Totalul afișărilor de pagină

29 sept. 2016

Poate face Reiki rau ?...


In ultima vreme, de o buna bucata de timp peste tot in jur aud o “noua ” sintagma a Reiki si anume : ” cu Reiki se poate face rau !”
Poate fi o “noua teorie” , o “noua invatatura” a Reiki-ului modern ? Este posibila folosirea acesteia pentru a fi cat mai “original”,  “neobisnuit”  sau ” in afara tiparelor “?
Pentru a putea sa tragem o concluzie asupra fenomenului  Reiki, va trebui prima data sa analizam si sa intelegem cat mai profund, la adevarata valoare cateva elemente importante ale sistemului Reiki. 
a. Explicatia ideogramei Reiki
In cercurile maestrilor de Reiki sau a celor care si-au insusit notiuni elementare de caligrafie japoneza semnificatia ideogramei devine foarte importanta. De ce ?
Pentru ca doar astfel putem intelege nu doar ce semnifia ideograma Reiki ci insasi modul de efectuare al unei terapii. Ni se dezvaluie partea interna dar si cea externa a fenomenului Reiki in intreaga sa frumusete.
Intelegem profund de ce  Reiki este definit ca fiind o energie spirituala a carei origine este divina si este tradusa in modul cel mai natural si delicat ca Spiritul Sacru Divin. Iar Spiritul Sacru Divin, sau Dumnezeu in intreaga sa sacralitate,  nu poate face absolut nici un rau.
Si pana la urma de ce ne-ar face ? Nu suntem noi copiii Lui spirituali ?
b. Principiile Reiki
Fondatorul sistemului Reiki, sensei Mikao Usui a lasat ca si mostenire “calea misterioasa a atingerii fericirii ” prin practicarea zilnica a celor 5 principii. Iar unul dintre acestea ne reaminteste, in mod special, esenta noastra interioara : ” Fii bun cu toate fiintele” .
Din pacate aceasta traducere din limba japoneza in cea engleza este departe de semnificatia reala a ceea ce incerca sensei Mikao Usui sa transmita. In exotica limba japoneza principiul suna astfel ” hito ni shinsetsu ni”.
Poate parea fara sens dar aici se ascunde adevarata frumusete a principiului, care in traducere semnifica: ” A avea grija de Spiritul altei persoane ca de propriul tau Spirit” sau ” A avea grija de Spiritul altei persoane cu Gratie Divina”.
Iar daca aplicam acest simplu principiu in viata noastra de zi cu zi el ne dezvolta Adevarata Compasiune, adica dorinta ca nici o fiinta sa nu sufere (nici mental, nici spiritual, nici emotional).
Si atunci cand atingem Adevarata Compasiune si o lasam ca sa se reverse in jurul nostru (peste noi, peste prieteni, peste cunoscuti, peste necunoscuti, peste oamenii pe care ii iubim sau …mai ales peste oamenii pe care nu ii simpatizam) doar ATUNCI putem spune ca am integrat Reiki in totalitate in noi insine.
c. Semnificatia Reiki
Doamna Takata spunea in seminariile sale ca ” Reiki este Iubire Neconditionata. Este Dumnezeu in actiune”. Ori din ceea ce stim Iubirea neconditionata nu poate face rau. Ea doar inalta sufletul uman, il imbogateste, il cizeleaza , il umanizeaza .
d. Initierea Reiki
Toata lumea stie ca prin initierea Reiki elevul este pus in contact direct, nemijlocit cu sursa de energie. Aceasta energie este pura, clara si curata. Totodata ea este o energie neinformata ce provine din taramul spiritual.

e. Mintea umana

Una dintre maestrele care m-a pregatit, este vorba de catre doamna Himani, spunea ca “Intre tine si energie se afla mintea ta”. O propozitie simpla, pe care daca doresti sa o intelegi trebuie sa o recitesti de mai multe ori.
O propozitie simpla care arata ca noi ca si oameni suntem conectati in permanenta la energia universala a vietii din jurul nostru, dar nu suntem constienti de aceasta legatura.
O propozitie profunda care ne arata ca atunci cand  mintea noastra intervine incercand sa interpreteze fenomenul spiritual ea esueaza.
Dar si o propozitie care ne atrage atentia ca nu cumva mintea noastra sa fie impura, ca nu cumva mintea noastra sa nu contina ganduri, emotii sau sentimente negative. De ce ?
Pentru ca “Intre tine si energie se afla mintea ta”. Si oricand mintea ta este impura energia ta va fi si ea la fel. Si in acest caz aceasta energie nu mai este demult Reiki. Puteti sa ii spuneti oricum dar in nici un caz Reiki.
f. “Oase curate ”
Ca si practicieni ai sistemului Reiki suntem canale care permitem energiei universale sa treaca prin noi spre pacient, client sau prieten. Singurul nostru rol este de a fi , asa cum spunea unul dintre maestrii mei, rev. Joseph Sparti, “oase curate”.  Adica de a permite energiei Reiki sa faca din noi insine un canal cat mai curat, cat mai pur.
Odata acest canal realizat energia Reiki nu numai ca va curge mai repede prin noi dar si calitatea acesteia va fi din ce in ce mai subtila. Vibratia ei va fi din ce in ce mai rafinata . Iar forta ei va deveni din ce in ce mai mare.
Astfel noi ca si practicieni Reiki , devenim mesageri importanti ai Divinului pe pamant. Pentru ca acesta este rolul nostru : sa practicam zilnic, cat mai mult Reiki, fara retineri, fara dogme, fara frica,  stiind ca astfel vom deveni pas cu pas mai buni, mai toleranti, mai generosi.
-sursa-dr. Aurelian Curin
Maestru Reiki Traditional linia Takata-http://reiju.org/



 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

2 comentarii:

  1. https://ro.wikipedia.org/wiki/Georgia_de_Sud_%C8%99i_Insulele_Sandwich_de_Sud#/media/File:Coat_of_arms_of_South_Georgia_and_the_South_Sandwich_Islands.svg

    te rog frumos,
    in amintirea unor epoci in care ne am cunoscut intr un tren,
    si a petalelor amintirilor ce astazi ne au apropiat unul de celalalt,,,
    te rog frumos,
    daruieste imaginea atasata..
    te rog frumos
    ..
    ca aripa sortii,
    ne a unit
    ca parfumul dragostei
    nu o va imbata nicicand..
    precum a cunoscut parfumul unui ""strain in ceata"" sii ii spunea ca pare un parfum de mahala..
    Va iubesc
    cu dragoste nemarginita...
    Amaavoice.

    RăspundețiȘtergere