Totalul afișărilor de pagină

19 oct. 2018

Sensul existentei noastre....

Sensul existentei noastre este dat de drumul parcurs pentru atingerea unui obiectiv. Fara obiective fixate, probabil ca viata noastra ar fi extrem de plictisitoare. In conditiile in care noi stabilim niste obiective mai mult sau mai putin indepartate, incepem inca din prezent sa actionam pentru a le atinge. Iar odata atins obiectivul fixat, stabilim noi si noi obiective. Cam asa se traduce viata. Mi-am amintit de o poveste care se intitula "Nu uita niciodata sa evoluezi". Nu stiu daca este vorba de o poveste adevarata sau nu. Te las pe tine sa tragi concluzia. Nu o sa scriu povestea in cele ce urmeaza, insa pe scurt este vorba de o femeie in varsta de 86 de ani care s-a gandit sa urmeze cursurile facultatii pe care îşi dorea de multi ani sa o frecventeze. La sfarsitul semestrului femeia a fost invitata sa tina un discurs la banchetul fotbalistilor. Cand a inceput discursul ei pregatit de acasa, scapa trei dintre cele cinci cartonase pe care isi notase ce voia sa spuna. Deranjata si stanjenita a spus urmatoarele lucruri: "Nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam. Exista numai patru secrete pentru a te mentine tanar, a fi fericit si a deveni un om de succes. Trebuie sa razi si sa gusti umorul fiecarei zile. Trebuie sa ai un vis. Atunci cand ramai fara vise, mori. Suntem inconjurati de oameni morti si nici nu ne dam seama. E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua. Daca ai 19 ani si stai in pat inert timp de un an, fara sa faci un lucru productiv, vei implini 20 de ani. Daca am 87 de ani si zac in pat timp de un an fara sa fac nimic voi implini 88. Toata lumea imbatraneste. Nu e nevoie de talent sau pricepere.
Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in inima schimbarii. Nu regreta nimic. Cei care sunt deja batrani nu regreta ceea ce au facut, ci mai degraba ceea ce nu au facut. Numai cei care au regrete se tem de moarte". La o saptamana dupa absolvire, Rose s-a stins pe tacute in somn. Peste 2000 de studenti au fost alaturi de cea care le-a demonstrat ca nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce iti doresti sa fii. 
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.


Întrebarea „Care sunt lecţiile pe care majoritatea oamenilor le învaţă cel mai adesea prea târziu în viaţă?“ a apărut iniţial pe Quora - o platformă pe care oamenii îşi împărtăşesc cunoştinţele, ajutându-i să înveţe unii de la alţii cum să înţeleagă mai bine lumea. Un răspuns complex şi complet l-a oferit Alyssa Satara, co-fondator al Academiei Refugee Code. 1. Percepţia este realitatea Felul în care interpretezi şi înţelegi lumea influenţează în mod direct convingerile taleşi modul în care îţi trăieşti viaţa. Percepţia creează părtinire la fel de mult cât creează înţelegere. Creează teamă atât cât creează curiozitate. Vrei ca realitatea ta să fie îngustă sau vastă? Va fi suficientă fericirea pe care ţi-o oferă ignoranţa sau ai nevoie de de mai mult? Adevărul este că majoritatea oamenilor vor mai mult, chiar dacă este la un nivel subconştient. Societatea subliniază importanţa educaţiei. Învăţarea şi descoperirea este ceea ce face omenirea, dar devine din ce în ce mai greu să înţelegi ceea ce nu înţelegi. Deci cum ajungi să ştii ceea ce nu ştiţi? Începe prin a te întreba: Ce nu ştiu? De ce vrei să afli mai multe despre asta? Cel mai important, înţelege că este în regulă să greşeşti. Prin greşeli evoluăm. 2. Totul este temporar Momentele bun sunt temporare, la fel ca şi cele rele. Deci, atunci când eşti sus, bucură-te de asta şi fii recunoscător pentru asta. Şi când eşti jos, fii conştient că vei trece peste asta. Gândeşte că nu este sfârşitul şi că este doar un o perioadă grea. Viaţa este plină de cotituri şi răsturnări de situaţii, urcâşuri, coborâşuri şi surprize. Uităm că este vorba despre călătorie şi nu despre destinaţie.

Citeste mai mult: adev.ro/pbccrz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu