Totalul afișărilor de pagină

5 ian. 2019

Ce Înseamnă Să Te Iubești Pe Tine Însuți...

Însuși Iisus ne-a spus să ne iubim aproapele ca pe noi înșine. Problema este că trăim într-o lume în care foarte mulți oameni au uitat sau nu înțeleg ce anume înseamnă să te iubești pe tine însuți.

De aceea, ce își propune articolul pe care tocmai l-ai deschis este să schițeze câteva linii directoare după care te poți ghida în a redescoperi iubirea în raport cu tine însuți.

Punctele care urmează sunt departe de a acoperi toate fațetele prin care iubirea în raport cu tine însuți se poate manifesta. Însă atât timp cât îți dai voie ca treptat să le integrezi pe acestea, tabloul de ansamblu se va forma și va deveni clar de la Sine.

1. Iubirea este mai mult un câmp și o stare decât o emoție sau un gest. Este adevărat că un anumit gest sau o emoție poate să aibă drept sursă iubirea. Însă în mod fundamental iubirea este un câmp sau cel mult o stare de fapt experimentată ca atare și căreia nu îi poți localiza de cele mai multe ori cauza. Adică nu iubești „pentru că”. Ci pur și simplu simți și trăiești iubirea.

Și s-a simțit ca în primul rând să fie precizat acest aspect, fiindcă punctele care urmează pot fi considerate toate, derivate ale acestei idei principale. Pentru a te putea iubi cu adevărat, în primul rând e necesar să schimbi percepția actuală asupra noțiunii. Să vezi iubirea asemeni unui câmp energetic în care „intri” și îl experimentezi atunci când dai suficiente blocaje la o parte, te va ajuta semnificativ în redescoperirea esenței iubirii în tine însuți.
2. A te iubi pe tine însuți mai înseamnă să ai încredere în faptul că Universul
2. A te iubi pe tine însuți mai înseamnă să ai încredere în faptul că Universul în care te afli te susține necondiționat. Tu ești un copil iubit al acestui Univers. Orice îți dorești și alegi să experimentezi este deja al tău. Totul este să te dai din calea ta și să le permiți lucrurilor să curgă în mod firesc spre manifestare.

Lipsa de încredere în Univers pleacă din frică și conduce la gesturi și acțiuni prin care se dă dovadă de absență a iubirii în raport cu tine însuți. Așadar ține minte că pentru a putea să experimentezi această iubire față de tine, îți va fi de folos să ai încredere în faptul că Universul te susține prin însăși natura lui.

3. Să pui în fiecare seară capul pe pernă simțind că ai făcut destul și că ești destul, este un alt gest prin care arăți iubire față de tine însuți. Trăim într-o lume plină de oameni stresați care simt că nu sunt și că nu au făcut destul. Asta în ciuda faptului că au muncit pe brânci toată ziua.

Există o impresie creată și întreținută artificial în care dacă ajungi să crezi, indiferent de eforturile pe care le depui, nu vei fi mulțumit de tine. Ori o astfel de atitudine depărtează imediat starea și situațiile care reflectă iubire de sine.
Învață să accepți, în ciuda imperfecțiunilor aparente, că ai făcut și ai dat tot ceea ce aveai mai bun în această zi. Fiindcă nu ești robot, ci ești o ființă umană, este firesc ca de exemplu la finalul zilei să nu mai energie și pentru a spăla vasele, a da cu aspiratorul sau a ieși în oraș cu prietenii. Iar asta este perfect în regulă. Nu trebuie să ștergi cu tine pe jos fiindcă astăzi au rămas vasele nespălate.

Fiecare experiență de viață este o experiență de viață. Iar tu ești Spiritul care are toate aceste experiențe. Articolul este departe de a-ți recomanda să nu speli niciodată vasele sau să trăiești tot timpul într-o mizerie de nedescris. Ideea este alta. Ideea ce se cere a fi înțeleasă este că în puținele momente când astfel de situații intervin, a te iubi pe tine însuți înseamnă să înveți să le accepți așa cum sunt. Alege să fii recunoscător pentru ceea ce ești și pentru că ai fost susținut de Univers să dai tot ceea ce poți mai bun pe durata zilei.

4. A te iubi pe tine însuți mai înseamnă folosirea corectă a cuvintelor „da” și „nu”. Foarte mulți oameni ajung în situații în care tot ceea ce fac, spun sau gândesc reflectă absența iubirii în raport cu ei înșiși doar pentru că nu mai găsesc în ei puterea de a-și asuma „da”-ul și „nu”-ul într-un mod onest și atunci când aceste cuvinte aparent simple se cer folosite.

Așadar, un gest simplu prin care poți să îți arăți de astăzi înainte mai multă iubire față de tine este să te antrenezi în folosirea „da”-ului și „nu”-ului.
Permite acestor cuvinte să plece din iubire, compasiune și blândețe însă rostește-le așa cum Sinele își dorește și nu așa cum ego-ul îți propune. Cu puțin antrenament o să vezi cât de mult calm inviți în viața ta refuzând atunci când simți să refuzi și acceptând atunci când simți să accepți.

5. A te iubi pe tine însuți înseamnă să renunți la a-ți mai păsa ce cred ceilalți despre tine. Nici asta nu înseamnă desigur că ar trebui să fii indiferent sau nepăsător. Ba din contra. A renunța la a-ți mai păsa cu privire la ce cred ceilalți despre tine înseamnă ca dintr-o stare de calm, iubire, acceptare și blândețe să faci tot ce poți mai bine cu privire la gândurile, atitudinile și acțiunile tale.

Însă atunci când tu ai făcut tot ce puteai mai bine cu privire la gânduri, atitudini și acțiuni, iar cineva tot are ceva de comentat și este nemulțumit, atunci trimite-i un gând de iubire și mergi senin mai departe. Dăruind iubire, primești iubire. Fiindcă ceea ce dăruiești, se întoarce negreșit la tine. Iar prin asta arăți de fapt că te iubești pe tine însuți.

6. A fi autentic în ceea ce spui, faci sau gândești este un alt gest prin care arăți de fapt că te iubești pe tine însuți. Nu îți trăda sau vinde autenticitatea pentru nimic în lume. Un citat din Buddha spune așa: „Nu crede nimic, indiferent de locul unde l-ai citit și indiferent de cine o spune… cu excepția situației în care acel ceva este în concordanță cu motivația proprie și bunul tău simț”.
Ceea ce ai venit tu să experimentezi în acest plan este diferit de ceea ce am venit eu să experimentez în acest plan. Drumul evoluției spirituale este diferit pentru fiecare om în parte. Cu toate acestea, bornele principale sunt aproximativ aceleași. Munca spirituală constă în principal în renunțarea și eliberarea de blocajele propuse de ego și permisiunea acordată astfel luminii Conștiinței de a pătrunde tot mai mult în propria-ți existență. Alege să fii autentic și arată astfel iubire față de tine însuți.

7. Scapă de atașamente și dependențe în general. Dependențele sunt arhicunoscute și relativ ușor de identificat: jocuri pe calculator, jocuri de noroc, alcool, țigări și toate celelalte. Prin fiecare dependență întreținută, te depărtezi tot mai mult de ceea ce înseamnă iubire de sine.

Se simte a fi precizat aici că a nu mai face niciuna dintre acestea, nu rezolvă neapărat problema la nivel profund. Soluția se cere a fi căutată în eliberarea de atașamentul în raport cu aceste activități sau gesturi. Un om poate fuma o țigară o dată pe lună sau o dată la trei luni și să nu fie dependent. Cineva poate bea o bere sau un pahar de țuică o dată pe an sau când iese în oraș cu prietenii fără a fi dependent de alcool, și tot așa. Nu gestul este neapărat problema(cu toate că nu este încurajat) ci atașamentul care te face să cedezi controlul. Ori atunci când altceva te controlează pe tine, e clar că nu te iubești.

Propune-ți așadar de astăzi înainte să te eliberezi treptat de dependențe și atașamente și să te iubești astfel mai mult pe tine însuți.
8. A te iubi pe tine însuți mai înseamnă și să îți găsești și faci timp pentru tine. A fi mereu pe fugă și mereu ocupat, nu este o atitudine care să susțină iubirea de sine. Stă în puterea ta să îți eliberezi programul pentru a avea timp să mănânci în liniște, să dormi suficient, să petreci timp cu familia și toate celelalte.

Când ideea de a-ți face timp pentru tine apare, ea este de cele mai multe ori refuzată din frică. Apare frica faptului că nu vei mai avea timp să le faci pe toate, că îi vei dezamăgi pe ceilalți și toate celelalte. Însă astfel de gânduri sunt iluzorii. Fă-ți timp pentru tine și o să vezi că nimic esențial nu va fi pierdut. Bucură-te de viață dintr-o stare de prezență aleasă conștient și Universul va complota cu și mai mult spor în a te susține în tot ceea ce faci.

***

Articolul se încheie aici, și așa cum a fost spus și undeva în începutul textului, este departe de a fi complet în descrierea iubirii pe care o arăți ție însuți.

Totuși parcurgând punctele de mai sus și integrându-le poți face unul sau mai mulți pași înspre a descoperi și trăi în iubire arătată ție însuți. Succes!
-sursa-http://fiimplinit.ro/ce-inseamna-sa-te-iubesti-pe-tine-insuti/#more-7250 
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu