Totalul afișărilor de pagină

5 oct. 2014

Vindecarea aparţine persoanei bolnave, nu terapeutului...interviu cu Victoria Mocanu Gheorghita

Aflată pentru prima dată în paginile revistei noastre, apreciata terapeută Victoria Mocanu Gheorghiţă ne va dezvălui în interviul ce urmează care sînt etapele reîntoarcerii la Dumnezeu, la sănătate…Pentru început, vă rugăm să ne spuneţi cîteva cuvinte despre dumneavoastră.
Sînt maestru Reiki pe mai multe sisteme. După terminarea Facultăţii de Matematică, m-am stabilit în Suceava şi, de mai mulţi ani, susţin cursuri Reiki Usui, Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shamballa, Palma budistă tibetană, precum şi alte cursuri în principalele oraşe ale Moldovei şi Munteniei, inclusiv în Bucureşti. O parte dintre cursanţii mei au devenit în timp maeştri Reiki, iar unii ţin deja cursuri şi au propriii lor studenţi. In paralel, mi-am continuat o vreme activitatea de profesoară de matematică, pînă cînd lipsa timpului m-a obligat să renunţ la învăţămînt şi să mă dedic în totalitate cursurilor Reiki.Cum acţionează energia Reiki asupra unei fiinţe şi cum este canalizată ea către pacient?
In urma iniţierilor primite în cadrul unui curs, toată lumea are capacitatea de a folosi energia Reiki, aplicînd palmele pe corp, în anumite poziţii standard.
Energia Reiki ridică vibraţia ţesuturilor la care ajunge, ajutîndu-le să iasă din vibraţia specifică bolii, joasă sau chiar foarte joasă, redobîndindu-şi astfel sănătatea şi vigoarea. Energia vehiculată de către terapeut ajunge în centrii energetici, adică în chakre, unde înlătură blocajele şi dezechilibrele existente acolo, care împiedică transferul liber de energie şi informaţii între persoană şi mediul exterior, ceea ce duce, invariabil, la boală…Ce rol au cunoaşterea şi credinţa în vindecare?
Energia Reiki acţionează chiar şi asupra pacienţilor care nu ştiu nimic despre aceasta şi, mai mult, nu cred în vindecare. Practicantul Reiki nu vindecă, ci determină vindecarea prin canalizarea energiilor înalte, benefice, în pacient. Din acest motiv, aceasta depinde de gradul de libertate al fiecăruia de a se vindeca.

Este Reiki un mod de viaţă?
Da, se poate spune despre Reiki că este un mod de viaţă. Dacă ai ales să devii un iniţiat în Reiki, e cazul să operezi unele schimbări în modul tău de a gîndi şi de a simţi. Oricum, acest lucru se întîmplă în timp... Reiki devenind un ingredient al sufletului, rafinînd şi purificînd mentalul, gîndirea, ceea ce atrage schimbări majore în viaţa iniţiatului. Iţi asumi responsabilitatea pentru fiecare secvenţă a destinului tău, înţelegi cum să îţi atragi un destin bun, te situezi în valorile morale şi energetice ale Luminii, ale împlinirii de orice fel.

Vorbiţi-ne, vă rugăm, despre vindecarea holistică şi despre ce anume reprezintă ea.
Gîndirea negativă, simţirile negative pot îmbolnăvi corpul fizic. De aceea, a trata numai corpul fizic, ignorînd modul de a gîndi şi a simţi al pacientului, este un nonsens. Vindecarea holistică ia în considerare triada minte-corp-spirit şi acţionează asupra ei. Reiki face parte din vindecarea holistică, potenţează acţiunea medicamentelor şi a produselor naturale, dar, mai presus de orice, energia Reiki pătrunde în cele mai profunde structuri ale fiinţei, reinstaurînd armonia energetică pînă la nivel de celulă, ADN şi generînd vindecarea imediată, pornind chiar de la aceste niveluri.

Cine anume nu se vindecă?
Teoretic, nu există incurabil! Practic însă, există persoane care se vindecă de bolile cele mai grave, iar altele nu se vindecă nici măcar de bolile „banale”. De ce? Pentru că vindecarea aparţine persoanei bolnave, nu terapeutului… Aşadar, dacă pesoana reuşeşte să-şi declanşeze procesul de autovindecare, aşa va fi, dacă nu, nu. Evident, acest proces se declanşează la nivel inconştient, dar accesarea inconştientului şi schimbarea lui încep cu schimbări majore în conştient, în modul de a gîndi, de a acţiona, de a simţi. Apoi, tot ceea ce animă conştientul se transferă în subconştient, unde se amplifică. Dacă sînt informaţii şi energii benefice, aduc vindecarea, dacă sînt negative, aduc şi întreţin boala.

Ne puteţi oferi trei exemple de cazuri rezolvate prin Reiki?
Dna O. D., din Iaşi, a constatat, la vîrsta de 60 de ani, că are poliartrită reumatoidă, faza I. S-a prezentat la cursul de Reiki Usui şi a început să-şi administreze Reiki. In urma unui an de şedinţe autoadministrate zilnic, persoana s-a vindecat. Fiecare şedinţă Reiki durează aproximativ o oră, atunci cînd practicantul are doar gradul 1, Reiki fiind împărţit pe patru grade, fiecare grad oferind anumite abilităţi şi frecvenţe vibraţionale.
sursa- Lumea Misterelor-Autor: Ingrid Baciu-
 
Doamna din imagine este maestra mea de Reiki-doamna Victoria Mocanu Gheorghita-o femeie extraordinara care a venit la momentul potrivit ,a fost persoana potrivita, lucru pentru care sunt recunoscatoare universului. In primul rand vreau sa-i multumesc inca odata pentru tot ce ne-a transmis si pentru iubirea neconditionata pe care o are pentru toti participantii la curs.Multumesc Victoriei, liniei de maestri si colegilor de grupa!

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu