Totalul afișărilor de pagină

4 mar. 2015

Puterea personala, darul valoros cu care ai venit pe pamant ...

Ai venit in aceasta lume cu un dar valoros si anume puterea personala, capacitatea de a actiona, potentialul tau si de tine depinde cum folosesti aceasta aptitudine. Atunci cand  folosesti aceasta putere personala in acord cu legile Universului, ti-o pastrezi si chiar ti-o amplifici. Atunci cand iti cedezi aceasta putere personala altor persoane, devii neajutorat si nu te mai bucuri de efectele si rezultatele dorite.
Cum iti pierzi puterea personala? De fiecare data cand permiti unei alte persoane sa intervina in viata ta, sa te controleze si sa te manipuleze impotriva vointei tale. Iti pierzi puterea personala de fiecare data cand intervii tu in viata altei persoane, incercand sa o controlezi si sa o manipulezi impotriva vointei ei pentru ca o impiedici sa fie ceea ce isi doreste si astfel nu experimenteaza ceea ce si-a propus cand a venit in aceasta lume.

Poate ti s-a intamplat sa iti impui vointa ta asupra copilului tau sau asupra altor persoane. Acesta este unul din cele mai rele lucruri pe care le poti face unei alte persoane. Ori de cate ori copilul este fortat sa renunte la vointa lui in favoarea vointei parintilor, sufletul lui se simte violat. Este adevarat ca cei mici trebuie sa fie ascultatori, dar daca o anumita situatie se transforma intr-o lupta pentru putere in care vrei sa obtii cu orice pret controlul, nimeni nu va avea de castigat, chiar daca ii vei infrange vointa copilului. Acelasi lucru se intampla si atunci cand doua persoane sunt implicate intr-o lupta pentru putere. Ori de cate ori calci in picioare vointa altei persoane, tu nu ii respecti liberul arbitru, nu ii respecti alegerile si daca persoana este mai sensibila poate ramane cu traume mari. Cand vointa unei persoane se diminueaza, devine ca o barca ce pluteste fara carma pe ocean, in voia valurilor. Ea continua sa functioneze, insa nu mai gaseste resursele sa isi urmeze propria directie cu entuziasm si bucurie.Iti cedezi puterea personala atunci cand permiti altor persoane sa te infurie, sa te irite, sa te faca sa simti o stare de amaraciune, si iti creezi resentimente. Iti cedezi puterea personala cand iti doresti cu orice pret sa mentii linistea si pacea si in loc sa spui ce ai pe suflet intr-un mod deschis, matur, neamenintator, iti reprimi si iti ingropi propriile sentimente. Daca nu eliberezi aceste sentimente reprimate, ele raman ingropate adanc in interiorul subconstientului tau, de unde te influenteaza indiferent daca iti dai seama sau nu de acest lucru.
Daca simti ca ti-ai cedat puterea personala, recupereaz-o! Incepe prin a te ierta pe tine insuti ca ai permis acest lucru si apoi manifesta-ti intentia de a a-ti folosi integral propria vointa, de a-i permite sufletului tau sa se foloseasca plenar de ea.
Poate ti s-a intamplat sa pui multa energie intr-o activitate si sa nu se intample nimic. Tu crezi ca iti folosesti intregul potential, insa el este mult diminuat de sentimentele reprimate, de resentimente pe care ti le-ai creat fara sa iti dai seama. Daca ti se pare ca ai fost tratat nedrept sau ca cineva ti-a facut un rau si nu ai putut face nimic, nu lasa amaraciunea sa ti se insinueze in suflet. Cu cat situatia ramane mai mult timp nerezolvata, cu atat mai amare vor deveni resentimentele tale si vor acumula astfel din ce in ce mai multa energie negativa. Mai devreme sau mai tarziu aceasta energie ar putea deveni obsesiva, devorandu-te in intregime. Este important ca sentimentele negative de orice fel, directionate constient sau inconstient catre tine sau catre alte persoane, sa fie rezolvate cat mai repede. Iertarea totala si iubirea neconditionata sunt cei mai puternici solventi ai acestor sentimente.
Amplifica-ti luciditatea si claritatea in toate domeniile vietii.Cu cat vei deveni mai constient de ceea ce simti, de ceea ce gandesti, de ceea ce spui si faci, cu atat mai concrete vor deveni rezultatele pozitive pe care le vei obtine in viata ta. Sentimentele si gandurile tale iti pot aduce bucurie si pace sau suferinta si nefericire. Partea cea mai frumoasa este ca alegerea iti apartine.
Bucura-te de darul valoros cu care ai venit pe pamant, puterea ta personala, potentialul tau si fa tot posibilul sa il pastrezi si chiar sa il amplifici. Cum? Testeaza pasii de mai jos, poate functioneaza si pentru tine.
 * Devino lucid si constient de sentimentele, gandurile, emotiile, cuvintele si actiunile tale.
 * Renunta pentru totdeauna la acuzatii si la judecăti.
 * Renunta pentru totdeauna la fortă si la dorinta de a controla.
 * Iarta cu toată sinceritatea trecutul (pe toată lumea, inclusiv pe tine) si detaseaza-te de el.
 * Rezolva toate resentimentele, amaraciunea si orgoliul.
 * Iubeşte fără să pui nici o conditie, inclusiv pe tine însuti.
 * Recunoaste că tot ce exista este perfect exact asa cum este.
 * Accepta responsabilitatea care iti revine pentru propria ta viata.
 * Renunta la orice fel de rezistenta.
 * Renunta la negare.
 * Ofera multumiri pentru TOT; fii recunoscător inclusiv pentru dureri si pentru incercari! La urma urmelor, acestea iti atrag atentia că te afli într-o stare de dezechilibru.
 * Fii entuziasmat la gândul că iti vei cunoaşte ADEVARATUL eu.
-sursa- http://atingereaiubirii.blogspot.ro/-


Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu