Totalul afișărilor de pagină

10 nov. 2014

Dacă oamenii ar ști...

Dacă oamenii ar ști că fiecare minut de atenție (= energie) direcționat către un scandal (monden sau politic) este în mod real un minut de atenție (= energie) mai puțin din timpul acordat propriei vieți cu tot ce conține ea (*care se poate termina oricând) oare și-ar investi mai cu grijă atenția?
Dacă oamenii ar ști că fiecare gram de ură sau invidie intoxică în mod real organismul uman de mii de ori mai mult decât E-urile și tot ce e considerat toxic în alimentație ar mai purta aceste sentimente cu lunile sau anii după ei?
Dacă oamenii ar ști că în orice minut "locuit" în starea de victimă pierd efectiv aproximativ 99% din energia vitală ar "locui" la fel de mult în aceasta sau în stările înrudite ca nuanță?
Dacă oamenii ar ști că împotrivirea în fața înțelegerii unor lecții pe care viața ni le oferă (la început) cu blândețe este singura care face ca experiențele de viață să devină extreme ar mai amâna la nesfârșit analiza experiențelor care se repetă în viața lor?
Dacă oamenii ar ști că singura metodă prin care pot fi manipulați este distragerea atenției (= energiei) lor de la lucrurile cu adevărat importante și-ar mai lăsa atenția (= energia) "furată" de reclame, bârfe, titluri șocante de articole, emisiuni mondene sau clipuri care se cer distribuite înainte de a fi vizionate?
Dacă oamenii ar ști că singurul moment în care se poate petrece un accident (de orice fel) este unul în care gândurile lor (= atenția = energia) sunt "plecate" din momentul prezent în trecut, viitor sau în alte locuri decât cel unde se află corpul lor ar fi mai prezenți în corp și în momentul pe care îl trăiesc?
Dacă oamenii ar ști că nimeni și nimic nu-i poate opri cu adevărat să fie sănătoși, deplini și armonioși și că singurele piedici sunt cele care provin din propriile credințe, atitudini și comportamente ar înceta să-și risipească energia inutil căutând vinovați și justificări pentru ariile vieții lor unde există dezechilibre?
Dacă oamenii ar ști că toate aceste credințe, atitudini și comportamente sunt singurele care pot fi schimbate ar înceta să-și risipească energia în încercări inutile de a-i schimba pe ceilalți și s-ar întoarce cu toată atenția către ei înșiși?
Dacă oamenii ar ști că fiecare cuantă de energie dăruită necondiționat rămâne cu adevărat impregnată în Univers (chiar dacă nu-i simțim mereu amprenta) ar dărui mai des semenilor valoare din darul lor specific fiecăruia?
Dacă oamenii ar ști că Universul le vorbește continuu prin oameni, experiențe, prin întreaga natură și prin tot ce există ar fi mai atenți pentru a descifra ce li se întâmplă, citesc sau văd?
Dacă oamenii ar ști cât de aproape sunt uneori de "final"...ar prețui altfel fiecare moment al Vieții?
Acum ȘTII.
Universul vorbește chiar și prin aceste rânduri. Și deși pagina are acest titlu, acesta nu e doar Universul meu. În realitate nu există nici o graniță între universurile noastre. De aceea, orice graniță încercăm să trasăm fie cu scopul protecției, fie din dorința de a ne închide către ceilalți, ea nu va face decât să ne îndepărteze de adaptare, să amâne momentul acesteia și să împiedice curgerea firească a Vieții.
Procentul de "valabilitate" a lucrurilor de mai sus poate fi "măsurat" de fiecare om într-un mod foarte simplu: (re)citind aceste rânduri pe o respirație profundă și lentă.
-sursa http://adinaamironesei.blogspot.ro/- 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu