Totalul afișărilor de pagină

29 sept. 2020

Găurile negre ar putea fi holograme și o dovadă că trăim într-un univers holografic...


 

Găurile negre sunt unele dintre cele mai misterioase obiecte din Univers.

În ciuda cercetărilor extinse, însă există foarte multe lucruri pe care nu le știm despre acești monștri gigantici, iar unii oameni de știință se întreabă dacă nu cumva aceste obiecte au o origine artificială. Este posibil ca găurile negre să fie niște gigantice holograme? Dacă ar fi adevărat, cum sunt acestea create, de cine și cu ce scop? Ar putea această teorie controversată să ofere dovada faptului că trăim într-un univers holografic?

În propria noastră galaxie, Calea Lactee, există mai bine de 100 de milioane de găuri negre. Unele dintre aceste monstruoase găuri negre au o masă de aproximativ 10 miliarde de ori mai mare decât Soarele nostru!

Folosind gravitația cuantică, oamenii de știință au construit un model al găurilor negre, iar calculele indică faptul că acestea ar putea fi holograme! Acest lucru înseamnă că, în ciuda faptului că se credea până acum că găurile negre au trei dimensiuni, de fapt acestea ar putea fi niște proiecții bi-dimensionale.

Rezultatele studiului, publicate în revista Physical Review Letters sunt în concordanță cu o teorie cunoscută sub numele de ipoteza holografică, ce sugerează că universul în sine ar putea fi o suprafață bi-dimensională pe care nu o putem vedea.

“Am putut folosi un model mai complet și mai bogat față de ceea ce s-a folosit până acum, obținând un rezultat mult mai realist și mai concret.

Acest lucru a permis rezolvarea anumitor ambiguități ce afectau calculele anterioare”, a declarat  Dr Daniele Pranzetti, fizician la the Max Planck Institute for Theoretical Physics, din Munchen, Germania.

Modelul scoate în evidență inconsistențele rezultate între teoria gravitației a lui Einstein și fizica cuantică, în special când vine vorba despre paradoxul informațional al găurilor negre.

Până la urmă, dacă toate credințele anterioare prin care orice este absorbit de gaura neagră este distrus ar fi adevărate, atunci în cele din urmă acestea se lovesc de teoria prin care informația, la fel ca energia, nu poate fi distrusă.

Gravitația cuantică spune că structura spațiu-timpului este construită din granule numite cuante și explorează efectele gravitației la aceste scări minuscule.

Cercetătorii au reușit să facă niște calcule ce au studiat impactul gravitațional pe care îl au împreună niște colecții de cuante, cunoscute sub numele de condensate.

Acesastă abordare oferă un mod de modelare ce ar putea sta la baza găurilor negre potrivit comportamentului gravitațional pe care acestea îl au.

Dr Pranzetti spune: ”Idea care stă la baza studiului nostru este că geometria clasică omogenă se naște dintr-un condensat de cuante de spațiu introduse într-o buclă cuantică de gravitație, pentru a descrie geometriile cuantice.”

În viața de zi cu zi nu suntem conștienți că, de fapt, am putea trăi într-o hologramă, iar existența noastră este o proiecție holografică și nimic mai mult.

Tot ceea ce credem că este real, întreaga lume fizică este – de fapt – o iluzie care este dezvăluită de universul holografic, una dintre cele mai remarcabile teorii ale secolului 20.

O teorie care, în funcție de manualele de fizică, teze de doctorat sau studii citite, este fie susținută, fie dezavuată.

Cunoscutul fizician teoretician Stephen Hawking a declarat în trecut că, dacă vom avea destul timp, găurile negre îi vor evapora pe fizicienii teoreticieni ce susțin ideea prin care găurile negre nici măcar nu sunt găuri.

Deci, ce ar trebui să înțelegem din toate aceste lucruri? În mod evident, teoria universului holografic nu are încă niște dovezi solide, însă nu putem elimina posibilitatea ca realitatea noastră să fie cu totul și cu totul diferită de ceea ce majoritatea dintre noi cunoaștem.

Sau cumva a fost Universul creat în mod special pentru noi de un creator cosmic, după cum au sugerat alții?

Scris de Cynthia McKanzie – Editor MessageToEagle.com

sursa: http://www.messagetoeagle.com/black-holes-may-holograms-proof-living-holographic-universe/


 

 

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu