Totalul afișărilor de pagină

29 oct. 2014

Iniţierea în gradul 3 Reiki-simbolul de maestru...

A. Simbolul de maestru: DAI-KO-MYO-USUI

Interpretarea esoterică a simbolului:
“Mare lumină strălucitoare, străluceşti asupra mea”.
Se foloseşte atunci când:
- vrem să întărim forţa
- alături de celelalte simboluri, dimineaţa, ca exerciţiu energetic
- DAI = mare
- KO = lumină
- MYO = asupra mea
- se activează prin vizualizare, o dată, şi se spune numele de 3 ori.



Acesta este simbolul cel mai popular în Reiki, ce poate fi utilizat doar de către maestrii Reiki si are puterea de a vindeca sufletul.
Cunoscut ca Dai Ko Myo, acest simbol poate oferi pace şi iluminare.
De asemenea, îmbunătăţeşte abilităţile psihice şi intuitive, printre multe alte utilizări sale.
Semnificaţie: Marea lumină strălucitoare.
Simbolul de Maestru ReiKi. Acest simbol se poate utiliza oricum, el reprezentând sursa de lumină,  lumina universală, locul de unde ne tragem energia. Este un nivel de vibraţie foarte mare (nivel 8, crucea având nivelul 10). Ca şi reprezentare grafică are nenumărate variante, cea prezentată este cea pe care eu am primit-o şi o dau mai departe.
Dai Ko Myo face legătura cu sursa de Lumină. În momentul în care se face iniţiere pe Dai Ko Myo se face legătura directă cu sursa de Lumină, Duhul Sfânt. Astfel, cel care are iniţiere pe acest grad preia Lumina direct de la Duhul Sfânt, ceea ce până la Gradul III nu se poate, Lumina fiind preluată prin maestru.
Simbolul Dai Ko Myo poate fi folosit în combinaţie cu toate simbolurile cunoscute.
Activarea palmelor acum se face începând cu Dai Ko Myo, apoi restul simbolurilor, iar la sfârsit iarăşi Dai Ko Myo, sau este suficient şi Dai Ko Myo şi Cho Ku Rei.
Dai Ko Myo reprezintă  nivelul maxim la care se poate ajunge, ca om, deocamdată. Este lumina supremă, necondiţionată, pură, care face ca tot ceea ce există pe Pământ să fie animat şi viu. Prin accesarea sursei de lumină putem modula energia astfel încât să creăm mecanisme de protecţie puternice şi eficiente.
Prin desenarea simbolului, prin deschiderea sursei, se pot crea conuri de lumină protectoare care să înconjoare o persoană sau un obiect în vederea protecţiei energetice.Tibetanii văd acest simbol altfel, și anume:


În Reiki, aceste simboluri sunt vizualizate în minte, maini sau coroana, pentru a fi activate.
Scandarea numele simbolului, ajută de asemenea. Practicanţii Reiki poate deveni competenţi în utilizarea acestor simboluri, pentru a se vindeca pe ei înşişi şi pe alţii.
  Antahkarana
 Antahkarana face parte din anatomia spirituală a omului. Simbolul reprezintă conexiunea dintre creierul fizic şi Sinele Superior; este acea conexiune care trebuie să se vindece şi să se dezvolte dacă se vrea creşterea  spirituală. Antahkarana desenat şi descris în acest manual reprezintă tocmai această conexiune şi o activează prin simpla sa prezenţă. Ştiinţa numită radionică arată că liniile desenate pe hârtie creează un efect psihic asupra spaţiului dimprejurul lor şi influenţează aura umană şi chakrele în diferite moduri în funcţie de formele create.  Această teorie validează străvechea practică a meditaţiilor cu desen (Yantră) care folosesc imagini vizuale pentru a purifica  şi evolua conştiinţa.
Antahkarana este un simbol străvechi folosit în vindecare şi meditaţie în Tibet şi China de mii de ani. Este un simbol puternic şi numai avându-l, prin simpla sa prezenţă, creează un efect pozitiv asupra chakrelor şi aurei.
În timpul activităţii de vindecare, acest simbol ajută  la focalizarea şi la adâncirea efectului energiilor vindecătoare. Când se fac meditaţii cu acest simbol, oriunde ar fi pus, ataşat sau în apropiere, va crea automat ceea ce Tao-iştii  numesc „Marea orbită micro cosmică” prin care energiile psihice care, în mod normal intră prin chakra capului, acum intră prin picioare şi călătoresc prin partea dorsală a spatelui până la vârful capului şi apoi coboară în jos prin partea anterioară a trupului şi ies prin picioare, împământând  persoana, creând astfel un flux continuu de energie care se scurge prin chakre (aceasta prin simpla lui prezenţă). De asemenea, simbolul va neutraliza energiile negative acumulate în obiecte ca: bijuterii, cristale etc. Trebuie doar să se aşeze obiectul respectiv între  două simboluri Antahkarana. Mai mult, va amplifica orice muncă de vindecare, fie că este ReiKi sau terapie de polaritate:  Kiropractică (aşezarea oaselor în articulaţii în caz de luxaţii), Hipnoterapie, Regresie în vieţile precedente. Aceste efecte pozitive au fost confirmate în mod repetat de rezultatele îmbunătăţite atunci când s-a folosit simbolul Antahkarana în practica respectivă, precum şi de clarvăzători antrenaţi să simtă schimbările din aură şi chakre.
 
Antahkarana este un simbol special care are conştiinţă proprie, lucrează direct  asupra aurei şi a chakrelor,  are efecte vindecătoare variate, în funcţie de nevoile  persoanei  la momentul respectiv. Din moment ce efectul simbolului este condus de Sinele Superior, va avea întotdeauna un efect benefic, neputând fi  niciodată  folosit  greşit  sau cu intenţii rele.
Simbolul poate fi aşezat sub o masă de masaj sau sub un scaun sau poate fi aşezat pe perete sau pe corp, cu imaginea spre zona de vindecare.

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu