Totalul afișărilor de pagină

17 sept. 2020

CUM SĂ TE PROTEJEZI DE ENERGIA NEGATIVĂ A CELORLALȚI...

Invitația mea este să citești cu atenție sugestiile care urmează și să le aplici imediat în viața ta pe cele cu care simți că rezonezi.
1. Setează niște limite clare
Majoritatea oamenilor care te influențează negativ sunt scufundați ei înșiși într-un bazin de energie negativă și nu prea reușesc să găsească soluții la așa zisele „probleme” ale lor.
De obicei, ei își doresc atenția continuă a cuiva, iar asta îi face să se simtă mai bine. Tu te-ai putea simți obligat să le asculți cu atenție îngrijorările pentru că pur și simplu nu vrei să fii văzut ca nepoliticos sau nepăsător.
Ce trebuie tu să înțelegi este faptul că există o graniță clară între a arăta compasiune și a te lăsa purtat în drame emoționale care nu îți aparțin, încărcându-te cu energie negativă care nu îți aparține.
Și nu mă înțelege greșit. Fiecare om este o scânteie de dumnezeire. Cu toții suntem celule ale aceluiași mare organism. Diferența este dată de nivelul de conștientizare al fiecăruia.
Unii oameni sunt perfect conștienți de ceea ce sunt ei cu adevărat, pe când alții nu. Iar asta nu este bine sau rău. Fiecare se află la nivelul la care a ales el să fie în acest moment.
Ce poți tu, și te invit să faci este să setezi niște limite clare, și să nu te mai lași purtat în dramele emoționale ale oamenilor din jurul tău din simplă politețe.
Ce îți sugerez eu este să te distanțezi puțin de oamenii care te încarcă cu energie negativă și să te apropii de oameni pozitivi, orientați înspre o viață trăită armonios și sănătos.
Dacă să te distanțezi ți se pare greu sau simți că nu poți să o faci, o altă modalitate extraordinară de a seta limite este să îl întrebi pe interlocutor cum intenționează să rezolve „problema” de care se plânge. De cele mai multe ori, va deveni mai puțin pasional sau va schimba subiectul, măcar pentru ceva timp.
2. Obține o igienă a gândurilor și cuvintelor tale
Înainte de a te proteja eficient de energia negativă a celorlalți este foarte important să înțelegi că cele 2 forme de energie cel mai des întâlnite și pe care le folosești zilnic sunt cuvintele și gândurile.
Este esențial ca în viața ta de zi cu zi, să folosești cuvinte și gânduri pozitive și armonioase. Asta pentru că atragi ceea ce ești. Iar dacă tu nu ești o persoană care să manifeste gânduri și cuvinte pozitive în propria ta viață, atunci îți va fi destul de greu să stai deoparte de cuvintele și gândurile negative ale celorlalți pe care le vei atrage ca un magnet.
Dacă ar fi să luăm exemplul cuvintelor. Atunci când spui un cuvânt, emiți un sunet. Sunetul înseamnă vibrație, iar vibrația înseamnă energie. Ține numai și numai de tine dacă această energie este negativă sau pozitivă. De fiecare dată când spui cuvinte, eliberezi energie. Sper că ți-a fost ușor să urmărești traseul: cuvânt->sunet->vibrație->energie. Ceea ce te invit să conștientizezi odată ajuns în acest punct este faptul că de fiecare dată când vorbești emiți energie.
Tu poți îndrepta atât energia-cuvânt cât și energia-gând împotriva ta atunci când îți spui că tu nu o să reușești, că ești prost sau că ești gras și arăți urât.
Însă poți îndrepta aceste 2 forme de energie și asupra celorlalți atunci când de exemplu bârfești pe cineva.
Ceea ce îți propun eu la finalul acestui punct 2 sună în felul următor: Conștientizează că gândurile și cuvintele sunt forme primare de energie, și în primul rând înconjoară-te tu însuți de energie armonioasă cultivând gânduri și rostind cuvinte pozitive. Asta pentru că așa cum spuneam mai sus, atragi ceea ce ești.
Mai apoi, după ce ai făcut asta, folosește următoarea metodă prin care îți poți crea un scut de protecție:
Trebuie să fii singur în cameră și să stai în poziția șezut cu spatele drept. Nu fă exercițiul întins în pat. Imaginează-ți că în furca pieptului(spus popular), plexul solar(exprimarea mai sofisticată) ai o mică bilă luminoasă de mărimea unei boabe de strugure. Treptat, fără grabă, imaginează-ți cum bila luminoasă crește, se expandează și este tot mai mare. Înaintează în exercițiu atât cât poți. Pentru început, să creezi o bilă cu o rază de 2-3 de metri este suficient. Fii recunoscător energiei armonioase care te înconjoară, fiindcă ea va fi „scutul” tău pe durata întregii zile.
3. Răspunde inteligent – nu doar reacționa
Reacția este de obicei ceva la care nu te-ai gândit prea mult și care apare într-un moment de explozie emoțională și este de cele mai multe ori mânată de ego-ul tău(ca ființe umane este mult mai probabil să reacționăm atunci când suntem deconectați de la esența noastră divină)
Poate dura numai o fracțiune de secundă până când te lași purtat într-o reacție pe care o vei regreta mai târziu. Dacă ți se întâmplă să te simți nervos sau frustrat după ce ai avut de-a face cu o persoană negativă, acesta este de obicei semnalul că nu ai răspuns inteligent și ai reacționat pur și simplu lăsându-te purtat de val.
Sugestia mea din cadrul acestui punct 3 sună în felul următor: Atunci când relaționezi cu cineva care are o atitudine negativă, nu răspunde aruncând insulte înapoi asupra interlocutorului. Reamintește-ți de esența ta divină. Centrează-te în sinele tău profund și răspunde calm și din iubire.(indiferent care ar fi răspunsul tău)
Păstrează-ți demnitatea și nu te coborî la nivelul de conștientizare al interlocutorului. Să nu te cobori la nivelul celuilalt, nu înseamnă să te consideri superior. Poți să nu te cobori la nivelul celuilalt fiind smerit. Spuneam mai sus că lucrurile pe care a reușit fiecare dintre noi să le conștientizeze sunt diferite. Asta nu este bine sau rău, ci pur și simplu, această diferență în conștientizare există și își face simțită prezența în interacțiunile din viața ta. Așa că, răspunde cu iubire, nu doar reacționa.
4. Amintește-ți că nu poți fi pe placul tuturor
De 3 ani de când scriu pe acest blog, am avut ocazia ca înspre mine să fie îndreptate gânduri și cuvinte care acoperă un spectru energetic foarte larg.
Am primit mesaje de la oameni care îmi spuneau că erau gata să se sinucidă, dar „întâmplarea” a făcut să intre pe acest blog și să se răzgândească. Am primit mesaje de la oameni care mi-au spus că după ce au citit articolele de pe Fii Împlinit au început să aprecieze viața la adevărata ei valoare și au făcut loc Energiei Iubirii în viața lor.
5. Renunță la dorința de a schimba tendințele negative ale celorlalți
Este o risipă extraordinară de energie, să încerci să îi schimbi pe ceilalți. Oamenii se pot schimba numai atunci când ei decid că vor asta și acționează ca atare. Singurul lucru pe care îl poți tu face este să îi inspiri prin acțiunile, atitudinile și faptele tale.
Nu risipi energia ta pe care ai putea-o folosi în atâtea și atâtea moduri constructive și armonioase, lăsându-te prins în jocuri energetice lansate de manipulatori emoționali.
Dacă o persoană apropiată din viața ta are un anumit comportament pe care tu dorești să și-l schimbe, singurul lucru pe care l-ai putea încerca ar fi acela de a fi deplin sincer. Poartă o discuție deschisă cu respectiva persoană și adoptând o atitudine care pleacă din compasiune și iubire spune-i exact ceea ce gândești.
6. Conectează-te la natură
Respiră aer curat. Meditează. Experimentează cu practica respirației conștiente.
Respirația conștientă îmbunătățește circulația sângelui, iar asta te va ajuta să nu mai absorbi energia negativă pe care ceilalți o direcționează înspre tine.
Dacă nu ai nicio idee despre cum să meditezi te poți înscrie în Academia Fericirii, acolo unde vei învăța exact ce înseamnă această practică și cum o poți integra în viața ta de zi cu zi.
7. Alocă timp în care să te îngrijești de tine însuți
Citește cu mare atenție ceea ce urmează să îți spun, pentru că este foarte important: Nu te neglija pe tine însuți doar pentru că majoritatea oamenilor o fac.
Dacă ești forțat să trăiești într-un mediu alături de un om care are influență negativă asupra ta(ex: un coleg de serviciu, un membru al familiei) atunci alocă-ți pur și simplu timp în care să te recuperezi.
Influența negativă a celorlalți te poate face să te gândești în permanență la lucruri precum:
  1. Fac bine ceea ce fac?
  2. Sunt chiar atât de groaznic încât să vorbească cu mine în acest fel?
  3. Nu pot să cred că a făcut asta!
  4. Mă simt rănit.
Prin intermediul acestor gânduri poți invita în viața ta energie negativă pentru zile, săptămâni sau chiar luni.
-sursa-https://fiimplinit.ro/protectie-energie-negativa/ 
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu