Totalul afișărilor de pagină

17 oct. 2018

Mintea creaza atatea sisteme si metode...

Mintea creaza atatea sisteme si metode.Ea gandescte asa: “Daca renunt la viata pe care o duc ,voi gasi ceva mai profund.”E absurd.Insa mintea continua sa creada ca undeva in Tibet ,undeva in Meru Parvat,undeva departe exista “adevarata viata”.Inima se zbate:cum ajung acolo?Cum sa intru in legatura cu maestrii care lucreaza acolo?Mintea cauta intotdeauna ceva,ce e altundeva,ea nu cauta niciodata ceva ce e aici si acum.Mintea nu e niciodata aici.
Si fiecare teorie atrage oamenii :”Pe muntele Meru se intampla chiar acum ceea ce e cu adevarat important .Du-te acolo,intra in legatura cu maestrii de acolo Si vei fi transformat.”
Nu cadea victima lucrurilor de felul acesta.Chiar daca ele au o baza ,nu cadea prada lor. Poate ca ceea ce ti se spune e real ,dar motivul esti tu atras e gresit. Realul e aici si acum,el e cu tine acum.Doar intoarce-ti atentia asupra ta.Chiar cel care s-a dus la fiecare Munte Meru ,trebuie sa sfarseasca prin a se intoarce la el insusi.
In cele din urma el descopera ca Muntele Meru e aici ca Tibetul e aici:”Aici inauntrul meu.Iar eu am ratacit pretutindeni”.
Fa numai saltul aici si acum.
Osho

 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu