Totalul afișărilor de pagină

1 feb. 2017

Iarta...

De ce este atât de importantă iertarea? Cu toții recunoaștem că este un sentiment eliberator și până nu-l trăiești pe propria piele, nu-l poți descrie în cuvinte. Însă știai că iertarea este poarta către iubire? Cum adică?
Îmi și imaginez o poartă mare și luminoasă, în spatele căreia stă ca într-o colivie, dragostea, păzită de balaurul ei furios, pe nume iertare. Și acest năstrușnic străjer este de neînduplecat. Nu ai cum să treci de el, nu poți să-l fentezi și nici noaptea nu te poți strecura pe lângă el, că nu închide ochii niciodată.
Ca să poți să-ți salvezi iubirea, singura soluție este să te confrunți cu iertarea, care de cele mai multe ori poate fi o încercare dură, atât pentru tine cât și pentru cei din jurul tău, însă cu timpul, a ierta este devine un automatism și dacă cineva te supără în vreun fel, de fiecare dată îți va lua mai puțin să ajungi la acel sentiment de pace minunat, ca într-un final să nu te mai părăsească vreodată. Abia din acel moment, poți spera la o iubire adevărată și eliberatoare, curată și sinceră.
Până când nu te ierți pe tine însuți, până nu-ți ierți părinții, soțul/soția, frații, surorile, rudele toate și apoi prietenii, colegii și șefii, nu vei fi niciodată cu adevărat liber. Indiferent cât de mult ți-au greșit cândva, trebuie să realizezi că totul este schimbător, Universul este într-o continuă mișcare. Atunci când nu ierți e ca și cum ai arunca o ancoră și în loc să plutești spre destinația ta de vacanță, rămâi în mijlocul oceanului, plângându-ți de milă că nu vei ajunge niciodată acolo unde îți dorești, că nu te va ajuta nimeni și că toată lumea este împotriva ta.
Iertarea vine și te eliberează de orice ancoră din trecut și îți arată că ai tot Universul de partea ta, dacă ești dispus să înaintezi. Nu este nevoie decât să faci primul pas, apoi toate vor veni de la sine. Așa funcționează totul. Primul pas trebuie să fie întotdeauna al tău și să nu te împingă nimeni de la spate să ierți, că nici nu o vei face vreodată. Dar după ce iei hotărârea de a te elibera, vei vedea cum lucrurile merg de la sine și vei atrage în viața ta doar întâmplări și oameni pozitivi, atâta timp cât vei emana e o energie pozitivă. Și dacă se întâmplă să-ți mai dea târcoale și altfel de oameni, îi vei ierta mult mai ușor și le vei da drumul să zboare, pentru că acum ai arma cea mai puternică: dragostea.
Lasă fricile, frustrările, ura, invidia, gelozia, încăpățânarea și iartă-i pe toți ce ți-au greșit vreodată. Ai grijă să nu uiți să începi chiar cu tine și să nu cumva să te păcălești că ai iertat, că Dumnezeu le știe pe toate. Chiar mai bine decât le știi tu. Nu merită să trăiești cu regretele și resentimentele trecutului! Alege să trăiești momentul prezent cu inima curată și plină de dragoste! Nu poți iubi cu adevărat până nu ierți. Să nu uiți asta.
Acum este momentul să lăsăm în urmă pentru totdeauna energia învechită și să închidem rănile trecutului. Tu ești doctorul sufletului tău, nu ai nevoie de nimeni altcineva pentru a te vindeca. Iertarea este cel mai bun medicament!
-sursa- https://stefanplesa.wordpress.com/2017/01/25/iarta/-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu