Totalul afișărilor de pagină

14 iul. 2016

Al treilea ochi ...

S-a vorbit mult despre al treilea ochi, despre chakra coroana, insa sa vedem cum abordeaza Esenienii trezirea acestor centrii.
In cap avem doi centri, dar asa cum am mai metionat , deoarece centri de energie se gasesc in dublurile eterice ale celor trei corpuri, avem sase centri: doi in dublul eteric al corpului material, doi in dublul eteric al corpului psihic (emotiilor) si doi in corpul mental (gandurilor + ratiune). Ne vom ocupa numai de cei doi centri din dublul etric al corpului material, care au forma unui disc.
Cum vom lucra cu acesti doi centri ? Cum lucram deja inconstient cu ei ? Si cum ii putem dezvolta si deschide ? Ce trebuie sa stim despre ei atunci cand vrem sa-i folosim constient ? Acestea sunt numai unele din intrebarile la care vom raspunde in aceasta postare.
Un centru este situate intre ochi. Este ca un vartej, un fel de palnie, localizata la baza nasului, si patrunde pana in centrul creierului material, intre cei doi lobi ai creierului, pana la cerebel. Miscarea in interiorul acestui vartej este in sensul acelor de ceasornic. Centrul este situate la aproape 5 cm in fata fetei si asa cum am mai spus este sub forma de disc, discul rotindu-se in sensul acelor de ceasornic.
Celalalt centru – care are aceeasi radacina, in centrul capului, ca si centrul anterior – se extinde 15 cm deasupra coroanei capului. Si el se roteste in sensul acelor de ceasornic.
Acum in conditii normale cand o persoana traieste armonios, acesti centrii se rotesc in sensul acelor de ceasornic. Uneori la anumiti oameni ei se invart in sens invers acelor de ceasornic. In acest caz situatia este foarte diferita si nu prea pozitiva. Motivul pentru care centrii se rotesc in sensul invers acelor de ceasornic este ca persoana respective nu este capabila sa gandesca cum trebuie si sa vada viata intr-o lumina adevarata. Gandirea persoanei este confuza pentru ca ea nu foloseste rationalul intr-un mod correct. Vibratiile violente din centrii corpului psihic (emotiilor) afecteaza centrii din dublul eteric al corpului material, deoarece miscrea discurilor situate in dublul eteric al corpului material este influentata de dublul eteric al corpului psihic (emotiile). Mania, furia, rautatea, ura, gelozia, paranoia,..etc. dau vibratii foarte violente corpului psihic. Cand o persoana este sub influenta unor asemenea vibratii in corpul sau psihic, corpul sau mental este scos din actiune si nu poate functiona. In acest caz persoana nu mai este capabila sa-si foloseasca rationalul, nu mai poate gandi. Gandurile sale sunt inrobite de emotii si sentimente.
Putini oameni gandesc intotdeauna coresct si rezonabil. Multi oameni gandesc uneori cu ratiune si uneori fara. De ce ? Se pare ca ei nu-si pot controla intodeauna vibratiile lor violente. Dar ii putem ajuta sa treaca peste aceste dificultati. Insa anumiti oameni, totusi, se pare ca sunt mereu sub controlul emotiilor violente. Ei ne dau impresia ca nimic nu au bun in ei. Este foarte dificil sa ajuti astfel de persoane.La nastere totate discurile sacre sunt in miscare, dar modul si ritmul miscarii acestor centrii depind de mostenirea spirituala a copilului. La un infant discurile sunt de marimea unei monezi mici. La inceput miscarea discurilor este inceata, dar odata cu cresterea copilului miscarea devine mai rapida. Centrul din Plexul Solar este primul care incepe sa se roteasca. El deja se roteste cand copilul este in pantecul mamei. Miscarea incepe in cordonul ombilical. La nastere, cand cordonul ombilical este taiat si ombilicul se formeaza, discul cordonului ombilical este obsorbit in Plexul Solar in abdomen. Cand discul este total absorbit in Plexul Solar, dupa un anumit timp, miscarea discului incepe sa devina independenta. Dar pana cand discul nu este asimilat complet in Plexul Solar, copilul ramane telepathic si eteric conectat la mama. Deci am vazut ca primul disc care incepe sa functioneze este cel din Plexul Solar. Dar imediat dupa nastere, discul sacru al inimii incepe si el sa se roteasca.
Am vazut ca cei doi centrii din cap au aceasi radacina (in centrul capului) dar aspectul lor exterioar este diferit. Centrul dintre ochi arata ca o floare mica de luminositate si culori variabile. Centrul de deasupra capului este ca o floare de lotus cu miriade si miriade de petale radiante.
Cand devin activ acesti doi centrii ? Centrul dintre ochi – de marimea unei monezi mici – incepe rotirea in momentul cand copilul incepe sa vada, miscarea discului incepe atunci cand copilul se poate focusa. Centrul de deasupra capului este destul de mare , asemanator unei tave de fructe mai mici. La prima miscare petalele se misca lent. Pe masura ce incepem sa gandim, sa gadim si sa intelegem, miscarea discului se amplifica. Centrii din cap incep miscarea odata cu fenomenul vietii si cu dezvoltarea sinelui personalitatii curente. Acest lucru este foarte important de stiut !! Plexul Solar si centrul inimii se dezvolda independent de personalitatea noastra. Acesti centri, sunt sub autoritatea Intelepciunii Totale si Puterii Totale a Duhului Sfant. Discurile care ating coloana vertebrala si creierul material ne dau constiinta existentei. Acesti centrii sunt localizati pe coloana centrala a simbolului Vietii si sunt centrii de constiinta si constienta de sine. Centrii localizati pe coloanele din stanga si din drapta Simbolului Vietii sunt centrii de energie, putere si ai expresiei.
Cand este centrul de deasupra capului complet dezvoltat ? Dezvoltarea si cresterea depind de gradul de constientizare la care am ajuns, de modul de gandire, de modul in care folosim materia mentala (ganduri si ratiune) si de modul in care ne modelam aceste ganduri. Optimal, el poate deveni ceea ce biserica numeste nimb. Dar acei oameni care sunt atrasi foarte mult de materie si lucruri materiale nu vor avea niciodata un centru bine dezvoltat. Pe de alta parte, o persoana care a reusit sa-si paraseasca constient corpul si sa calatoreasca astral, si-a dezvoltat centrul de deasupra capului ata de mult incat acesta se roteste foarte repede, si petalele centrului sunt deschise complet intr-un mod armonios si radiaza foarte frumos.Chiar daca nu cunoastem nimic despre acesti centrii, dar personalitatea noastra este armonios dezvoltata, printr-o gandire rationala si in mod drept, concentrandu-ne pe virtuti, si traind in consecinta, rotatia si radiatia centrilor vostrii se vor dezvolta armonios si cum trebuie.
Daca veti citi toate cartile celor mai mari maestrii si nu va veti dezvolta personalitatea printr-o gandire si traire cum trebuie, centrii vostrii nu se vor dezvolta prea mult.
Calea ce-a mai buna de a actiona este prin urmare sa stim totul despre acesti centrii, sa-i dezvoltam constient si sa gandim si sa traim cu responsabilitate si ratiune. Introspectia este un instrument foarte valoros de a obtine o gandire si o existent dreapta.
Incepem sa lucram cu centrul dintre ochi care are aceeasi radacina cu centrul de deasupra coroanei capului.
Centrul dintre ochi este ca o oglinda. La cei mai multi oameni aceasta oglinda este acoperita cu energie eterica rezultata din interesele si preocuparile lor, in timp si spatiu-loc, si din dorintele si emotiile subconstiente. (Vedeti ultima postare despre elementali, si veti vedea ca toate dorintele noastre intra si ies prin acest centru). Ei pot vede din cand in cand anumite forme, dar acestea erup din corpul emotiilor sub forma unor dorinte subconstiente. Ele nu sunt constiente, sunt subconstiente si deci necuratate. Oglinda fiind creata din aceste bucati foarte multe care vin din subconstient, poate avea suprafata intunecata, daca subconstientul nostru nu este curat. In acest mod se formeaza personalitatea noastra curenta, ea fiind aceasta oglinda in care ne reflectam.
De se se intampla acest lucru ? Deoarece Omul este, in general, incapabil sa se concentreze. Deci trebuie sa invatam sa ne concentram fara sa fim distrasi !! Trebuie sa fim capabili sa ne concentram pe o anumita ideie sau subiect pentru o anumita perioada de timp. Nicio alta ideie nu ar trebui sa ne distraga atentia. In acest mod vor curate suprafata oglinzii in care se vor reflecta asa numitele imagini mentale, elementalii, sau “creatiile” pe care le aducem din subconstinet ca memorii. Constientizarea de sine a presonalitatii curente ne va ajuta in acest process.
Cand oglinda este curata nicio reflectie din afara se va vedea. Dar din interior, printr-o concentare adecvata, putem aduce, pe suprafata oglinzii, tot ceea ce dorim. Atunci vom fi capabili sa ne expandam constiinta si constienta de sine si sa le tinem acolo pentru o perioada de timp. Apoi veti spune cu adevarat ca va exprimati propria vointa.
Acum intuitia va incepe sa se manifesteze.
Viziunea adevarata si intuitia, focusate in mod adecvat si aplicate cu vointa vor rezulta intr-o preceptie adevarata.
Centrul dintre ochi : Viziune – Cunoastere – Perceptie
Centrul de deasupra capului: Intuitie – Cunoastere – Perceptie
Ceea ce avem nevoie in centrii este o miscare armonioasa si o rotire in sensul acelor de ceasornic…
-sursa- https://vindecatorul.wordpress.com/2013/09/11/al-treilea-ochi/

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu