Totalul afișărilor de pagină

27 oct. 2014

REIKI Usui GRADUL III...

“Orice ideal care nu devine în tine un ideal distruge în sufletul tău o forţă. Orice idee care devine un ideal naşte în tine forţe ale vieţii”. - Rudolf Steiner 

Meditaţia şi rugăciunea.
 Meditaţia şi rugăciunea sunt vehiculele care vă poartă în locurile păcii sufleteşti care vă duc la împăcarea cu Dumnezeu. Meditaţia calmează şi linişteşte simţurile exterioare, dispare dependenţa de simţuri, deşi ele continuă să existe. Exersând 15 – 30 minute pe zi se simte liniştea pură, unde nici un gând perturbator nu pătrunde, mintea fiind un observator tăcut. Astfel, devii un vehicul perfect, receptorul mesajelor de la îngeri, de la Dumnezeu, de la sinele superior, de la ghizii spirituali personali. Esenţa rugăciunii depinde de claritatea, intensitatea şi credinţa manifestată. Toate acestea înlătură emoţiile negative din experienţele trecute. Credinţa este mintea care acceptă realitatea lui Dumnezeu sau a fiinţei supreme.

1) “Te rog, Doamne, cu smerenie şi cu toată iubirea mea, cu toată puterea de rugăciune, creează în jurul meu o sferă de lumină care să mă protejeze împotriva tuturor formelor de agresiune venite de oriunde şi de oricând, de acum şi de altă dată, pentru totdeauna”.

2) “Dăruiesc iubire Sfintei Treimi tuturor entităţilor de lumină din cerurile superioare, dăruiesc iubire tuturor oamenilor, plantelor, munţilor, văilor, apelor, planetei Pământ”. (În timp ce se spune această rugăciune ridicăm mâinile cu palma în sus pe inspiraţie şi le coborâm cu palma în jos pe expiraţie.) Încheierea ideală a oricărei rugăciuni este “Facă-se voia ta, Doamne”.

B. Reiki şi cristaloterapia. Partea III
 Se consideră că medicina începe să înţeleagă totala interdependenţă între corpurile energetice: mental, afectiv, fizic. Miracolul constă în capacitatea corpului omenesc de a se reface singur, pe orice cale. Vindecarea cu cristale nu vizează doar corpul fizic, ci şi sistemele energetice care îl creează şi îl întreţin. Corpul fizic este rezultatul final al energiei. Dr. Dumitru Constantin spunea: “Scopul trecerii noastre prin substanţă nu este altul decât acela de a crea noi gânduri, noi informaţii, care se vor întoarce în câmpul fundamental, devenind sursă pentru noi ordonări în univers. În timpul somnului, organismul transformă câmpul electromagnetic al Pământului în energie vitală pe care o poate folosi. Absenţa somnului ne alterează starea mentală, afectivă şi fizică. Omul complet este o serie de sisteme energetice, unde interferează mentalul, afectivul şi fizicul. Cristalul interacţionează cu aceste sisteme energetice şi, împreună cu mentalul, determină modificări funcţionale, care se vor manifesta în corpul fizic. Ţinând un cristal în mâna stângă, cel puţin se va dubla energia organismului.
Exemplul 1:
se ţine cristalul în mâna stângă, cu dreapta se aşează pe locul dureros, timp în care vizualizăm simbolurile Reiki (spre deosebire de cei care fac doar cristaloterapie).

Exemplul 2:
dacă durerea este în partea stângă, se aşează în mâna stângă un cristal pe locul dureros, apoi se apucă braţul stâng cu palma dreaptă. Durerea este un semnal emis de celulele organului dureros către creier, pentru a se trimite în zonă energie în scopul proiectării anomaliei. Atunci când sistemul funcţionează automat, când celulele au primit energia necesară, încetează semnalul dureros. Calmantele interferează cu procesul de vindecare, în sensul că ele acoperă terminaţiile nervoase, încât semnalul celulelor nu mai ajunge pe creier; ca urmare, creierul nu receptează durerea, nu trimite energie în zonă, iar starea celulelor se înrăutăţeşte. Folosind cristalul trimitem energie în zonă, în loc să blocăm semnalul dureros. Astfel, celulele se refac şi durerea încetează, deoarece semnalul nu mai este necesar. În general, durerile reflectă un minus de energie. Un contraexemplu îl reprezintă durerile de cap. Energia intră prin chakra 7 şi prin Ajna; când ieşirea este blocată (cauza este de cele mai multe ori afectivă) se exercită o presiune ca la obturarea furtunului de apă. În acest caz, se ia cristalul în mâna dreaptă şi se aşează pe plexul solar, iar stânga se aşează pe locul dureros, de unde se transferă excesul de energie, care se redistribuie în întreg corpul (15 – 30 minute). Pentru a accelera procesul se închide ochii şi se reprezintă durerea ca un nor negru de energie, mâna fiind un aspirator uriaş. Când norul dispare se deschid ochii, ne ridicăm în picioare, inspirăm adânc, facem câţiva paşi şi durerea a dispărut.
Există câteva trimiteri referitoare la folosirea cristalului: a) În Sfânta Scriptură, în Cartea Exodului, găsim descrierea pieptarului judecăţii: “… în el să ţeşi o ţesătură de pietre, şi anume, în 4 rânduri de pietre: în rândul întâi un sardonix, un topaz şi un smarald, în rândul doi un rubin, un safir şi un diamant; la al treilea rând un opal, o agată şi un ametist; în al patrulea rând, o trisolită, un onix şi un jaspis. Aceste pietre să fie legate într-o ferecătură de aur”. Tot în Exod găsim folosirea unui utilitar de cristale – bagheta. “Moise şi-a trimis toiagul spre cer şi Domnul a trimis tunete şi piatră”…”ia-ţi în mână toiagul… vei lovi stânca şi va ţâşni apă…”

 Treptat, uitarea acoperă folosirea acestor utilitare cu cristale. Ele revin în Evul Mediu, în legendele regelui Athur şi în cele despre Merlin. Se spune că renumita spadă a regelui Arthur era invincibilă datorită faptului că era încastrat în gardă un cristal. Iar Merlin folosea sfera de cristal şi bagheta de putere. Se spune că atât Paracelsius cât şi Nostradamus foloseau sfera de cristal şi bagheta atlantă pentru activarea sferei de cristal. În extremul Orient, regii anticei Indii erau sfătuiţi să adune pietre dintre cele mai frumoase pentru a-şi asigura protecţia. Unele triburi de indieni mexicani spuneau că, dacă duc o viaţă corectă, sufletul trece după moartea corpului într-un cristal. Dacă o persoană norocoasă ar fi găsit un asemenea cristal, ar fi putut comunica cu sufletul respectiv, care ar fi ajutat-o în terapie, ar fi ghidat-o, ar fi făcut ca visele să devină realitate.
Explorarea aurei. Pecientul este aşezat cu faţa în sus, cristalul se ţine între degetul mare şi celelalte 3 degete, la 2 – 3 cm de corpul pacientului. Când apare o senzaţie de căldură sau palpitare, se plimbă cristalul lent pe deasupra pacientului. Dacă:
- se simte o rezistenţă impusă mişcării
- o senzaţie de cald
- o palpitare rece
- sau orice altceva deosebit
ne oprim şi ne mişcăm cu cristalul în sens antiorar în jurul anomaliei depistate, până simţim cristalul tot mai greu. Atunci ne oprim şi aşezăm vârful cristalului pe corp în centrul cercului descris, câteva minute. Se continuă astfel până se ajunge la picioare. Apoi vă întoarceţi în zona capului şi uniformizaţi aura (cu ambele mâini – într-una fiind cristalul). Pacientul se întoarce cu faţa în jos şi se repetă procedeul. Astfel, chakrele sunt bine deschise, închideţi-le imaginându-vă un fermoar pe care îl apucaţi bine şi îl trageţi de la picioare spre cap. Ca urmare, pacientul este destins, în echilibru, odihnit şi fortificat. Suferinţa şi tensiunea se reduc sau chiar dispar şi se instalează o stare generală bună.
Cristalul stimulează toate simţurile exterioare şi interioare, măreşte capacitatea creierului, dezvoltă mentalul, ducând la o înţelegere sporită a informaţiilor crescânde. Ne putem purifica aura de o serie de vibraţii negative după o zi epuizantă folosind 4 cuarţuri cu un vârf, aşezate în cele 4 colţuri ale căzii de baie, cu vârfurile spre exterior (pe marginea căzii sau direct în apă). Pentru încărcare, revitalizare, relaxare, vârfurile se orientează spre interior.


Realizarea sferei de protecţie
Te vezi înconjurat de o sferă de lumină albă, penetrabilă doar de ce este alb, pur, de ceea ce îţi este benefic. Din interiorul acestei sfere îţi poţi observa zonele întunecoase ale aurei, care odată aduse la suprafaţă ajung în afara sferei de protecţie şi nu se mai pot reîntoarce în aură. Observă şi conştientizează ce simţi acum, când ai această sferă de protecţie. Ea ne permite:
- identificarea mai rapidă a persoanei cu lumina, cu puritatea
- permite detaşarea de amintirile traumatizante ale subconştientului
- se creează o legătură conştientă cu sursa luminii În aceste momente de conştientizare putem să ne aşezăm (se ne imaginăm) un cristal roz pe Anahata, iar la picioare, între labe, un cuarţ fumuriu, de nuanţă cât mai întunecată.
Cristalele trebuie tratate cu respect. Lor le place să stea la soare, să poată reflecta lumina şi să-şi propage frumuseţea de jur împrejur. Pentru încărcare (după purificare) – se pot lăsa la soare cel puţin 30 de minute.-sursa http://www.reikiroman.altervista.org-

  Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu