Totalul afișărilor de pagină

30 nov. 2019

Omul trebuie să învețe să accepte și latura negativă numai atunci va deveni întreg...

Voi doriți să trăiți numai latura pozitivă. Când sunteți fericiți, acceptați această stare. Când sunteți nefericiți, o respingeți. Dar ambele aspecte fac parte din ființa voastră. Când lucrurile se leagă și vă simțiți dus de val, vă considerați în paradis; când totul să vi se împotrivească și sunteți într-un blocaj general, vă simțiți în iad. Dar ambele stări fac parte din viață și trebuie acceptate.
Viața nu este numai un paradis, ci și un iad. Divizarea dintre paradis și iad este falsă. Nu există un paradis sus și un iad jos. Ambele sunt aici. Într-o clipă ești în paradis și alta ai ajuns în iad.
Omul trebuie să își accepte și latura negativă învățând să se relaxeze în prezența ei. Într-o zi vei fi surprins să constatați că latura negativă contrbuie și ea la savoarea vieții. Ea nu este inutilă. Este sarea și piperul vieții. Altminteri, viața ar părea extrem de plicticoasă și de monotonă. Gândiți-vă ce ar însemna dacă v-ați simți fiecare zi tot mai fericit… Unde ați ajunge? Momentele de nefericire fac viața să pară o aventură, o căutare continuă. Vă redau pofta de mâncare.
Învățați să vă acceptați întreaga ființă, toate aspectele ei, bune și rele. Nu puteți scăpa de nici unul din ele. Nimeni nu poate scăpa de propria sa ființă, dar treptat, poate învăța să o accepte. Abia atunci se naște o armonie între lumină și întuneric, care are o mare frumusețe. Căci armonia nu se poate naște decât din contraste.
De aceea, încercați să savurați și aceste momente. Nu vă mai faceți atâtea probleme, nu mai gândiți în termenii: „Ce trebuie să fac pentru a scăpa de această agitație interioară?” Când sunteți agitat, fiți agitat! Când sunteți nefericit, fiți nefericiți! Numai faceți atâta caz, fiți pur și simplu nefericit. 
Este la fel ca și vremea. Dacă e vară, e cald. Ce puteți face? Dacă e cald, acceptați căldura și transpirați, dacă e frig, tremurați și savurați această stare! Treptat, veți învăța să vă bucurați de interrelația dintre extremele polare opuse. Iar în ziua respectivă veți trăi o mare revelație.
Osho
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu