvolt și lucrez cu mine, și nimeni nu vrea să mă asculte”. Înțelege că fiecare om are drumul său. Dacă un om nu vrea să experimenteze ce experimentezi tu, foarte bine, aceasta este alegerea lui. Deschide-te doar și înspre a relaționa cu oameni care asemeni ție se educă, experimentează, și se dezvoltă. Să ai cu cine discuta despre experiențele tale și să vezi că și altcineva experimentează sincronicități asemeni ție este frumos și sănătos.
***
În încheiere, te invit doar să îmi spui care a fost ultima sincronicitate pe care ai experimentat-o. Împărtășind povestea ta, îi poți ajuta și pe ceilalți să se deschidă înspre astfel de experiențe.
Cu recunoștință,
Cosmin-Constantin Cîmpanu
-sursa-http://fiimplinit.ro/deschide-te-spre-sincronicitati/#more-6795 
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu