Totalul afișărilor de pagină

23 sept. 2020

Găurile albe ar putea fi portaluri către alte Universuri...


 

Potrivit oamenilor de știință, este posibil ca în spațiu să existe și găuri albe, care ar putea fi opusele găurilor negre.

Există soluții ale ecuațiilor lui Einstein, în care există asemenea singularități, numite găuri albe. Totuși, în relativitatea generalizată, o gaură albă este o regiune a spațiu-timpului, din care nu sep oate intra din exterior, cu toate că materia și lumina poate ieși din ea.

De exemplu, soluția Schwarzschild are o extensie numită spațiu-timpul Kruskal-Szekeres și, potrivit acestui spațiu-timp, există o gaură albă și o gaură neagră.

Geometria completă Schwarzschild este constituită dintr-o gaură neagră, o gaură albă și două Universuri conectate la orizonturile lor de o gaură de vierme.

Până în acest moment, găurile albe sunt doar obiecte astronomice ipotetice cărora le lipsește dovada științifică, deci toate informațiile sunt la ora actuală doar speculații.

În ciuda acestui fapt, conceptul de gaură albă influențează puternic imaginația multora. Aceste obiecte remarcabile ar fi opusele găurilor negre și, în consecință, ar emite energie și materie.

Modelul ipoteticelor găuri albe se bazează pe existența unei găuri de vierme ce s-ar conecta la gaura neagră cu tunelul de intrare.

Materia ar cădea în ea atunci și ar fi aruncată prin gaura albă la celălalt capăt al tunelului (un tunel către gauta albă).

În 2014, doi fizicieni, Carlo Rovelli și Hal Haggard au publicat o lucrare în care sugerează că ”există o măsurătoare ce satisface ecuațiile lui Einstein în afara unei regiuni de spațiu-timp finite unde materia colapsează într-o gaură neagră și iese dintr-o gaură albă…”

Ei spun că găurile negre ar putea să își sfârșească viața schimbându-se în chiar opusele lor – ”găuri albe” ce toarnă în mod exploziv tot materialul pe care l-au înghițit din spațiu.

Putem să presupunem că în găurile negre pot exista alte universuri ce se nasc din emanațiile găurilor albe.

Dacă lucrurile ar sta în acest fel, Big Bangul – cea mai comun acceptată (însă încă sub semnul întrebării și al dezbaterilor) teorie cosmologică a evoluției timpurii a universului – ar fi în consecință rezultatul unei găuri albe.

Pentru a ne excita imaginația, deschidem cartea lui Michio Kaku “The Future of Humanity” (trad.: Viitorul umanității) în care citim că ”în 1963, fizicianul Roy Kerr a descoperit că o gaură neagră care nu se rotește destul de repede, ar putea să nu se colapseze într-un punct ci într-un inel rotativ. Inelul este stabil pentru forțele centrifuge îi împiedică colapsul…”

Întrebare însă rămâne: unde se duce tot ceea ce pică întro gaură neagră? Această întrebare nu are un răspuns deocamdată pentru că fizicienii încă nu știu.totuși, Kaku vrea să ne imaginăm, de exemplu, o posibilitate în care ”materia poate ieși pe partea cealaltă, care se numește o gară albă.

Oamenii de știință au căutat găuri albe, care ar putea expulza materie în loc să o înghită, dar nu au descoperit nimic până acum.

Dacă te apropii de inelul rotativ al unei găuri negre, vei putea experimenta incredibilele distorsiuni ale spațiului și ale timpului”, spune Kaku.

Ai putea să vezi raze de lumină capturate cu miliarde ani în urmă de gravitația găurii de vierme. Ai putea întâlni chiar copii ale tale.

Atomii tăi ar putea fi întinși de forțele uriașe din interior într-un proces letal numit spaghetificare. Dacă ai intra în inel, ai putea fi expulzat printr-o gaură albă într-un univers paralel, pe partea cealaltă. Imaginează-ți două coli de hârtie, ținute în paralel, apoi găurindu-le cu un creion pentru a le conecta.

Dacă ai călători de-a lungul creionului, ai trece între două universuri paralele. Totuși, dacă ai trece prin inel a doua oară, ai ajunge într-un alt univers paralel. De fiecare dată când ai trece prin inel, ai ajunge într-un alt univers, în același fel în care un lift te poate purta de la un nivel la altul, cu excepția că nu ai putea să te întorci în același nivel de unde ai venit.

Scris de Cynthia McKanzie – Editor MessageToEagle.com

sursa: http://www.messagetoeagle.com/white-holes-could-be-portals-to-parallel-universes/

 


Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu