Totalul afișărilor de pagină

26 dec. 2020

Intalnirea cu Umbra. ..

 

Intalnirea cu Umbra. Rolul acesteia in procesul evolutiei spirituale.
Umbra face parte din noi, ne insoteste pretutindeni, nu putem fugi de ea, este aceea parte ce se vrea vazuta, acceptata, iubita si integrata.
Egiptenii antici (Scoala Misterelor) au inteles pe deplin rolul umbrei, dedicand numeroase temple acesteia, in special in dinastiile 1-4. Acestia faceau ritualuri si meditatii de integrare a umbrei, a ceea ce ei numeau ‘’demonul interior’’. Acestia aveau credinta de a ’’dizolva’’ demonul nu de a-l tine sub control, controlul fiind tot o forma de manifestare a umbrei.
Procesul de integrare al umbrei poate fi unul de lunga durata, insa este esential in crestrea si evolutia spirituala. CREDINTA ca suntem doar lumina este o mare iluzie, continem atat lumina cat si intuneric.
Formele de manifestare ale umbrei sunt diverse si subtile de la frica, furie ,negare, razbunare, ego, controlul, putere, dominare, neincredere , la vinovatie, judecata de sine, autopedeapsa, egoism, aroganta, victimizare, etc.
Pentru intalnirea cu umbra este necesar sa fim pregatiti, sa crestem partea de lumina, adica sinceritatea si acceptarea. Este o intalnire provocatoare, care ne pune in fata ADEVARULUI.
Aflarea adevarului ne elibereaza si ne face constienti de CINE SUNTEM, suntem lumini si umbre, suntem inger si demon.
Partea de umbra se vrea vazuta si acceptata, are numeroase mesaje de trasmis.
O parte dintre reactiile si compartamentele noastre sunt generate de aspectele neintegrate ale umbrei.
Fiecare spirit vine la reincarnare avand un raport diferit intre lumina si umbra, in functie de nivelul de evolutie atins in vietile anterioare. Darul reincarnarii este o sansa uriasa oferita de Divinitate de a lucra si diminua partea de intuneric. Primul pas este acceptarea umbrei, abia dupa aceea incepe procesul de integrare.
Cresterea luminii interioare presupune ’’ topirea ’’ intunericului prin conectarea directa cu Divinitatea, intelegere, acceptare, iertare, accesarea starii de iubire. Cu cat lumina interioara este mai puternica cu atat conflictele se diminueaza, se instaleaza starea de pace, armonie, liniste interioara. Lumina se citeste in ochi, acestia fiind oglinda sufletului.
Sursa: Ehab Said

 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu