Totalul afișărilor de pagină

9 iun. 2017

Principiul Divin...

„Iisus a spus: „Daca viziunea voastra este unica, intregul trup este luminat.”? Analizand azi originile invataturilor lui Iisus este exclus sa gasesti vreun pasaj in care sa se refere la viitor. El le-a dat oamenilor deplina libertate de a-si indrepta gandurile catre un tel precis, iar acest tel este Realizarea.
Iisus a spus: „Cand va veti iubi unii pe altii, veti fi patrunsi de Iubire.”. El a proclamat Iubirea, ca pe cea mai mare forta. Cand dirijam acest sentiment in sens invers, intram in stare de turbulenta. El a spus ca sunteti stapani ai cerului si pamantului, cu tot ce au ele. Vedeti vreo restrictie? Iisus a vazut bine ca omul nu a atins inca toate posibilitatile. De aceea, le-a prezentat oamenilor nelimitarea.
Deplasati un atom si Universul va exploda. Iisus a prezentat lucrurile cat se poate de simplu si direct. Vorbele lui originale sunt cat se poate de limpezi. El a definit idealul cu atata exactitate, ce nu se poate uita. El l-a definit ca fiind „Dumnezeu”. Astazi se stie ca influenta vibratoare a acestui cuvant, ne face sa ne trezim din starea hipnotica in care ne-am instalat in corp. Daca ne intoarcem la Dumnezeu cu toata energia dirijata in starea de amorteala, restabilim cu Dumnezeu raporturi atat de clare, ca nimic nu ne va mai desparti. Dar, majoritatea dintre noi privesc catre exterior, pornind din punctual central, ingaduind astfel gandurilor sa se disperseze. Viziunea lui Iisus avea o tinta unica, conditia subiectiva ce exista necontenit. Obiectul se schimba, dar Adevarul e de nestramutat. Daca schimbam directia si reorientam intreaga energie in acest punct, corpul nostru va emite, va radia lumina; si atunci, intrand intr-o camera, aceasta se va lumina.
Cand va intoarceti spre Lumina, va dati seama ca voi sunteti Lumina. Iisus n-avea nevoie sa paseasca spre Lumina, pentru ca El era Lumina. Cum a explicat El, era Lumina Adevarului, Lumina Iubirii, Lumina lui Dumnezeu.
Iisus nu a avut idei fara o orientare precisa – catre un principiu. Comportandu-ne asemanator, si noi putem urma aceasta Cale simpla. Cei ce o urmeaza nu-i pagubesc pe altii, dar faptuiesc interior. Acest rationament e valabil si hranei si tuturor obiectelor trebuincioase. Singura diferenta dintre ei si restul umanitatii este acela ca si-au largit orizontul, spre a se bucura de acest orizont de cunoastere. Fiecare poate face la fel si facand, am si invatat si deprins regula.
Ne urmam calea proprie si atunci stim. Ne pot fi aratate alte cai de acces, dar daca nu ne urmam calea noastra, nu ajungem nicaieri. Daca ne incredem in altul, adaugam impulsuri si energie acelor obiective pe care vrea sa le indeplineasca acel cineva, extragand aceasta energie din propriul nostru corp. Dar cand ne urmam calea proprie, sporim energia trupului nostru, refacand rezerva.
Asa se petrec lucrurile si toata lumea e multumita. Noi nu ne insusim gandurile altuia, spre a broda pe ele. Noi proiectam pe suportul propriilor noastre ganduri, sub forma universala, de pe urma careia profita toata lumea. Se spune ca nimeni nu produce o valoare oarecare, fara ca intreaga rasa sa beneficieze de pe urma ei. Este energia pe care o adaugam, indreptata catre ideile inalte, ce fac ca omenirea sa progreseze. Asta nu merge pornind de la ideile altuia, ci doar de la ale noastre. In consecinta, toata energia Universului ne sta la dispozitie.
Orice lucru la care ne gandim sub egida lui Dumnezeu si cu vibratia sa, ne apartine. Aceasta implica cunoastere, resurse, curatenie, perfectiune si bine. Puteti stapani, indata ce va centrati gandul, pe faptul ca Divinitatea se si afla in voi. Tot timpul sa fiti constienti ca Divinitatea nu se afla altunde-va. Atata doar ca ati ignorat-o si ati situat-o in afara voastra, prin gandurile voastre contradictorii.
Vorbiti cu aceasta Divinitate interioara. Spuneti-i ca stiti ca se afla acolo si ca sunteti pe deplin constient de prezenta Ei. Cereti-i sa se manifeste si va va fi far calauzitor in intreaga voastra viata. Spuneti-i: „Am lepadat si eliminat din viata mea toate gandurile negative. Sunt recunoscator de toate cele cu care Divinitatea m-a daruit.”. Hotarati-va ca veti inceta de a mai fi un animal, ca tot trupul va este curat si ca Sfânta Prezenta a lui Dumnezeu se afla in acest Templu trupesc si ca ea va diriguieste pasii dupa vointa ei. Pastrati constant acest gand in spirit.
Apoi spuneti: „Eu stiu acum ca binecuvantarea si multumirea ce rezulta din uniunea cu Hrist cel Viu, salasluieste in mine pentru totdeauna. Eu stiu ca prezenta lui Hrist cel Viu este pentru totdeauna in mine si ca Eu Sunt curatenia originala a lui Hrist.”. Mentineti aceste afirmatii in mintea obiectiva sau subconstienta, si veti vedea ce bucurie si multumire veti avea – ele fiind mereu la indemana, gratie Prezentei lui Hrist cel Viu.
Curand veti descoperi niste forte mentale ce va vor depasi orice fel de gand, sentiment sau fapta contradictorie. Veti edifica o forta vie de extractie a gandirii, irezistibila, care domina intreaga voastra existenta. Clipa intaririi acestui Templu Spiritual si Sfânt este aceea in care sunteti linistiti si impacati cu propriul suflet. In acest mod, ne educam gandul subiectiv, asa fel ca el sa nu formuleze decat impresii Divine. Totul se intipareste adanc in constiinta si opereaza pe toata durata somnului. Cand ne descoperim un punct slab in gandire, vorbe sau acte, trebuie intervenit tare cu vointa, spre a evita fisurarea structurii. Foarte curand, vom invata cum sa biruim, automat, absolut toate gandurile adverse. Si-atunci, doar Gandurile si Sentimentele Divine ne vor popula imaginatia.
Ele se randuiesc ca o armata si nimeni, in afara lui Dumnezeu, nu poate patrunde printre ele. Asa se apreciaza gradul de Stapanire absoluta, cand esti in stare sa manifesti Principiul Divin. Ne aflam atunci la baza oricarei Puteri Spirituale. Daca-i inchinati intreaga viata, veti vedea ce satisfactii substantiale veti avea. Veti zari aurora unor vremuri noi si veti dobandi cunoasterea mai deplina a Legii. Spre a elimina discordia din gandurile si universul vostru, nu exista mijloc mai bun si eficace, decat sa stiti (sa aveti convingerea), ca orice gand si trupul vostru sunt Templul Dumnezeului Viu.
Veti putea folosi notiunea, stiind ca de silentioasa, dar penetranta influenta a gandurilor Divine,beneficiaza intreaga omenire, precum si intregul Univers. Orice gand constructiv, fiecare sentiment sau vorba pronuntata, contribuie la aceasta inaltare. Cu cat ganditi mai mult la nemuritoarea Iubire a lui Dumnezeu, cu atat mai mult Iluminarea umanitatii se manifesta in toata splendoarea. In oarecare masura, veti putea intelege si aprecia imensul privilegiu de a avea prilejul ce ne-a fost daruit, de a progresa si a ilumina omenirea intreaga, si cu contributia noastra.
Mai mult, avem, fata de viata, datoria si raspunderea de a ajuta la eliminarea a ceea ce este negativ in lume. Una din metodele cele mai bune, consta in a refuza sa vezi, sa auzi ori sa aprobi negatia, infuzand constant Iubirea Divina asupra fiecarei fiinte si fiecarui lucru. Sa fiti convinsi ca „Spiritul Divin al lui Hrist biruitorul biruie orice discordie”.
Sa retineti ca vointa voastra este Vointa Divina si ca Dumnezeu lucreaza mereu prin intermediul vostru. Fiecare gand pe care-l puneti de acord cu aceasta putere stapanitoare, mareste forta vointei voastre, pana ce gandul vostru devine stapan si predominant. Procedati asa si bizuiti-va pe rezultate cu toata sinceritatea. Nimic nu va va mai tulbura. Obiceiul zilnic al folosirii acestor vorbe si ganduri energice si pozitive, repetate cu intensitate, revigoreaza celulele cerebrale amortite si, de indata, veti realiza ca sunteti Domnul atotputernic. Daca va exersati vointa si vorbirea in orice imprejurare, veti fi stapani deplini pe gandurile voastre si veti inceta de a mai admite existenta aspectelor negative ale lumii ce va inconjoara.Daca va dovediti increzatori, chiar in mica masura, veti fi stapani pe situatie, indiferent de natura ei. Creati prin vorbe, circumstantele ce va convin pe buna dreptate, si veti domina in orice conditii. Fiziologii spun ca celulele trupului nostru sunt dotate cu puterea de a recepta impresiile si de a le vehicula in toate structurile celulare complete ale formei omenesti. Ele ar avea si facultatea de a-si aminti (memorie), de a compara impresiile (judecata) si de a alege impresiile bune de cele rele. S-a mai demonstrat ca gandul subconstient sau subiectiv este suma energiei si inteligentei tuturor celulelor trupului. Cand nu exprimi decat impresii Divine, toate celulele inregistreaza divinitatea fiecareia dintre ele. Daca n-ar fi asa, n-am putea surprinde pe fotografie nici o imagine a acestui corp. Atunci cand omul stie acest lucru, forta vointei fiecarei celule se sincronizeaza si opereaza in armonie cu vointa organului caruia ai apartine si de care este legata. Totalitatea tuturor puterilor celulelor astfel dotate cu vointa, constituie vointa constienta a organului. Atunci, acesta opereaza in armonie constienta cu vointa centrala a totalitatii organice a corpului omenesc. Cand rostim formula „Dumnezeu Eu Sunt”, ea se manifesta plenar, in forma intregului corp. Si mai face sa creasca si puterea formulelor urmatoare, precum „Eu Sunt Puterea lui Dumnezeu”, „Eu sunt tot Belsugul”, etc., si, in sfarsit, „Gratie acestui Cuvant de Putere, Eu am depasit orice limitari”.
-sursa-Baird Spalding – Ultimele Cuvinte-

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu