Totalul afișărilor de pagină

22 sept. 2020

Impulsurile sacre și instinctul de iluminare...


 

Maturizarea specială a sufletului care conține o practică reală implică trezirea celui de-al patrulea instinct, instinctul de iluminare. Cu toate că acesta este similar celorlalte trei, având energii și o inteligență similară, instinctul de iluminare nu este complet biologic. Scopul său nu este unul fizic ci, mai degrabă, are legătură cu experiența interioară. Am putea să recunoaștem instinctul de iluminare ca tendință către religie, dorința pentru Dumnezeu sau uniune divină, dorința pentru iluminare sau adevăr, ori iubirea de a descoperi secretele existenței, a ceea ce înseamnă viața – A.H. Almaas, Runaway Realization, capitolul 2

Acești cinci centri subtili și impulsurile lor sacre sunt conectați la cinci calități esențiale care sunt văzute ca fiind necesare pentru trezirea și maturizarea sufletului. Fiecărui centru îi este asociat un aspect esențial, care la rândul său este conectat de structura egotică, de sectoare ale personalității și de chestiuni de psihodinamică legate de pierderea conștienței și de activarea respectivului centru și al aspectului esențial asociat.

Conștiința individuală este considerată ca fiind un organ spiritual de percepție. Corpul uman are cinci senzori (unii spun că sunt 8 sau 9) care sunt considerați organe de percepție a lumii. Cele cinci lataif sunt de asemenea organe de percepție – lentile către realitate.

Fiecare centru și respectiv calitate esențială are câte un impuls sacru asociat. Aceste impulsuri sunt elementele instinctului de iluminare într-un mod similar felului în care culorile luminii sunt parte din lumina albă.

 

Un mod util de a ne uita la facultățile înalte asociate cu lataif este prin intermediul Celor cinci impulsuri sacre, în paralel cu noțiunea lui Gurdjieff a celor Trei impulsuri sacre. Imaginea de mai sus dezvăluie numai unele dintre cele mai importante facultăți înalte. Cele cinci impulsuri sacre reflectă anumite capacități unice ale sufletului ca rezultat al prezenței celor cinci lataif – A.H. Almaas – Spacecruiser Inquiry.

Ce anume îți dorești?

Relația dintre impulsul de iluminare și cele cinci impulsuri este mai mult decât asiprație, năzuință sau dorință pentru iluminare, eliberare, acasă, întregire etc. Impulsul de iluminare este o forță evolutivă a conștiinței ce include atât acțiune cât și non-acțiune care rezultă din dorință.

Cu alte cuvinte, dorința fără o acțiune reală rareori devine schimbare, transcendență sau transformare.

Ceea ce cu toții ne dorim până la urmă este să fim în mod simplu și autentic. Această dorință de a fi noi înșine este adevărata motivație pentru Interogare (Inquiry). Iar acest impuls, această motivație este de fapt o expresie a unuia dintre aspectele Esenței – lataifa Galben. Atunci când sunt necesare, celelalte lataif apar ca să susțină mișcarea sufletului. De exemplu, cineva are nevoie de forță și de capacitatea de a se angaja în propria muncă spirituală (lataifa Roșu), de voința de a persevera în fața dificultăților, a atașamentelor și a condiționării (lataifa Alb), de expansiunea percepției necesară pentru percepția și înțelegerea experienței proprii (lataifa Negru) și de sensibilitatea de a recunoaște și de a ne așeza în propria natură reală (lataifa Verde). Aceste capacități fundamentale ale sufletului, care sunt numite cele cinci impulsuri sacre – Eu doresc, Eu pot, Eu voiesc, Eu percep și Eu sunt – sunt asociate cu lataif. A. H. Almaas, Spacecruiser Inquiry, capitolul 16.

Stăpânul inelelor (notă: referire metaforică la inelul din Lord of the Rings)

Un singur inel care să le conducă pe toate… Corpul nostru respiră și se mișcă, gândește și digeră și… Putem să separăm aceste elemente ca să le explicăm însă ele nu pot fi într-adevăr separate de corp și nici nu pot fi separate unul de altul.

Melanjul trebuie să curgă… (notă: referire metaforică la Dune, Frank Herbet)

Dacă sângele nostru nu ar circula, probabil că nu am putea să ne mișcăm mâinile și picioarele. În același fel se întâmplă cu aerul și cu activitatea cerebrală. Calitățile esențiale sunt similare dar sunt și multi-dimensionale, Calitățile esențiale sunt aspecte ale esenței care conțin conștiență fundamentală, dinamism fundamental, cunoaștere fundamentală, iubire fundamentală și nemișcare fundamentală.Totalitatea sufletului este un microcosmos al întregii realități, unitatea Ființei. Ghidarea de diamant (Diamond Guidance) este un microcosmos al caracteristicilor cunoașterii lui Dumnezeu, macrocosmosul realității. Dar să ne amintim, la nivelul adevăratei realități, cele cinci calități sunt inseparabile. Cele cinci fațete sunt toate inter-conectate și se întâmplă în același timp. Le-am descris separat pentru a putea reflecta asupra lor, însă ele sunt toate o singură realitate. În consecință, Ghidarea de diamant reflectă toate cele cinci fațete: conștiență, unime, dinamism, deschidere și cunoaștere. totuși, cea mai importantă, cea mai ”centrală” dintre ele pe care o reflectă este cunoaștere (notă: capacitatea de a cunoaște) – A. H. Almaas, Spacecruiser Inquiry, capitolul 3

Manifestarea specifică a adevăratei naturi, Ghidarea de diamant, funcționează ca un fel de ”nod operațional” pentru inteligență, funcționare și sinteză pentru transformarea sufletului. O explorare a ”ghidării” este recomandată, iar aceasta nu este precum vocea lui Dumnezeu care îți spune unde să faci stânga sau dreapta.

Burghie, condensare și evaporare

Suntem niște foi albe la naștere sau venim cu bagaje și binecuvântări? Indiferent de care este adevărul, fiind crescuți de ființe umane, ajungem la maturitate plini de probleme, ignoranță și credințe – fiind necesar ca toate acestea să fie explorate și înțelese și nu doar pentru îmbunătățirea calității vieții noastre exterioare dar și pentru a susține transcendența sufletului nostru.

În Diamond Approach se folosește o interogare (Inquiry) deschisă și fără de sfârșit ca metodologie precisă de a ”fora” în interior și prin bariere și probleme psihodinamice. La început are loc de multe ori catharsis ca parte din proces. Interogarea, înțelegerea și eliberarea de modele energetice blocate rezultă în disoluția structurilor egoului, a credințelor, a atitudinilor și a altor bariere din organele noastre de percepție.

Eliberarea de identificarea cu egoul la un nivel profund este posibilă numai după activarea anumitor aspecte esențiale, în principal cele cinci lataif (centri subtili de energie din corp) și aspectul adevăratei valori. Aspectele lataif – forță, voință, compasiune, bucurie și intuiție – oferă adevăratul suport pentru esență ce face posibilă vederea prin structurile egotice fără a le urma în mod compulsiv. Apariția aspectului valorii, de exemplu, care este de fapt adevărata valoare existențială a Ființei, oferă posibilitatea de a vedea prin mecanismele egotice de a căuta stimă de sine și de a deveni mai puțin dependent de acestea. – A. H. Almaas, The Pearl Beyond Price, capitolul 4

Cele cinci impulsuri sacre au fiecare o calitate unică ori gust, ori dinamism, care, în schimb, atunci când este experimentat în lumea normală, ne influențează comportamentul în moduri care ne susțin și în moduri distorsionate pe măsură ce acestea trec prin filtrul identificării egotice și a istoriei personale.

Când ajungem mai aproape de acasă, fiecare dintre ele sunt experimentate ca parfumuri diferite ale potențialității și ale posibilității pure, care ne aduc înapoi la dansul dintre vid și revelație.

Pe măsură ce pășim pe calea spirituală, conștiența și activarea acestor cinci centri subtili și a impulsurilor lor sacre aferente aduc călătorului spiritual înțelegeri importante, cunoaștere și susținere pentru implicarea în procesul interior într-un mod optim.

Dacă este cuplată cu înțelegerea Teoriei Golurilor (notă: teorie dezvoltată și susținută de A.H. Almaas ca rezultat al explorării psihodinamice a bazei fixației de Eneagramă) și cu folosirea Interogării psihologice ca susținere pentru transformarea spirituală, această cunoaștere devine o metodologie practică, profundă și extrem de puternică prin care adevăratele dorințe se pot materializa: cunoașterea de sine, a realității și a adevăratei naturi.

sursa: https://diamondapproach-sacramento-folsom.com/souls-5-sacred-impulses/?fbclid=IwAR22jKoYoZhjKaEMLPIrJroomvK0PEGnyjHqDM6ku486kkKn_tUziw4TaNE

 

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu