Totalul afișărilor de pagină

10 nov. 2016

DESPRE ÎNGERII ADEVĂRULUI...

Îngerii adevărului sunt un aspect din Conștiința Divină și au rolul de a ne ajuta să rămânem ancorați în realitate.
Îngerii adevărului sunt cei care încearcă să ne "păstreze aprinsă" lumina conștiinței astfel încât să vedem lucrurile așa cum sunt în realitate, atât în legătură cu noi înșine cât și în legătură cu lumea exterioară, în relația noastră cu aceasta.
Ei încearcă să ne ferească de distorsiunile minții și a unora dintre emoțiile care ne copleșesc uneori și nu ne lasă să vedem adevărul din unele situații, din noi înșine și din ceilalți.
Constientjzand adevărul putem evita auto-amăgirea și nu vom vedea situațiile, pe noi sau pe alții nici mai rău și nici mai bine decât sunt.
Pentru că tunci când vedem lucrurile mai rău decât sunt în realitate, se întâmplă să fim nerecunoscători, să ne blocăm creativitatea și bucuria, riscăm să treacă pe lângă noi lucrurile bune, mulțumindu-ne astfel cu puțin sau cu nimic din lipsă de încredere în noi înșine, în alții, în ceea ce ne rezervă viața etc.
Atunci când vedem lucrurile mai bine decât sunt în realitate riscăm să ajungem în situații în care nu ne este locul, făcându-le rău și altora și nouă înșine.
De exemplu, supra-evaluarea de sine sau a altora pe anumite planuri ne poate costa prin eșecuri și alegerea unor căi ce nu ni se potrivesc.
Din amăgiri ajung oamenii să fie altfel decât sunt în realitate pentru a păstra niște aparențe, din amăgiri ajung să facă lucruri pentru care nu sunt înzestrați și care nu le pun în valoare adevăratele calități.
Uneori ne dorim conștient sau inconștient să ne păcălim pe noi înșine și să fim păcăliți pentru a ne justifica unele atitudini și decizii de a face ceva ce vrem cu îndârjire, chiar dacă undeva în profunzime știm că nu este în regulă ceea ce facem, așa încât găsim nenumărate modalități de a ne acoperi, de a menține și încuraja tendințele negative cum sunt comoditatea, superficialitatea, ambițiile egocentrice etc.
Promovarea unor idei și moduri de a trăi care găsesc scuze și încurajări acestor atitudini este o modalitate prin care menținem întunericul în conștiința noastră și în conștiința celor care se lasă influențați de aceste idei, îndepărtându-ne astfel de adevăr.
În acest sens Îngerii adevărului împreună cu alți îngeri (ex: arhanghelul Mihail, îngerii onestității,îngerii atenției, ai sincerității, ai dreptății etc) sunt cei care de regulă încearcă să ne facă să conștientizăm "neregulile" din mentalitate, din intențiile și acțiunile noastre dându-ne șansa de a ne opri din drumurile ce nu duc nicăieri pe termen lung.
Îngerii adevărului ne susțin deci în recunoașterea adevărului pentru a avea conștiința și puterea de a ne recunoaște și corecta greșelile, evitând să dăm vina pe altceva sau pe alții atunci când nu este cazul.
Ei ne îndeamnă să evităm să ne sprijinim pe eventuale minciuni create de noi sau de alții pentru a scăpa de responsabilități și pentru a beneficia pe nedrept de anumite privilegii.
În general noi considerăm că adevăratele minciuni demne de luat în considerare sunt doar acelea mai grave în care ascundem niște lucruri așa-zis importante și/sau grave despre noi înșine, însă în realitate depărtarea de adevăr pornește de la minciuni mici pe care la început nu le băgăm prea mult în seamă, dar care se transformă în timp în mari minciuni și deci îndepărtări de adevăr, de noi înșine.
Sunt multe moduri subtile prin care mințim, în unele cazuri chiar inconștient, datorită faptului că ne obișnuim cu minciuna și ne însușim însușim gratuit unele obiceiuri dăunătoare.
Îngerii adevărului ne îndeamnă să nu lăsăm niciodată loc lui "merge și așa", să nu facem concesii , oricât de mici ar părea pentru că,
în timp, acestea pot cauza probleme.
Ei ne pot ajuta să rămânem în contact cu noi înșine, să ne recunoaștem adevăratul ghid interior, adevărata "față" a ființei noastre, adevăratele aspirații, dorințe și sentimente ale spiritului nostru în relație cu ceilalți și cu lumea în care trăim.
Tot ei ne învață că regăsirea și recunoașterea propriului adevăr ne poate ajuta să ne cunoaștem pe noi înșine, să știm ce vrem de la viață, să ne descoperim propriile înclinații creative, propriile calități și să recunoaștem ce ni se potrivește cu adevărat și ce nu, pe orice plan, fie el profesional, relațional, fizic etc sau orice plan legat de alegeri mai simple pe care le facem zilnic , aparent neimportante.
Îngerii adevărului, împreună cu alți îngeri lucrează mereu pentru a ne menține pe calea adevărului încă de când suntem mici, însă influențele propriilor experiențe și tendințe acumulate, împreună cu influențele anturajului și a educației date de oamenii mai mult sau mai puțin apropiați nouă, ne fac să deviem de la această cale.
Căutarea și aprecierea adevărului în noi înșine naște de la sine căutarea și aprecierea adevărului și în ceilalți, căci nu ne vom mai dori să încurajăm neadevăruri și să relaționăm cu oameni în care nu găsim sinceritate, onestitate și alte calități ce reies din adevăr.
Îngerii adevărului încearcă să ne aducă mereu în atenție faptul că relațiile sănătoase dintre oameni au la bază adevărul, căci nu putem să comunicăm bine dacă nu ne arătăm așa cum suntem și nu ne exprimăm liber.
În relații, mai devreme sau mai târziu, amăgirile și minciunile ies la suprafață și atunci realizăm mânioși, suferinzi și dezamăgiți că ne-am pierdut timpul ascunzându-ne și de aceea avem parte surprize neplăcute când puteam de la început, spre binele nostru și al celorlalți, să fim adevărați unii cu alții.
Îngerii adevărului ne învață că sinceritatea este o modalitate prin care putem crea legături solide de prietenie, iubire, parteneriat, legături din care s-ar putea naște lucruri cu adevărat bune pentru toată lumea.
Ei ne învață că sinceritatea ne poate ajuta să îi vedem și să fim văzuți de oamenii potriviți nouă, cu care putem construi relații bune, durabile, creative.
De semene ei ne învață că sinceritatea ne poate da șansa de a ne găsi locul în lume dacă am avea dorința de a fi sinceri cât mai mulți dintre noi, atât cu noi înșine cât și unii cu alții.
Ce-i drept în unele cazuri descoperirea adevărului poate aduce schimbări mai mult sau mai puțin radicale cu renunțări, despărțiri sau finaluri, dar în cele din urmă există șansa de a ne reorienta către tot ce este esențial, rămânând în picioare doar ceea ce este cu adevărat solid și bun pentru noi toți.
În astfel de cazuri acești îngeri ne amintesc că este de preferat calea adevărului în toate alegerile și acțiunile noastre pentru a avea parte de tot ce e mai bun, chiar dacă uneori această cale pare a ne lăsa descoperiți și vulnerabili, ea însă ne duce totdeauna acolo unde ne este locul, împlinirea și fericirea, împreună cu oamenii potriviți nouă.
Atunci când suntem conștienți că adevărul este singura cale prin care putem avea o viață împlinită, integră, corectă și de aceea ne vom dori să trăim numai în adevăr, îngerii adevărului ne sunt mari susținători pentru a ne menține pe această linie.
A ne dori însă adevărul peste tot în viața noastră presupune să fim deschiși la el, să îl primim și să acționăm conform lui indiferent dacă ne place sau nu.
Aceasta este una din condițiile necesar a fi îndeplinite atunci când ne dorim să comunicăm cu îngerii și deci cu Dumnezeu: să fim deschiși și să ne dorim să știm adevărul, fie el plăcut sau neplăcut, iar pentru asta Îngerii adevărului ne pot ajuta să creem legătura de comunicare cu El, prin trezirea și luminarea propriei conștiințe ,a adevărului din noi.
Adevărul nu este însă o impunere, ci doar un fapt, așa încât nu este cazul să îl simțim ca pe o amenințare, ca pe un dușman, ci mai degrabă să vedem beneficiile pe care acesta ne poate aduce dacă îl urmăm.
Îngerii adevărului ne mai pot ajuta să ne cultivăm discernământul și să observăm în exteriorul nostru, în ceea ce vine spre noi ce este mai bun și ce este mai puțin bun, ce este adevăr și ce e minciună, ce este util și ce este inutil.
Astfel ne putem da seama unde, când, cum și dacă este cazul să acționăm, ce atitudine este necesar să avem sau dacă este cazul să ne retragem pentru a nu ne crea nouă și/sau altora probleme.
Având în vedere că nu suntem capabili să observăm și să asimilăm adevărul despre tot ce există și se întâmplă , Îngerii adevărului ne mai pot ghida în observarea, receptarea și folosirea doar a acelor părți de adevăr care ne sunt utile deoarece nu are rost să ne încărcăm cu o cunoaștere ce nu are utilitate și aplicabilitate în viața noastră.
De asemenea ne mai pot ajuta să aflăm adevărul despre unii oameni în unele aspecte ascunse, care poate pentru noi sunt mai mult sau mai puțin evidente din cauza incapacității noastre de a-i vedea sau accepta așa cum sunt sau din cauza încercării acestora de a se ascunde față de noi.
Totuși, îngerii nu ne vor dezvălui nimic dacă știu că dorința noastră de a ști ceva despre alți oameni vine din motive egoiste, cum ar fi aceea de a ne folosi de ceea ce am putea afla pentru a face rău.
În toate cazurile, fie că e vorba de noi înșine, de ceilalți, de relațiile dintre noi, despre situații, este important să știm adevărul pentru a putea ști ce este de făcut,de apreciat ce este de modificat, dacă este cazul să ne schimbăm alegerile, direcția, atitudinea șamd.
Astfel, dacă nici măcar nu suntem conștienți cum stau lucrurile este aproape imposibil să facem alegeri bune în viață, trezindu-ne astfel în fața unor surprize neplăcute, în situații nefericite, în locuri nepotrivite, cu persoane nepotrivite.
Îngerii adevărului ne pot face să conștientizăm că adevărul stă la baza a tot ceea ce facem în viață, iar lipsa unor credințe, principii solide care sa aibe la baza adevărul și din care să pornească toate dorințele , motivațiile, aspirațiile și acțiunile noastre, ne poate lăsa oscilanți și vulnerabili în fața vieții , la voia întâmplării și a influențelor de diverse naturi.
Când nu ne interesează adevărul , nu suntem atenți la el, nu îl recunoaștem sau pur și simplu îl evităm este foarte posibil ca nici situațiile, persoanele aduse în calea noastră de către Dumnezeu să nu le recunoaștem sau, chiar dacă se întâmplă să le recunoaștem, să nu fim totuși capabili să le valorificăm și să le apreciem.
Prin urmare să apelăm la Îngerii adevărului atunci când avem nevoie pentru a ne fi ghizi, susținători și luminatori al adevărului din noi și din jurul nostru pentru a putea avea forță, discernământ, integritate și curățenie în gânduri, în dorințe, fapte și atitudini.

-sursa-Impreuna Cu Ingerii RO-
 
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu