Totalul afișărilor de pagină

30 sept. 2020

Ce este adevarat?...


 

Principalul obstacol pentu suflet este lumea sensibilă si toate seducţiile ei. Nimic nu-i mai uşor pentru Ego decât să slăbească sufletul prin mijlocirea capcanelor acestei lumi. Pentru a înainta pe Cale, trebuie să fii detasat de bunurile materiale şi sa domini plăcerile. Acest Sine imperios are si puterea de a ispiti sufletul însuşi. Calea este lungă si anevoioasă, si, pentru a pune sufletul la încercare, există de-a lungul întregului drum disturbatori care îl distrag pe călător şi fundături care îi dau impresia că a ajuns la capăt. Disturbatorii sunt grupuri anume de spirite a căror misiune constă în a pune sufletul la încercare, a-l duce în ispită, a-l înşela, a-l încânta cu tot soiul de artificii si viclenii. Cel ce se lasă prins în capcana lor e încetinit în munca lui spirituală sau chiar se opreşte cu totul. Ca regulă generală, îndată ce cineva ia contact cu lumea metafizică, este pus la încercare de acest grup de spirite aparte. Ele îi pregătesc tot felul de antrenamente si merg până acolo încât îl fac să creadă că e profet, că ar putea săvârşi miracole şi cuceri lumea.

Omul sedus de miraj, e pierdut pentru viaţa aceasta şi va trebui să-şi reia în vieţile viitoare drumul perfecţionării. Mijloacele de a evita aceste spirite sunt să ai un maestru spiritual perfect; să alungi din firea ta orgoliul (esential), să analizezi profund ofertele acestor spirite, comparându-Ie cu regulile religiei.

Ne dăm seama că exista totdeauna un aspect care-i satisface pe toti, îndeosebi orgoliul. Primul principiu al salvării este să-l vrei pe Dumnezeu si să uiţi tot ce ai făcut pentru el; toate faptele noastre bune trebuie săvârşite pentru Dumnezeu şi nu în vederea asteptarii unei recompense. Un elev serios, susţinut si apărat de un adevărat maestru, va străbate zona acestor spirite disturbatoare fără să se oprească, va intra în siguranţă în zona următoare si îşi va continua drumul către scopul final. In smerenie.

Oamenii susţinuţi de spirite disturbatoare devin maeştri rătăciţi, înşelaţi, numeroşi în zilele noastre, care îşi ocupă discipolii cu experimente spirituale care au asupra sufletului un efect temporar euforizant, ca efectul drogurilor asupra corpului. Cei obişnuiţi cu asemenea droguri spirituale sunt aproape pierduţi în viaţa prezentă pentru Calea perfecţionării. Trebuie să ştim că durata acestora este variabilă dar limitată si se află în relaţie cu tezaurul spiritual pe care îl posedăm. O dată acest tezaur epuizat, aceste spirite îl părăsesc pe maestrul păcălit, care atunci a pierdut totul si care va aduna greşeli pentru care va trebui să plătească.

Una dintre vicleniile cele mai subtile ale ispititorilor de suflete este să-i sugereze cuiva că ar fi maestru sau profet. Am intalnit oameni care mi-au spus ca sunt ingeri intrupati, spirite vechi care au venit sa salveze lumea, incarnari ale sfintilor, ca au puteri nebanuite. Nu există nimic mai seducător pentru sinele imperios decât să creadă aceste lucruri, şi un om care a progresat până la un anumit nivel şi a dobândit puteri se lasă cu dragă inimă convins că a ajuns la capătul drumului şi că are drept misiune ajutarea celorlalţi să-l urmeze. Atunci devine un fals maestru…

Am fost pe aceasta strada pe care am intalnit numerosi disturbatori si distrugatori de vise. Mi-am pus credinţa în Dumnezeu si am inteles ca orice aspect nevindecat al sufletului si orice urma a orgoliul este vanat. Doar in aceasta credinta putem rămâne pe calea cea bună. In lipsa unui suport divin exista riscul de a ne pierde pe noi insine, de a ne pierde credinţa.

Numeroşi sunt, de asemenea, cei care ajung să-şi domine o mare parte a instinctelor, dar nu-l cunosc pe Dumnezeu şi, în cele din urmă, nu izbutesc să dărâme zidul Eului şi să intre în comunicare cu Dumnezeu, care i-ar fi condus până la capătul Căii. Fiecare om posedă în sine potenţialitatea de a trezi simţurile sufletului dacă porneşte pe drumul potrivit, iar cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima simtirea.

Exita o modalitate de a comunica mereu cu Dumnezeu, sa urmaresti adevarul si iubirea. Ori de cate ori am cautat un raspuns despre o persoana sau despre orice lucru, am pus aceste intrebari inauntrul meu : este adevarat ? este iubire?… iar El mi-a raspuns.

(Marc de Smedt & Karyn)

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu