Totalul afișărilor de pagină

6 nov. 2021

Reiki şi cristaloterapia ...

 

Vindecarea cu cristale vizează atât corpul fizic cât şi sistemele energetice care-l creează şi-l întreţin. Corpul fizic este rezultatul final al energiei. ‘’Scopul trecerii noastre prin substanţă nu este altul decât acela de a crea noi gânduri, noi informaţii, care se vor întoarce în câmpul fundamental devenind sursă pentru noi ordonări în spaţiu. Omul complet este o serie de sisteme energetice unde interferează mentalul, afectivul şi fizicul.’’Dr. Dumitru Constatin Cristalul interacţionează cu aceste sisteme energetice şi împreună cu mentalul determină modificări funcţionale care se vor manifesta în corpul fizic. Exemplul 1: Se ţine cristalul purificat (vezi gradul II Reiki) în mâna stângă, iar mâna dreaptă se aşează pe locul dureros, timp în care activăm simbolurile învăţate, emitem energie Reiki 7 – 10 minute. Exemplul 2: Dacă durerea este în partea stg , se aşează mâna stângă cu cristalul pe locul dureros şi se apucă braţul stâng cu palma dreaptă, se activează simbolurile învăţate 7 – 10 minute. Durerea e un semnal emis de celulele organului dureros bolnav către creier pentru a se trimite energie în zonă. Calmantele interferează in procesul de vindecare, ele acoperă terminaţiile nervoase, încât semnalul celulelor nu mai ajunge la creier, ca urmare nu se trimite energie în zonă. Folosind cristalul, alimentăm celulele cu energie, ele se refac, durerea încetează deoarece semnalul nu mai e necesar. In general, durerile reflectă un minus de energie.

Un contraexemplu îl reprezintă durerile de cap. Energia intră şi iese prin chakra a 7-a respectiv prin Ajna chakra. Când ieşirea este blocată (cauza este afectivă) se exercită o presiune ca la obturarea furtunului de apă. Se ia cristalul în mâna dreaptă şi se aşează pe plexul solar, iar mâna stângă pe locul dureros, de unde se transferă în plexul solar excesul de energie, iar de aici se redistribuie în întregul corp timp de 7 – 15 – 30 minute,in funcţie de blocajul la care suntem martori. Putem sta cu ochii închişi şi ne imaginam, durerea ca un nor negru de energie,mâna stângă fiind ca un aspirator uriaş. Când norul dispare, inspirăm adânc, facem câţiva paşi, iar durerea a dispărut.

Inţelepţii Atlantidei preveniţi de iminenţa cataclismului au transmis cunoaşterea despre cristale până în Egipt, America de Sud şi Tibet. Pe măsură ce civilizaţia a început să decadă, cunoştinţele despre cristale au fost tot mai mult ascunse de ochii celor cu interese obscure. In ciuda tuturor precauţiilor au mai rămas câteva trimiteri la folosirea cristalelor; Exp.1 In Sfânta Scriptură – Cartea Exodului (XXVIII, 15-28 şi XXXIX, 8-21) găsim descrierea Pieptarului judecăţii. …..” în el să ţeşi o ţesătură de pietre şi anume 4 rânduri de pietre: în rândul întâi un sardonix, un topaz, un smarald; în rândul al doilea: un rubin, un safir şi un diamant; în al treilea rând: un opal, o agată, un ametist ; in al patrulea rând: o hrisolită, un onix şi un jaspis. Aceste pietre să fie legate într-o ferecătură de aur”. Exp.2 Tot în Exod găsim folosirea unui utilitar cu cristale-bagheta. ‘’Moise şi-a trimis toiagul spre cer şi Domnul a trimis tunete şi piatră” (Exod, IX,23) …. “ia-ţi cu mâna toiagul …. Vei lovi stânca şi va ţâşni apa …” (Exod XVII, 5,6) -Treptat, uitarea acoperă folosirea acestor utilitare cu cristal. -Ele revin în Evul Mediu în legendele Regelui Arthur şi în cele despre Merlin. -Se spune că renumita spadă a regelui Arthur era invincibilă datorită faptului că avea încastrat un cristal în gardă. -Merlin folosea Sfera de Cristal şi bagheta de putere. -Atât Paracelsus cât şi Nostradamus foloseau sfera de cristal şi bagheta atlantă pentru activarea sferei de cristal.

1 – Purificarea aurei -Pentru a elimina o serie de vibraţii negative, după o zi epuizantă, folosim 4 cuarţuri cu un singur vârf aşezate în cele 4 colţuri ale căzii de baie sau direct în apă, cu vârfurile spre exterior. -Pentru încărcare şi revitalizare, pentru relaxare, vârfurile se orientează spre interior. 2 – Sfera de protecţie ne creează un sentiment de protecţie, de neutralitate faţă de stimulii externi. După purificarea aurei te vezi înconjurat de o sferă de Lumină albă, penetrabilă doar de ceea ce este pur, benefic. Din interiorul acestei sfere îţi poţi observa zonele întunecoase ale aurei care, odată aduse la suprafaţă, ajung în afara sferei de protecţie şi nu se mai pot întoarce în aură.

Sfera de protecţie permite: -identificarea mai rapidă a persoanei cu Lumina, cu puritatea, -permite detaşarea de amintirile traumatizante ale subconştientului, -se creează o legătură conştientă cu sursa Luminii. In timpul în care ne realizăm sfera de protecţie se poate aşeza un cuarţ roz pe Anahata şi un cuarţ fumuriu între labele picioarelor. 3 – Programarea cristalului Cristalele pot fixa, la comandă, energii, le pot stoca şi elibera la nevoie. Primul pas: Ştergerea formelor gând anterioare Se aşează cristalul pe masă, se activează simbolul puterii (CKR) pe palme, apoi se aşează cristalul în mâna stângă, se aduce mâna dreaptă deasupra şi i se transmite Reiki 7 minute. Se cere Lumina necesară pentru a se purifica treptat cuarţul. Al doilea pas: Conceperea programului 1 – Este bine ca, cel puţin iniţial, să se limiteze numărul programelor introduse în cristal,la câte unul, pentru a se evita confuziile şi răspunsurile contradictorii. 2 – In timpul programării se va elimină orice gând negativ; implementarea programului în cuarţ ar determina amplificarea acestuia pe structura sa spiralată şi s-ar manifesta în acea stare. 3 – Orice program e conceput cu grijă sub formă de lanţuri de imagini iar, mai târziu, când experienţa creşte, prin intermediul formelor gând, cu ajutorul sunetelor, al culorilor. 4 – In fazele mai avansate, când facem programarea prin forme gând, e bine să o realizăm în starea alfa.

Exemplul 1: In vederea unui examen, putem anula o stare de anxietate, programand un cuarţ; -il ţinem cu vârful spre Ajna chakra, vizualizându-ne într-o stare calmă, sigură, având control asupra situaţiei. -Această imagine se proiectează în cristal, noi aflându-ne în starea alfa; apoi, purtat la momentul respectiv, cristalul care a reţinut formele gând, ce i-au fost transmise, le va emana acţionând ca un confident la clipa potrivită.

Exemplul 2: Putem programa cuarţuri cu sentimentul iubirii orientat spre o altă persoană sau spre întreaga umanitate. - Ne aşezăm într-o poziţie comodă, cu spatele drept, purtând în mâna stângă cristalul favorit, ochii find închişi, recepţionăm impulsurile trimise de cuarţ. - Se aşează cristalul în dreptul Manipurei, al Anahatei şi la Ajna chakra,cate 3 minute de fiecare data, activam simbolurile invatate. - Fiind cu ochii închişi, simtim iubire si apreciere pentru noi si pentru acea persoana,apoi ne mutam conştiinţa în cristal şi studiem structura moleculară; cristalul fiind o formă purificată a materiei, moleculele sale vibrează la aceeaşi frecvenţă. - Se conştientizează propriile frecvenţe acordate la cele cosmice, celor existente în cristal, ceea ce aduce pace şi armonie cu Sinele, cu întreaga creaţie, se transcende timpul şi spaţiul. - Se inspiră profund pentru a menţine legătura cu corpul fizic şi pentru a se canaliza starea de pace şi acordare cu Unicul spre Realitatea materială. - Se vizualizează cristalul înconjurat de Lumină, de Lumina Soarelui, pe care o radiază la rândul său. - In acest moment, fiind sincronizaţi cu armonia cosmică, ne putem privi ca un instrument al Luminii. Ne simţim complet limpezi şi luminoşi întăriţi în propria noastră Sursă de Lumină.

Al treilea pas: Implementarea programului 1 – Cristale cu un singur vârf: -Aşezi cristalul in mâna stângă,cu mâna dreaptă activezi deasupra cristalului, simbolurile învăţate. -Apoi asezi mana deapta, deasupra cristalului, in cupa si emiti Reiki 3-7 minute. -Se proiectează mental programul asupra Cristalului. 2 – Cristale cu două vârfuri -Se ofera Reiki ţinând cristalul cu vârfurile între cei 2 centrii din palme. Programul implementat este deosebit de puternic, cristalele, cu doua varfuri, fiind foarte versatile în privinţa sensului se lucru. 3 – Clusterele -Dacă se implementează un singur program, se procedează ca şi la cristalele cu un vârf. -Când se introduc programe diferite în fiecare vârf, acestea trebuie să fie compatibile intre ele. De exemplu un cluster poate lucra pentru prosperitatea familiei. -Implementarea, in fiecare din cazurile de mai sus, se face zilnic 3 – 5 minute, timp de 3, 7, 9, 21, 72, 108 zile sau cat e nevoie.

Ilinca Gabriela-Maestru Reiki-Curs Reiki gradul 3- 

 

Pentru initieri si terapii, va rog sa-mi scrieti pe adresa gabi.gabriela58@yahoo.com
 
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu