Totalul afișărilor de pagină

22 nov. 2014

Chakrele si sistemul Reiki Traditional Takata...


Cuvantul chakra provenit din limba sanscrita semnifica “roata” si reprezinta o structura energetica situata in biocampul dumneavoastra care primeste, prelucreaza, transforma si emite energie.
Cele mai importante informatii referitoare la padme sau lotusi , dupa cum mai sunt denumite chakrele, se regasesc in literatura hindusa incepand cu Upanisadele unde se precizeaza localizarea acestora si descrierea simbolica a fiecareia dintre ele.
O alta lucrare intitulata Gorakshashatakam aparuta in secolul al zecelea ofera noi informatii referitoare la puterile ce insotesc trezirea centrilor energetici stabilind totodata conexiuni  dintre acestea si practica permanenta a meditatiei.
Insa cel mai detaliat si accesibil studiu al chakrelor poate fi gasit in Shri Tatvva Cintamini o lucrarea aparuta in secolul al saisprezecelea in care , in capitolul al saselea intitulat Sat Cakra Nirupana (descrierea si investigarea celor sase centri ai corpului) sunt identificate practicile pe care discipolul trebuie sa le stapaneasca aratand totodata abilitatile dobandite in urma practicarii acestora.
Alaturi de traditia hindusa care este o inepuizabila sursa de informatie si inspiratie gasim invataturi referitoare la chakre si in budismul tibetan, in traditia alchimica europeana dar si in miscarea teozofica a Helenei Blavatski si a lui C. W. Leadbeater.
Dupa cum foarte bine putem observa notiunile privitoare la chakre sunt raspandite in cultura orientala in special in traditia hindi, sanscrita sau tibetana stand la baza practicilor spirituale specifice acestora (yoga indiana, taoista si budista, invataturile tantrice).
Notiunile despre chakre nu fac parte din invataturile originale practicate de sensei Usui, ele nu se intalnesc in nici o ramura a Reiki-ului japonez, ci au fost adaugate de diversi maestri Reiki, dupa decesul doamnei Takata survenit la finele anului 1980 in luna decembrie. Pe linia traditionala de Reiki a doamnei Takata pe care am fost initiat nu am primit nici o astfel de invatatura.
Care sunt atunci sursele care au adus la aparitia acestor notiuni introduse in Reiki?
O prima sursa ce ofera  variate si diverse informatii despre chakre, exercitiile energetice atat pentru femei cat si  pentru barbati, contractia punctului Hui Yin este Diane Stein in cartea sa intitulata Essential Reiki publicata in urma cu peste 18 de ani.
Ulterior William Rand a preluat multe din aceste informatii adaugandu-le la noul sau sistem creat de dansul (denumit Usui Tibetan Reiki) alaturi de alte metode ce provin din cultura tibetana dar si cea hawaiana.
Astazi  notiunile referitoare la chakre se regasesc si in alte ramuri ale Reiki-ului Modern, de exemplu Raku Kei Reiki,  Sacred Path Reiki si Vindecarea Multidimensionala Shamballa.
Insa daca privim atent si profund sistemul original al lui sensei Mikao Usui putem usor observa ca informatiile despre chakre nu se regasesc pe linia traditionala de Reiki transmisa prin sensei Hayashi doamnei Takata si, mai departe, de aceasta maestrilor instruiti de dansa pana in zilele noastre.
Doamna Takata , Maestra care a adus Reiki in SUA  a predat conceptul japozez al sistemului Reiki de vindecare naturala al dr. Usui care se bazeaza pe Hara sau tandenul inferior. In jurnalul sau ea nota urmatoarele : ” In scopul de a ne concentra trebuie sa ne purificam gandurile in cuvinte si sa meditam pentru a permite adevaratei energii sa iasa din interior. Aceasta zona se afla in partea de jos a stomacului la aproximativ 5 cm sub ombilic”.
Prin aceasta simpla nota doamna Takata arata ca nu exista nici o corelatie intre sistemele de gandire indian, hindus sau tibetan si cel japonez. Mai mult dansa ne indica in mod subtil calea pentru a dobandi si a deveni un Reiki pur si puternic.
De asemenea Sensei Takata a accentuat in permanenta ca este necesar sa se trateze intregul sistem endocrin la fel ca si toate organele majore deoarece prin intermediul diverselor glande  (pineala, pituitara, tiroida,timusul, suprarenalele si gonadele) se pastreaza in echilibru intregul sistem fizic.
Paul Mitchell unul din maestri doamnei Takata a fost intrebat daca conform a ceea ce stie dansul doamna Takata ar fi predat notiuni privitoare la chakre in cursurile ei. El a raspuns simplu : ” Este adevarat ca doamna Takata nu a mentionat niciodata despre chakre ca fiind parte a tratamentului Reiki. Ea nu si-a concentrat niciodata tratamentul asupra chakrelor”.
Doamna Mary McFadyen, una din maestrele Reiki care m-a instruit mi-a oferit lamuriri in intalnirea privata pe care am avut-o cu dansa la intrebarea daca exista vreo legatura intre chakre si ceea ce preda doamna Takata.
Mi-a raspuns in felul ei unic, delicat si elegant : “Inainte de a fi acceptata ca si Maestru de catre doamna Takata am participat la seminarul de gradul I pe care dansa l-a sustinut in Hawaii. Mi-am notat absolut tot ceea ce spunea doamna Takata. Desi m-a observat nu mi-a atras atentia ca nu am voie sa imi fac notite. Pe parcursul celor patru zile cat a durat seminarul nu a mentionat niciodata cuvantul chakra”
Atunci ca si practicieni ai sistemului Reiki ce ar trebui sa stim ?
Ca Reiki  este un sistem simplu dar profund. Este atat de usor de invatat incat si un copil il poate face. Este prima lectie pe care am invatat-o de la reverend Joseph Sparti in 2000. Opt ani mai tarziu aveam sa o redescopar pe linia traditionala de Reiki spusa sub aceeasi forma, avand insa de data aceasta un alt impact asupra mea.
Reiki este o terapie holistica ce lucreaza atat pe planul fizic cat si pe planul energetic si odata ce efectuati o terapie  Reiki fiind deschis , conectat si sensibil  la acesta, o sa simtiti imediat daca exista chakre care se afla sau nu in dezechilibru. Fie va exista un exces de energie in acel loc in comparatie cu restul corpului fie o sa simtiti senzatia de rece din cauza energiei care este blocata in acea zona.
Insistand cu terapia Reiki  pana la disparitia acelei senzatii zona se va reechilibra energetic. De aceea o terapie Reiki efectuata integral intr-o ora sau o ora si jumatate este cea mai buna modalitate de a pastra echilibrul chakrelor. Fara curatari, fara purificari, fara respiratii, fara mantre,  fara simboluri.
Simplu, direct, pur si eficient. Fara a mai fi nevoie de nimic altceva in plus.
-sursa- dr.Aurelian Curin maestru Reiki linia traditionala Takata-
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu