Totalul afișărilor de pagină

6 ian. 2019

CONCLUZII PRIVIND CANALELE ŞI CORZILE DIN UNIVERS...



În primul rând să reţinem acele caracteristici care aseamănă sau diferenţiază canalele şi corzile din acest univers, ca să înţelegem în profunzime această parte a structurilor lumii în care trăim.
1. Discutăm despre asemenea structuri cu formă tubulară care:
– sunt create: corzile create din energie fundamentală, de către creatorii de universuri;
– sunt constituite: corzi şi canale constituite deopotrivă prin întrupări ale spiritelor aflate în evoluţii, prin puterea radiaţiei spirituale totală a popoarelor spirituale aflate în întrupări comune şi întrupări individuale. 
2. Ambele pot face parte din categoria macrostructurilor universice:
– marile corzi energetice create;
– corzi şi canale eterice stelare şi planetare – părţi ale corporalităţii de întrupare ale stelelor şi planetelor, constituite prin puterea radiantă a spiritelor întrupate. Chiar dacă discutăm despre canale scurte şi subţiri, ele sunt aşa doar comparativ cu canalele uriaşe: şi ca grosime, şi ca lungime (canalele transcontinentale). 
Dacă gândim la microcosmos, cel puţin în zona universului în care se află galaxia noastră, întâlnim numai canale constituite prin întrupări. Marile corzi create asigură prin funcţiunile lor existenţa şi funcţiunile tuturor structurilor la nivel de microcosmos. 
3. Diferenţa dintre corzi şi canale, atunci când ele fac parte din structuri corporale constituite prin radiaţia întrupărilor comune:
– corzile sunt formate din canale interioare concentrice care au nivele diferite de vibraţie: căci prin ele se asigură o circulaţie a fluxurilor energo-materiale cu vibraţii foarte diferite, necesare stelelor şi planetelor cu biosistemele lor, întrucât stelele şi planetele din interiorul galaxiilor au vibraţii foarte diferite, cu biosisteme formate din întrupaţi care au la rândul lor vibraţii foarte diferite. Toate sunt aprovizionate cu toate felurile de fluxuri, vehiculate prin corzi care întreţin astfel viaţa şi manifestarea tuturor spiritelor întrupate. 
– canalele au în interiorul lor alte canale interioare de multe feluri: concentrice, alăturate, mixte (şi concentrice, şi alăturate) care şi ele au vibraţii diferite, dar spre deosebire de corzi, vibraţiile canalelor fac parte toate din acelaşi nivel de vibraţie, fiind toate pe subnivele de vibraţie ale aceluiaşi nivel general al corpului de care aparţin: eteric, astral, mental, cauzal şi diverse spirituale: indiferent dacă este vorba despre structurile stelelor şi planetelor sau structurile corpurilor vieţuitoarelor lor.
Iar aici avem de discutat câteva aspecte care trebuiesc bine înţelese:
1. Discutând despre manşonul care susţine energetic partea fizică a planetei – pământoasă cu conexele: lichide şi gaze – este formată din canale cu vibraţii care aparţin, toate fără excepţie, nivelului care vitalizează absolut toate vieţuitoarele planetei. Aşadar canalele acestui manşon sunt numai eterice (corpul dublu eteric sau vital susţine pe cel fizic în toate cazurile întrupaţilor din biosistemul fizic pământean), aşa cum scriam mai sus. 
2. Tot canale eterice susţin şi structurile astrale ale manşonului care adăposteşte în interiorul lui spaţiile astrale de autostabilizare vibraţională, corpurile noastre astrale fiind inserate în sistemul corporal pe corpul dublu-eteric, astfel încât manşonul are baza existenţială a spaţiilor de autostabilizare vibraţională ca fiind ceva foarte obişnuit pentru corpul astral. În plus manşonul acesta, fiind tot eteric, susţine radiant o vibraţie echilibrată pentru toate vieţuitoarele planetare, indiferent de perioada planetară în care îşi desfăşoară manifestările fizice (noapte sau zi).
3. Marile canale eterice ale manşonului cu partea fizică nu au numai rolul de stabilizare parţială vibraţională a vieţuitoarelor ci, prin canalele lor interioare cu vibraţii pe subnivele foarte înalte, mai înalte decât vibraţia corpurilor eterice ale vieţuitoarelor, întreţin radiant, puternic radiant, o vibraţie permanent echilibrată pentru toate vieţuitoarele, în starea lor de trezie, în manifestarea lor curentă (indiferent când se desfăşoară aceasta, noapte sau zi). Canalele foarte groase, prin ele înseşi, nu numai prin celulele de stabilizare vibraţională, au în interiorul lor cu o vibraţie foarte înaltă, apropiată de minimul nivelului astral corespunzător planetei noastre – adică: o vibraţie care la rândul ei stabilizează corpul dublu-eteric, suficient ca să ofere confortul optim (sau apropiat de cel optim), până la starea de somn = desprinderea parţială a corpului astral şi deplasarea lui spre spaţiul astral propriu de autostabilizare vibraţională, unde îşi recuperează vibraţia pierdută în timpul activităţilor fizice; la întoarcere, la reintegrarea totală în sistemul corporal, se răspândeşte automat vibraţia optimă şi către corpul dublu-eteric şi corpul fizic (despre care spunem că se odihneşte). 
Să reţinem însă faptul că fiecare corp din sistemul corporal ale vieţuitoarelor – adică întrupaţi independenţi – are o bază de fibre = canale de fapt, a căror vibraţie este proprie corpului de care aparţin. Întreg sistemul corporal este format din corpuri aflate pe nivele de vibraţie diferite, aşa cum ştim acum. În interiorul fiecărui corp în parte, toate canalele (fibrele) au vibraţii din nivelul corpului de care aparţin:
– corpul astral: canale + plexuri + alte structuri care fac parte din acelaşi nivel vibraţional, astral;
– corpul mental: canale + plexuri + alte structuri care fac parte din nivelul vibraţional mental;
– celelalte corpuri: le socotim pe baza aceluiaşi principiu vibraţional.
Aşadar structurile în majoritatea lor aparţin de acelaşi nivel vibraţional, al corpului – dar fiecare corp în parte are şi structuri care facilitează circulaţia fluxurilor energo-materiale de la un corp superior ca vibraţie către celelalte corpuri din sistem, cu vibraţie mai joasă. În acest fel se asigură şi stabilitatea vibraţională a corpurilor din sistem, fiecare nivel fiind susţinut de nivelele superioare, se asigură şi o energizare cu energii care, chiar dacă nu intră în corpuri – căci nu au vibraţia necesară corpului pe care îl străbat, dar ele răspândesc la trecere prin plexuri energie radiantă în tot corpul pe care îl străbat, o energie răspândită de toate filamentele în circulaţia lor prin univers, prin spaţiile pe care le străbat. Este ca un nor energetic cu vibraţie înaltă, care participă astfel la susţinerea energetică a întregului sistem corporal şi a fiecărui corp în parte. 
O altă temă de discuţie este legată de confuziile care se fac între corzi (cordoane) şi canale. Cele mai frecvente sunt:
– confuzia dintre „cordonul de argint” şi partea din canalul de destin (protector, creat de ajutătorii avansaţi de destin) corespunzătoare corpului astral. Fiecare corp este încasetat într-o structură, o despărţitură interioară a canalului central de destin, creată tot din energie fundamentală care oferă, prin funcţionarea ei, impuls de desprindere şi propulsarea corpului astral către exteriorul sistemului corporal: pentru spiritele care nu au obişnuinţa de a-şi coordona singure corpul astral înafara sistemului corporal, impulsul este puternic spre spaţiul propriu de autostabilizare vibraţională, iar pentru cei care au experienţa de a-şi coordona orice mişcare, a oricărui corp, acest impuls funcţionează doar în caz de oboseală, de pierdere masivă a vibraţiei la nivelele corpului astral, corpului mental, corpului dublu-eteric şi corpului fizic. Dacă nu există un astfel de grad înaintat de oboseală, spiritul pleacă spre călătorie astrală pentru studiu personal, până când se instalează oboseala şi corpul astral se lasă atras de spaţiul propriu de autostabilizare vibraţională. Aşadar „coarda de argint” nu este o coardă şi nu este vizibilă decât în anumite situaţii (legate de vibraţia generală a tuturor straturilor corpului astral);
– confuzia legată de „corzile” din mijlocul plexurilor corpurile fluidice: apectul este de „coardă” – ceva lung şi subţire – dar este vorba tot despre un canal al plexului, aşa cum „petalele lotusului” sunt de fapt canale alăturate, ca petalele unei flori.
Practic, după cum vedem, corpurile noastre fluidice nu au corzi, ci numai canale şi acest lucru este bine de reţinut. 
Să reţinem şi faptul că toate corzile macro-structurilor de natura întrupărilor, nu au celule de stabilizare vibraţională, dar au noduri. Celulele de stabilizare vibraţională ale canalelor sunt de fapt nişte începuturi de noduri care nu se pot dezvolta datorită faptului că spiritele atât de multe câte sunt la întrupare nu se pot armoniza, cele ale stelelor cu cele ale planetelor. Pe corzi, în momentele creării nucleelor, se acumulează puteri radiante mari pe distanţe relativ scurte pentru un grup de popoare de spirite, ceea ce conduce la răspândirea puterilor radiante în jurul nucleului dând naştere la manşoane. În cazul canalelor manşoanelor, strâns împletite între ele, forţele sunt puternice, dar nu se pot sincroniza total radiaţiile stelare cu cele planetare, de aceea canalele nu pot avea noduri – ci doar structuri mai puţin dezvoltate – întărituri la exterior cu structuri foarte dense la interior. 
Iată aşadar câteva astfel de efecte, mai mult sau mai puţin vizibile, ale respiraţiei popoarelor de spirite întrupate. Dar şi corzile create au structuri interioare complexe, aşa cum am discutat în studiile anterioare, pe care eu personal nu am putut să le studiez încă în detaliu. 
-sursa-http://www.bucuria-cunoasterii.ro
 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu