Totalul afișărilor de pagină

28 sept. 2020

Un nou model al universului ar putea rezolva enigma materiei negre...


 Modelul propus poate rezolva enigma energiei negre. Studiu de față propune un nou concept structural, incluzând materia neagră, într-un univers ce călătorește într-o bulă ce se extinde într-o altă dimensiune.

Am știut de mai bine de 20 de ani că Universul se extinde cu o rată din ce în ce mai mare. Explicația este ”materia neagră” ce permează întregul univers, împingându-l să se extindă. Înțelegerea narurii energie negre este una dintre enigmele de bază ale fizicii.

De mult se tot speră că teoria stringurilor va oferi răspunsul necesar. Potrivit noii teorii a stringurilor, toată materia este făcută din mici entități ”ca niște stringuri (filamente)” vibratorii.

Teoria are nevoie să existe mai multe dimensiuni spațiale decât cele trei care sunt parte din cunoașterea ordinară. De 15 ani, există modele în teoria stringurilor ce au fost creditate pentru nașterea energiei negre. Totuși, acestea au fost întâmpinate cu o doză extrem de mare de critică, iar mai mulți cercetători spun că niciunul dintre modelele de până acum nu este funcțional.

În articolul lor, oamenii de știință au propus un nou model cu energie neagră iar Universul nostru călătorind pe o bulă ce se extinde într-o altă dimensiune. Întregul Univers este inclus la marginea acestei bule care se expandează. Toată materia existentă din Univers corespunde sfârșiturilor stringurilor ce se extind în dimensiunea suplimentară. Cercetătorii arată și că bulele de acest tip, care se expansionează pot lua naștere în acest cadru al teoriei stringurilor. Este posibil să existe și alte bule ca a noastră, corespunzând altor universuri.

Cercetătorii de la Uppsala ne aduc în atenție o imagine nouă, diferită a creașiei și a viitorului Universului, dar poate oferi și un nou mod de a testa teoria stringurilor.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/new-model-for-the-universe-may-solve-the-enigma-of-dark-energy/

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu