Totalul afișărilor de pagină

15 iun. 2017

De ce jignesc unele persoane? Ce ascunde o jignire?...

“Un om care jigneste sufera. De fapt, jignirea nu este altceva decat manifestarea frustrarilor anterioare. De multe ori, cel caruia i se adreseaza jignirea nu ii greseste cu nimic celui care jigneste. Un om impacat cu el insusi nu va jigni niciodata.
Ce ascunde o jignire?
Suntem aici, acum, pentru a ne bucura din plin de cadoul suprem: viata. Insa, in aceasta lume schimbatoare, exista uneori situatii si circumstante in care calmul nostru interior este pus la incercare. Cu totii ne-am intalnit cu experiente mai mult sau mai putin dorite, dar important este ca odata cu inaintarea in viata, suntem mai bogati din punct de vedere al experimentarii.
Daca te-ai intrebat de ce jignesc unele persoane, raspunsul este foarte simplu: orice om ofera ceea ce are. Totul pleaca din interior. Lumea exterioara este oglindirea lumii interioare. Prin intermediul unei jigniri, un om isi prezinta starea sa interioara, care se caracterizeaza printr-un veritabil disconfort. Si, in niciun caz, nu este de condamnat, pentru ca nimic nu este “rau” sau “bun”. Totul Este.
Acumularile anterioare joaca un rol fundamental in fabricarea unei jigniri. Bagajul de nereusite, suparari si frustrari adunate pe parcursul vietii, dau nastere unor serii de reactii negative in trupul nostru, iar aceste reactii fabrica anumite ganduri si sentimente de care ajungem cateodata sa nu fim tocmai mandri. Insa, oricand avem la dispozitie posibilitatea de a ne observa propriile manifestari.
Poate ca in dese randuri, un om ajunge sa jigneasca fara sa fie constient de acest lucru. Poate ca acest om jigneste chiar persoana pe care o iubeste cel mai mult. Aici nu este vorba despre cine este destinatarul unei jigniri, deoarece receptorul joaca un rol foarte mic in aceasta scena. Totul pleaca de la cel care jigneste, adica de la emitator.
Intensitatea unei jigniri este direct proportionala cu intensitatea durerii interioare a celui care jigneste. Deci, jignirea se naste din durerea interioara.
Daca ai fost sau daca vei fi victima unei jigniri, sa stii intotdeauna ca ai fost si ca vei fi acolo pentru a-l ajuta pe cel de langa tine sa dizolve blocajele anterioare ale campului energetic, in vederea eliberarii vibratiilor joase din realitatea sa.
In clipa in care primesti o jignire, tu, de fapt, il ajuti pe cel ce te jigneste sa se elibereze de tensiunea interioara. Tu te pui la dispozitia lui si iti oferi ocazia de a contribui la curatarea unei energii joase. Acesta este un lucru care merita toata APRECIEREA.
Daca te intalnesti cu un om care traieste intr-o tensiune interioara constanta, vei observa ca pacea sa interioara se poate pierde foarte usor in comunicarea voastra. De multe ori, cel caruia i se adreseaza jignirea nu ii greseste cu nimic celui care jigneste. Tensiunea emitatorului poate fi atat de intensa, incat el poate izbucni oricand si oriunde, fara a mai tine cont de imprejurimi.
De fapt, aceasta actiune, jignirea, poate fi perceputa ca o binecuvantare, deoarece este o lectie de viata atat pentru emitator, cat si pentru receptor. Daca esti tinta unei jigniri, ai ocazia sa admiri procesul prin care cel de langa tine se elibereaza de blocajele energiilor negative pentru a trai pacea interioara catre care tindem cu totii.
Data viitoare, daca va exista o “data viitoare”, priveste jignirea prin ochii inimii si sa multumesti pentru faptul ca ai ocazia sa contribui la vindecarea unor rani interioare ale celui care jigneste. In acest mod, iti poti ridica nivelul de constientizare si iti poti oferi cadoul de a-ti intari relatia constienta cu Tine, cu Ceea Ce Esti Cu Adevarat.
Observa-i tensiunea celui care incearca sa te jigneasca, percepe-i tristetea, admira acest proces si multumeste pentru faptul ca te poti inalta deasupra tuturor aparentelor. Trimite gandurile tale de pace si armonie catre cel care incearca sa te atace si deschide-i usa pacii, chiar daca doar prin caile lumii interioare. Nu este nevoie sa vorbesti cu cineva pentru a-i transmite ceea ce simti. O privire adanca este mai mult decat suficienta. Printr-o privire, poti spune totul.
Priveste-i ochii inlacrimati de confuzie si mangaie-l cu puritatea sufletului tau. Tu esti in pace, iar prin privirea ta, ii daruiesti si lui pace. In prima faza, reactia celui de langa tine poate fi de ignoranta, insa, cu certitudine, starea ta de pace ii va ridica multe semne de intrebare ulterior, iar daca el ajunge sa isi puna intrebari inalte, inseamna ca, automat, va primi raspunsuri inalte, iar astfel vei contribui la vindecarea sa.
Daca te afli in situatia in care jignesti, in primul rand, faptul ca ai ajuns la acest articol nu este o intamplare. Primeste aceste cuvinte in viata ta si accepta ca totul pleaca de la tine. Manifestarea lumii exterioare este oglindirea lumii interioare. Tot ceea ce tu traiesti a fost creat chiar de gandurile si sentimentele tale.
Fiecare element al realitatii tale a fost pus acolo, constient sau nu, chiar prin puterea ta creatoare. Accepta rezultatul creatiei tale, binecuvanteaza Tot Ceea Ce Exista si alege cu bucurie ceea ce te inalta. Daca un om iti provoaca tristete, nu incerca sa ripostezi, pentru ca nu vei rezolva nimic. Pacea nu se creeaza prin razboi. Pacea se mentine prin pace. Fii tu omul care deschide usa pacii! Fii tu schimbarea! Fii tu Pacea, in mod constient!
Un om impacat cu el insusi nu va jigni niciodata.
Stiu ca nu este tocmai simplu sa iti mentii linistea cand in jurul tau este agitatie, insa, nu uita niciodata ca razboiul a fost creat pentru a aprecia pacea. Poti experimenta pacea in mijlocul razboiului. Poti trai lumina in mijlocul intunericului. De fapt, intunericul nu este altceva decat lumina sub forma intunericului.”[1]

SURSE
  1. http://www.catalin-manea.com
  2. http://www.totuldinintreg.com

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu