Totalul afișărilor de pagină

1 aug. 2021

Din misterele kundalini si a pranei ...

 


Conform filozofiilor orientale, kundalini este o forta cosmica misterioasa, latenta, puternica, din corpul tau, despre care, atunci cand este trezita, se crede ca duce la iluminare spirituala. Enigmatica kundalini este la baza a doua curente vitale: prana (energia vitala) si virya (virilitatea).

Prana este elementul de baza al corpului tau subtil, al campului tau energetic si al intregului sistem de chakre. In general, prana e inteleasa ca insemnand „respiratie“. Totusi, prana e mult mai mult decat aerul care intra si iese din plamanii tai. Prana este mijlocul prin care constiinta se exprima in miriade de forme de viata peste tot in Univers. E o energie pura, universala, primara, care da viata materiei – forta din toate, animate si neanimate.

Prana este in aer, dar nu este oxigen si nicio alta componenta fizica a aerului. Ea exista in fiecare particula a creatiei, dar nu e o particula. Prana e intru totul imateriala. Totusi, fara prana, corpul tau nu ar avea viata. Nu ai putea sa auzi, sa simti, sa vezi, sa respiri, sa mergi sau sa vorbesti. Sangele nu ti-ar curge prin vene. Cand prana e in corp se cheama viata; cand paraseste corpul duce la moarte.

Ca sa existe viata trebuie sa fie prezente si prana, si constiinta. Prana este energie pura, fie ea minte, corp, materie sau orice alta forma de energie. Constiinta este principiul absolut, omniprezent si inactiv ce sta la baza creatiei. Prana e ingredientul activ al cosmosului, ce sustine si da viata constiintei.

Energia pranica circula in intreg invelisul pranic pe cai fixe, numite nadi (conducte, canale sau artere), derivate din radacina sanscrita nada sau nala (miscare). Deci nadi e energie in miscare. In diverse puncte focale de pe corpul pranic, reteaua de nadi se intersecteaza pentru a forma chakre (plex al centrilor de energie subtila). Asemenea retelelor wireless, canalele energetice subtile (nadi) nu sunt nervi sau artere fizice si vortexurile (chakrele) nu sunt plexuri de nervi fizici. Daca diseci un cadavru, nu vei gasi nicaieri un nadi sau o chakra, caci ele sunt alcatuite din substanta non-fizica. De fapt, nu sunt detectabile nici cu un microscop electronic. Totusi, aceste canale si acesti centri energetici subtili ii confera corpului tau insasi respiratia vietii. Fara ele, inima ta nu ar batea si plamanii tai nu s-ar umfla. Pentru ca nu pot fi detectate cu usurinta in vederea unei investigatii stiintifice, existenta lor este respinsa de medicina occidentala.

De ce nadi si chakrele sunt desconsiderate ca fiind un mit? Gandeste-te la un om care nu a vazut niciodata un aparat de radio sau un televizor. Daca i-ai spune ca aceste aparate pot detecta semnale emise la o distanta de multi kilometri, ar rade de tine. Nu exista fire care sa transmita semnalul; acesta este purtat de unde electromagnetice invizibile. La fel, corpul tau se aseamana cu un aparat de radio ce primeste energie pranica. Un corp sanatos primeste aceste unde energetice asemenea unui radio bine reglat care se aude clar. Un corp nesanatos e ca un aparat vechi si stricat, care distorsioneaza semnalul. 

Pentru initieri si terapii, va rog sa-mi scrieti pe adresa de email  gabi.gabriela58@yahoo.com

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.

gabriella.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu