Totalul afișărilor de pagină

14 aug. 2018

Greşelile celor ce doresc să se dezvolte din punct de vedere spiritual – 10 “boli transmisibile spiritual"...

Viata spirituala este la fel de importanta precum orice alta parte a existentei umane. Pentru a fi sanatosi avem nevoie de un echilibru intre diferitele stari umane si daca obtinem un echilibru, reusim sa ducem o viata frumoasa si lipsita de griji si probleme.
Se intampla insa ca anumite asa-zise boli sa fie susceptibile oamenilor din punct de vedere spiritual. Iata zece din cele mai comune “boli spirituale” care se transmit de la om la om:
Complexul oamenilor alesi nu este limitat anumitor religii, gasindu-se in prezent in intreaga lume in diferite forme. Aceasta “boala” presupune ca cei care sufera de ea sa se considere a apartinand unui grup select de oameni evoluati spiritual, puternici si iluminati, care sunt mai buni decat restul oamenilor. Exista o distinctie destul de mare intre cei care si-au gasit cu adevarat calea cea dreapta si comunitatea potrivita si cei care se cred Cel Ales.
Mintea de grup reprezinta un fel de boala spirituala care presupune ca indivizii sa fie co-dependenti in mod traditional unii de altii. Se mai intituleaza mentalitate cultica sau boala ashram si include membrii unui grup spiritual care se pun de acord in mod inconstient si subtil cu privire la modurile corecte de gandire, vorbire, imbracat si modul corect de comportament. Indivizii si grupurile “infectate” de aceasta boala spirituala ii indeparteaza  pe ceilalti si atitudinile si circumstantele care nu sunt in conformitate cu regulile stiute ale grupului.
O alta boala spirituala care “infecteaza” tot mai multi oameni este mandria spirituala.Aceasta se naste cand practicantul, dupa ani intregi de efort spiritual, atinge un anumit grad de inteligenta si foloseste aceasta dezvoltare spirituala pentru a justifica negarea oricarei alte experiente noi. Acest simtamant de superioritate spirituala este un simptom al acestei boli. Se manifesta drept un sentiment subtil de “sunt mai bun, mai intelept si deasupra altora pentru ca sunt spiritual”.
Productia in masa de invatatori spirituali dauneaza foarte mult spiritualitatii pentru ca majoritatea acestora ii invata pe oameni sa se creada iluminati spiritual desi nu se afla nici pe departe destul de aproape. Marea problema a acestor invatatori spirituali nu este doar ca ii invata gresit pe altii, ci si ca ei se considera pe nedrept iluminati.
Ego-ul spiritualizat are loc cand personalitatea egoista devina impregnata complet cu idei si concepte spirituale. Rezultatul este o structura individuala spiritualizata care ii face pe oameni invulnerabili la ajutor, sfaturi si feedback. Oamenii cu un ego spiritualizat devin imuni si impenetrabili si nu mai pot creste din punct de vedere spiritual.
 
Motivatiile confuze sunt boli care se transmit spiritual pentru ca, desi dorinta oamenilor de a creste este pura si ingenua, aceasta adesea se amesteca cu motivatii pamantesti precum cea de a fi iubiti, de a apartine cuiva si de a umple propriile goluri sufletesti. Motivatiile confuze se manifesta si prin credinta ca o cale spirituala va inlatura suferinta si ambitiile spirituale in speranta ca vom deveni speciali si alesi pentru un tel iluminat.
Spiritualitatea falsa este o alta boala ce poate “infecta” oamenii la nivel spiritual, aceasta manifestandu-se prin tendinta oamenilor de a vorbi, de a se imbraca si de a se comporta asa cum isi imagineaza ei ca se comporta o persoana iluminata. Acest fel de spiritualitate mimata imita realizarea spirituala in modul in care si materialele de imitatie imita pieile reale de animale.
Spiritualitatea fast food reprezinta acel moment in care spiritualitatea ingenua se amesteca cu cultura ce celebreaza viteza, multitaskingul si gratificarea instanta iar rezultatul acesteia este un melanj de mimicism si falsitate. Este un produs al fanteziei ideea ca eliberarea de suferinta a conditiei umane poate fi rapida si usoara. Transformarea spirituala nu poate fi avuta rapid si simplu de catre nimeni.
O ultima boala care se transmite pe cale spirituala este virusul credintei in iluminare totala. Acest tip de boala opreste evolutia spirituala a oamenilor pentru ca in incercarea de a ajunge la finalul calatoriei spirituale, oamenii cred ca si-au incheiat calatoria spirituala in intregime, iar progresul spiritual este oprit pentru ca aceasta credinta devine cristalizata in psihicul uman. Cei care incep sa creada ca au ajuns la capatul drumului spiritual nu vor mai putea sa se dezvolte.

-sursa-https://destepti.ro/10-boli-transmisibile-pe-cale-spirituala


Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu