Totalul afișărilor de pagină

21 nov. 2015

IMBRATISAREA VINDECA...

Imbratisarea , un gest care poate parea banal si lipsit de importanta este defapt un medicament universal care poate face minuni pentru oricare dintre noi. Ea poate fi o imbarbatare, o mangaiere, o speranta, o alinare, o raza de soare, o exprimare a intelegerii, a solidaritatii, a compasiunii, a tolerantei, a iubirii. Un gest aparent simplu dar cu o incarcatura emotionala aparte prin care ii arati celuilalt ca ii esti alaturi, la bine si la rau...
O imbratisare autentica sterge distantele sociale, rasiale, culturale, economice dintre oameni si apropie inimile pana la contopire, dezvaluind latura noastra umana. Imbratisarea are un efect aproape instantaneu de mediere a oricaror neintelegeri, de apropiere a sufletelor, de calmare, de relaxare, de imbunatatire a starii de spirit.
Imbratisarea ne face sa ne simtim bine, atat in plan sufletesc cat si fizic.  Imbratisarea risipeste sentimentul de singuratate, ne ajuta sa ne depasim fricile, sa ne construim stima de sine, favorizeaza altruismul, reduce semnificativ stresul ajutand la controlarea apetitului alimentar, la scaderea tensiunea arteriala, la reducerea sau chiar eliminarea insomniei, creste viteza de circulatie a sangelui, scade riscul aparitiei bolilor de inima, ajuta la scaderea nivelului de cortizol, regleaza productia de hemoglobina, favorizeaza eliberarea de serotonina care este hormonul fericirii, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos si ajuta la disparitia durerilor fizice. Imbratisarea vindeca la propriu!
Imbratisarea este o alternativa sanatoasa si sigura la alcool, tutun, dulciuri, mancat excesiv si droguri, dand sentimentul de siguranta si confort, cat si cel de apartenenta.
Efectele imbratisarii dureaza mult dupa ce imbratisarea inceteaza iar beneficiile ei se revarsa in aceeasi masura asupra celui care primeste imbratisarea cat si a celui care o da.
Imbratisarea este un schimb minunat de afectiune, caldura si sprijin care poate aduce lumina acolo unde este intuneric, speranta acolo unde este deznadejde, bucurie acolo unde este tristete, incurajare acolo unde s-a cuibarit teama., un suras acolo unde sunt lacrimi. Uneori o imbratisare este tot ce avem nevoie!

Acum ca stii cat este de benefica o imbratisare, fii darnic cu imbratiserile. Imbratiseaza fara un motiv anume. Imbratiseaza cu sinceritate si din toata inima. Nu imbratisa niciodata maine o persoana pe care ai putea sa o imbratisezi astazi. Si nu uita ca si tu primesti energia si beneficiile imbratisarii caci nu poti da o imbratisare fara sa primesti una inapoi!
-sursa-http://terapiiholistice.blogspot.ro- 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu