Totalul afișărilor de pagină

19 iun. 2017

MODELUL DIVIN.....

Cel mai mare lucru pe care îl putem face este sa vedem divinitatea în orice chip, in orice forma. Cel mai mare privilegiu al nostru este sa vedem Christul în orice figura, si aceasta este puterea nelimitata de a-L cunoaste pe Dumnezeul launtric.
Astazi este bine stiut faptul ca perfectiunea nu a putut fi creata niciodata. Intotdeauna ea a fost si este. Daca ne gândim sa cream perfectiunea prin actiunile noastre, iesim complet din noi însine, deoarece perfectiunea este deja creata, si este aici si acum; de aceea, folosind cuvintele juste, gândurile juste, actiunile juste, orice cuvânt atinge aceasta mare influenta vibratorie. Mai intâi gândul, si apoi cuvântul exprimat.
Aceasta este întelegerea clara pe care o avea Iisus: “Sunteti Dumnezei, si fii ai Celui PreaÎnalt”. 

Acesta era gândul Lui in privinta existentei umane. Întotdeauna cel mai inalt; intotdeauna cel mai nobil; intotdeauna cel mai pur; intotdeauna Lumina.
Niciodata ceva ce ar putea limita viata sau energia. Niciodata esuând, niciodata indoindu-se. Intotdeauna, acelasi gând directionat spre un singur tel.
În momentul in care ne retinem fortele, se produce stagnarea. Dar, daca dam mai departe ceea ce avem, altceva nou curge si umple spatiul lasat liber de ceea ce a fost dat mai departe. Energia este inepuizabila daca o folosim in mod corect si in directia justa. Iata de ce corpul nostru este reînnoit.
Daca energia se afla in afara noastra, ea este si înlauntrul nostru. Daca divinitatea se afla inafara, n-o putem opri sa fie si inlauntru. 
Este necesar doar ca fiecare sa devina un canal pentru forta divina. Ea pulseaza neincetat, si nu poate fi epuizata. Aceasta este explicatia esentiala a nemuririi omului. Este nemurirea din orice gând, din orice gest si din orice cuvânt. Este o forta reunita, careia omul nu-i poate scapa. 
Ceea ce genereaza si emite omul, implineste faptul care a existat intotdeauna. Realitatea oricarei fiinte a existat intotdeauna in spirit, fara de inceput si fara de sfirsit.
 Poti sa întinzi mâna si sa-L simti pe Dumnezeu.
Pune mâna pe propriul tau corp, si ambele il vor vedea si simti pe Dumnezeu. Daca in timpul zilei ai intâlnit 100 sau 1000 de oameni in activitatile tale, l-ai vazut pe Dumnezeu de 100 sau de 1000 de ori. Acest lucru se poate repeta in fiecare zi. Pastreaza-l pe Dumnezeu lânga tine, vazând orice fiinta vie ca pe Dumnezeu. Atunci Dumnezeu va fi atât de aproape de tine, incât niciodata nu-l vei mai închide în vreun cer indepartat sau în vreun templu, si vei descoperi templul nefacut de mâini. 
Vei descoperi si faptul ca propriul tau corp este primul si cel mai mare templu construit vreodata, si ca este singurul templu in care locuieste Dumnezeu. Atunci vezi Christul Biruitor si Omul-Dumnezeu înlauntrul acestui templu. Aceasta este adevarata viata care iti intretine corpul. Da-l deoparte pe Dumnezeu, sau separa-l pe unul de celalalt, si atunci trupul tau va muri.
Vorbeste cu Divinitatea dinlauntrul tau.
Spune-I ca stii ca este acolo si ca acum ai devenit complet constient de prezenta Ei.
Cunoasteti totdeauna ca vointa voastra este Vointa Divina, Vointa lui Dumnezeu, si ca Dumnezeu actioneaza prin voi in orice clipa! 
Orice gând caruia ii atribuiti aceasta idee dominanta va sporeste puterea de vointa, si vointa voastra devine atât de puternica incât insusi gândul vostru devine irezistibil. Iisus ne-a spus de multe ori ca nici unul nu este diferit de un altul, ca fiecare este o fiinta Dumnezeiasca, cu toate atributele si calificarile posibile.
 L-am pus deoparte pe Iisus pentru atâta vreme, gândind ca El ar face parte dintr-o alta categorie decât noi. Dar el nu este diferit. Niciodata nu a pretins ca ar fi diferit. El continua sa ajute omenirea, tot timpul. Nu este un personaj mai legendar decât suntem noi insine. Lucrarile Lui nu au fost minuni, ci doar implinirea naturala a legii. Acest lucru a fost demonstrat astazi. Au fost fenomene naturale, care vor fi accesibile oricui daca implinim legea.
Astazi cunoastem patru limbi diferite, in care nu exista nici un cuvânt negativ, si nici cuvinte la timpul trecut sau viitor. Totul este aici si acum, deja indeplinit. Daca am putea realiza si accepta asta, in scurt timp ne-am ridica din situatia noastra negativa. Este vorba de numele pe care il dam unui lucru, si de sentimentul cu care il rostim. 
Cuvintele, sentimentele, conditiile negative nu au absolut nici o putere in afara de aceea pe care le-o da individul insusi. În momentul in care incetam sa le mai alimentan cu energie, ele nu mai au viata, si astfel inceteaza sa mai existe.
Cunoasteti totdeauna ca Dumnezeu este înlauntrul vostru.
Este cea mai mare binecuvântare pentru omenire. 

Vedeti-l pe semenul vostru la fel ca pe voi – Christ, sub orice infatisare. Mai mult, este cel mai important exercitiu al nostru sa vedem Christul in orice persoana pe care o vedem si o stim. Nu trebuie decât o clipa ca sa realizati asta în compania oricui, si veti descoperi ca este ceva minunat. În curând, ajungeti sa realizati si sa acceptati Christul din fiecare. Toti suntem la fel, dupa chipul Lui, întotdeauna.

-sursa-
Baird T Spalding

 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu