Totalul afișărilor de pagină

24 sept. 2020

Încrederea ...


 

Încrederea în viață este ceva ce stă la baza întregii existențe chiar dacă nu ni se pare așa câteodată. Avem în cea mai subtilă și reală prezență, adevărata esență care este viața, acest râu infinit de încredere, care este doar ascuns privirii de credințele noastre și de experiențele de eșec din trecut ori de anxietățile unei lumi care și-a pierdut esența într-un sertar prăfuit.

Încrederea este ceva ce ar schimba regulile jocului, ar modela societățile și le-ar transforma într-un mod fenomenal, ar deveni un punct comun de echilibru într-o lume ce pare că stă pe marginea unui hău, gata să sară. Avem încredere în prognoza meteo sau în verdictul medicului specialist, însă nu avem încredere în Univers, în armonia și bunătatea lui, în natura lui cea mai profundă. Aici ne simțim separați, iar încrederea noastră începe să stea pe vârfurile ascuțite, bătute de vânt și instabile ale minții umane.

Și aici totul capătă proporția unui tsunami care vine să măture toți acești munți, mereu și iar, din nou. Dacă am avea un crâmpei din cunoașterea profundă a esenței vieții, nu ne-am îndoi, decât ca niște copaci elastici în vânt, dar am fi mereu înrădăcinați în încredere.

Interesant cuvânt, nu-i așa?

În ”credere” – ceva ce vine din interior, un a știi că totul este o mișcare sinergică, a Întregului, în care își dezvăluie – în mod evident, din cauza mișcării – noi și noi fațete. Dar ne încredem în fizică și în științe uitând de spiritul liber și dinamic și misterios. Sau ne încredem în știința pierdută a sufletului, uitând de lumea concretă, plină de matematică și reguli, imitând inefabilul.

Ai încredere! șoptește o voce caldă și plină de compasiune din interiorul tău, spre deosebire de vocea aspră și evaluativă a judecătorului interior… ai încredere dar cercetează cu ochiul unui om de știință, caută să afli adevărul și încrederea va crește ca un tsunami ce va detrona mintea, oricât de sus și-ar arunca culmile, pentru a se transforma cu adevărat într-un instrument al preciziei, ca un diamant șlefuit, perfect.

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu