Totalul afișărilor de pagină

28 nov. 2019

Privirea este limbajul lui Dumnezeu...

Ochii ne permit sa percepem lumina, culorile si formele, asa cum urechile ne permit sa percepem sunetele. Urechile sunt organe pasive, receptive. Dar spre deosebire de urechi, ochii pot deveni emisivi, activi, pentru ca prin privirea sa omul vorbeste, sugereaza, influenteaza, comanda.Astfel putem plasa privirea in categoria gesturilor si, ca si gesturile, ea trebuie stapanita, educata, pentru a nu produce decat efecte benefice.
Prima regula este de a nu privi oamenii fix pentru a ne impune lor, nu avem acest drept. Dar nu este bine nici sa-i privim pasiv, cu ochi neexpresivi, pentru ca ei se vor simti demagnetizati, vampirizati.
Da, vampirismul exista sub tot felul de forme: gesturi, cuvinte, privire… Anumite persoane sunt atat de dezvoltate in vampirism, constient sau inconstient, incat prin privirea lor aspira intreaga voastra vitalitate.
Am constatat-o adesea. Exista oameni a caror privire nu imi place sa o intalnesc, pentru ca ei paralizeaza energiile mele, simt o senzatie de toropire ce ma napadeste, si nu pot face nimic pentru ei. In timp ce altii, care au o privire vie, imi dau ceva privindu-ma, si eu pot atunci sa le dau mai mult.
Trebuie sa va ganditi, sa observati si sa supravegheati expresia ochilor, intrebandu-va: “Oare dau sau primesc?”
Este bine sa dai si nu este deloc rau a primi in schimb, pentru ca este important sa facem schimburi.
Avem dorinta de a fura celui care nu inceteaza sa tot ia, pentru ca este ca un hot, in timp ce suntem atrasi de cel care stie sa dea, sa straluceasca, pentru ca practica cea mai inalta magie.
Trebuie deci sa-i priviti pe ceilalti cu dragoste, dar fara insistenta, intr-un fel in care ii lasati liberi. Nu incercati sa-i obligati sa raspunda la privirile voastre si sa se manifeste conform dorintelor voastre. Pentru ca cel ce primeste o astfel de proiectie a vointei voastre se simte deranjat, violentat, si nimic nu-l mai poate face sa se deschida catre voi. El ramane insensibil la toate manevrele voastre.
Secretul pentru a-i castiga pe ceilalti este dragostea dezinteresata, care nu incearca niciodata sa puna mana pe sufletul sau inima lor prin violenta.
Astrologii va vor spune ca oamenii au o anumita privire dupa planeta care domina in tema lor.
Daca este Luna, au o privire vaga si visatoare, aratand ca sunt cu capul in nori.
Daca este Mercur, ochii lor cerceteaza peste tot, si descopera cateodata… ceea ce se gaseste in buzunarele voastre!
Venusienii va trimit o privire languroasa si va arunca ocheade pentru a va atrage.
Martienii va fixeaza cu un aer sfidator ca si cum v-ar spune: “Atentie, sunt gata sa lupt cu dumneavoastra!”
Jupiterienii va inconjoara cu priviri protectoare care semnifica: “Bazati-va pe mine, pot sa va ajut, cunosc persoane importante, le voi vorbi de dumneavoastra.”
Privirea saturnienilor este plina de banuieli, va examineaza cu neincredere, pentru ca ei cred ca aveti de gand sa le faceti un rau.oarele va priveste deschis, cu o mare limpezime.
Cum trebuie sa ne privim?
In tot cazul, nu in maniera lui Saturn care arunca priviri banuitoare. Imi veti obiecta ca daca nu ne indoim un pic, vom fi inselati si jecmaniti. Este adevarat, dar daca veti ramane de acum inainte neincrezator, veti crea aceeasi stare de spirit in altii si traiul nu va va fi mai usor.
In majoritatea cazurilor, cand oamenii se intalnesc unii cu altii pe strada sau in alta parte, ei se privesc cu indiferenta, ca niste straini sau chiar ca niste inamici.Daca nu au nici un interes sa atraga atentia cuiva, ei nu se gandesc sa-si arunce priviri de bunatate, de lumina, care ar putea ajuta.
Cu toate acestea, cand cineva este scufundat in indoiala, durere, disperare, aveti, prin intermediul privirii voastre, posibilitatea de a-i da curaj. Peste tot, pe strazi, in trenuri, autobuze, metrou, intalniti multi oameni pe care puteti sa-i ajutati cu priviri bune si cu ganduri pozitive pentru a-i sustine.
Pe moment, nu isi vor da seama de ce faceti pentru ei, dar sufletul lor si entitatile spirituale care locuiesc in ei vor sti sa primeasca ceea ce le trimiteti, si astfel starea lor se va imbunatati.
Cateodata, va simtiti subit fericit, dilatat, fara a sti pentru ce. Totusi, este foarte simplu. Nu vi s-a intamplat niciodata, mergand pe strada, sa intalniti pe cineva pe care l-ati placut si caruia i-ati trimis in trecere un gand, un sentiment deiubire sincer? Aceasta persoana nici macar nu v-a vazut, dar ea a primit ce i-ati trimis si fara indoiala s-a simtit inbogatita.
Ei bine, atunci cand sunteti subit fericit, este pentru ca un locuitor al lumii invizibile, trecand pe langa voi, v-a privit si v-a lansat o raza de iubire care a atins inima voastra.
Da, in lumea invizibila exista fiinte care va indragesc si cand va intalnesc, ele va arunca o privire buna. Dar se poate sa intalniti un inamic, si in acel moment a veti simti brusc ranit, lovit.
Peste tot pe pamant, multimi de oameni se intalnesc, se amesteca si fac schimburi intre ei. Este la fel si in lumea invizibila: aici, deasemenea, ne miscam in mijlocul unei multimi de fiinte; unele ne trimitunde benefice, altele curenti nocivi, si astfel se explica multe din starile noastre.
Puterea privirii este imensa si se intampla ca unele persoane sa se imbolnaveasca pentru ca, fie ca in lumea vizibila, fie ca in lumea invizibila, fiinte care nu le iubesc le-au privit cu rautate.
Trebuie sa ne purtam in asa fel incat sa nu privim urat, orice ar fi.
Pe pamant, oamenii se fulgera fara incetare cu priviri ostile.
Multumiti ca pe pamant legile sunt mai putin severe decat in Imparatia lui Dumnezeu, pentru ca daca un locuitor al Imparatiei lui Dumnezeu isi permite o singura privire ostila, va fi imediat alungat si va trebui sa coboare si sa rataceasca in regiunile inferioare. Desigur, noi toti am fost expediati pe pamant pentru ca am aruncat macar oprivire rea!
Ni s-a inchis in nas poarta Paradisului si am cazut intr-un loc unde aceste greseli sunt comise in mod cotidian.
De altfel, razboiul este una din consecintele privirilor pe care oamenii nu inceteaza sa si le arunce unii altora.
Trebuie sa ne apropiem de alte fiinte uitandu-ne la ele cu dragoste spirituala, ca soarele, care privindu-ne in fiecare zi, ne trimite unde de viata.
Soarele este o imagine a lui Dumnezeu, cea mai frumoasa, cea mai sublima.
In fiecare zi trebuie sa ne prezentam in fata lui Dumnezeu pentru a-L contempla si a incerca sa atragem o privire a ochilor Lui. O singura privire de-a lui Dumnezeu poate sa ne transforme, si nu o vom mai uita niciodata. De aceea trebuie sa lucram mult timp in a ne apropia de Dumnezeu, pentru a obtine ca El sa ne arunce o privire.
Viata spirituala incepe prin educarea privirii.
Evident, cuvantul privire este aici simbolic. Totul poate fi exprimat prin acest cuvant: privirea este o proiectare de forte, de energii benefice sau malefice, tenebroase sau luminoase.
Astrologia a inteles bine importanta privirii. Studiati-o si veti vedea ca ea se explica pe de-a-ntregul prin privire: o planeta intr-o tema arunca o proasta privire la o alta si aceasta atrage pentru persoana respectiva anumite conditii dificile din care ea nu poate iesi decat cu mare suferinta; pentru ca “privirile” pe care astrele si le arunca se cristalizeaza in planul fizic, si cum planul fizic opune o mare rezistenta, nu putem sa le modificam foarte usor.
Pentru a neutraliza influentele proaste ale planetelor, trebuie sa incepem prin a invata sa privim cu bunatate toata creatia, de la pietre, plante, la stele…
Pentru ca atunci Cerul insusi ne va arunca priviri favorabile, neutralizand tot ceeace am primit de la dusmanii nostri din planurile fizic, astral, mental, pe timpul tuturor incarnarilor.
Privirea este punctul de plecare a multor lucruri in viata. Dragostea, accidentele incep cu o privire. Un barbat a vazut o femeie, i-a aruncat o anumita privire si ea s-a indragostit de el; inlantuirea tuturor evenimentelor care vor urma provin din aceasta privire. La fel, cel ce priveste urat declanseaza dezordini si conflicte.
Studiati aceasta problema in viata voastra familiala, in viata sociala si veti vedea ca multe lucruri depind de maniera in care fiintele se privesc unele pe altele.
A se privi, este o intreaga stiinta; nu s-a studiat inca suficient influenta privirii asupra destinului omului. Nu spuneti ca este un detaliu fara importanta.
Totul este in privire, pentru ca este o sinteza a fiintei, si in plus, imprima o pecete peste tot unde se pune.
Pentru a va schimba privirea, trebuie sa va schimbati toata existenta, felul vostru a gandi, de a simti, de a actiona, pentru ca prin intermediul privirii se manifesta tot caracterul si temperamentul unei fiinte, toate calitatile si defectele sale care se revarsa asupra altor fiinte sau lasa o amprenta asupra obiectelor.
Privirea este de o foarte mare importanta, de aceea astrologia nu se inseala definind horoscopul unui om ca o sinteza a privirilor pe care le-au aruncat astrele la nasterea sa.
Cand sunteti furios pe cineva, aveti tendinta de a-i arunca priviri rele. Aveti grija, nu trebuie niciodata sa aruncati priviri ostile; in astfel de momente, inchideti mai bine ochii si transformati forta ce actioneaza in voi. Daca aruncati priviri rele, veti proiecta o forta care va incepe sa actioneze fara voia voastra, si care se va intoarce intr-o zi impotriva voastra.
Incercati de asemenea sa nu tineti prea mult ochii plecati, pentru ca va legati astfel de puterile subterane.
Ridicati-va privirea din cand in cand spre cer, pentru a va detasa.
Desigur, nu este bine sa priviti prea mult nici in sus. Si daca vorbiti cu cineva privindu-l, nu va indreptati brusc privirea spre sol; nu este bine.
Cand vreti sa stiti ce este pe cale sa faca cineva care este in apropierea voastra, intoarceti fara graba capul spre el; nu va multumiti sa-i aruncati o privire ca de verificare, este un obicei rau care dovedeste ca va lipseste sinceritatea, franchetea.
In timpul unei conversatii, nu trebuie sa ascundeti ochii, pentru ca acest gest pune o bariera intre lumea exterioara si privirea interioara.
Va veni o zi cand oamenii se vor privi asa cum ii priveste Dumnezeu. Nu vor mai avea ganduri rele unii fata de altii si fiecare va exprima liber dragostea si surasul sau prin intermediul ochilor.
Privirea este limbajul lui Dumnezeu. Dumnezeu si ingerii vorbesc prin intermediul privirii.
In Cer, nimeni nu are timp sa se opreasca pentru a va vorbi: ingerii parcurg spatiul cu o mare viteza, superioara celei a luminii, iar in trecere va arunca o privire de care va veti aduce aminte o eternitate si care va va vindeca, va va ilumina, va va salva.
Nimic de pe lume nu se poate compara cu asa o privire. Este adevaratul limbaj al Cerului.
In viitor, oamenii nu isi vor vorbi decat prin ochi, pentru ca gura nu este capabila sa exprime toate sentimentele subtile.
Imaginati-va ca, trecand pe strada, intalniti anumite persoane care va arunca fiecare o privire pura, sincera, luminoasa. Veti avea impresia ca intrati in Imparatia lui Dumnezeu.
Daca sunteti deznadajduit, veti fi imediat vindecat, reactivat de aceste priviri pline de incredere. Experienta deja v-a invatat care este puterea privirii. Este pacat ca ati facut numai experiente cu priviri care v-au tulburat sau v-au ranit.
Sa ne oprim acum cateva minute si fiecare dintre voi sa incerce sa trimita tuturor fiintelor de pe pamant priviri de lumina si de dragoste…
Omraam Mikhaël Aïvanhov
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu