Totalul afișărilor de pagină

3 nov. 2016

Ritualuri Munay Ki...

„Ritualuri Munay Ki inseamna  o experienta  extraordinara intr-o alta lume. Ritualurile Munay Ki ne amitesc cine suntem cu adevarat, arata esenta noastra. In aceste calatorii  intilnesti fiinte de lumina care iti deschid calea si te inspira. Ritualurile Munay Ki sunt cele mai puternice initieri la care am participat. Calatoriile te conecteaza cu locuri si maestrii vindecatori din trecut, cu lumea de jos si animalul de putere. Călătoriile samanice sunt calea catre visarea constienta a lumii, te vor ajuta să intri în legătură cu natura ta interioară, cu aspecte ale sufletului tău, vei intra în lumea simbolurilor şamanice, vei înţelege natura relaţiei lor cu natura. Seminţele de lumină pe care ritualurile le aşează în corpul tău luminos vor germina in prezenta energiei focului. Calea samanului este calea Libertatii, manifestarii intru cele Patru Vanturi, intre Mama Pamant si Tatal Soare. Aceste initieri aduc cu ele armonie, cunoastere, coincidente benefice.”


Ritualurile Munay Ki-  9 Ritualuri Samanice & 5 Calatorii 
Ritualurile Munay Ki (ritualurile iluminarii) reprezintă cele mai importante învăţaturi primite de către Dr. Alberto Vilalldo antropolog ce a studiat timp de peste 25 de ani practicile de vindecare ale şamanilor incaşi si amazonieni. El a fondat la Universitatea din San Francisco Laboratorul de Autoreglare Biologica, pentru a studia modul in care mintea creează sănătate si boala. Dr. AlbertoVilloldo conduce Societatea celor Patru Vânturi unde ii pregateste pe studenţi pentru practicarea medicinii energetice. Dr. Alberto Villoldo este autorul cartilor: „Saman, vindecator, intelept”, „Sa refacem trecutul, sa vindecam viitorul prin recuperarea sufletului”, „Cele patru introspectii” si „Vise curajoase”.
„You can only find truth if you seek for it yourself, for the truths of history are the truths of others. But truth is like a mirage in the desert. For us, the task is not to chase truth but to create it. Truth is a stance, an act of power that you bring to all your actions. Truth is what the person of knowledge brings to every moment.” Alberto Villoldo

Samanii incasi au realizat ca Pamantul se afla acum intr-un moment de profunde transformari si este necesar sa impartaseasca aceste puternice initieri si in afara liniei lor. Dr. Alberto Villoldo a primit aceste initieri de la maestrii sai samani alaturi de indemnul de a le transmite mai departe in intreaga lume.
„Munay Ki” in limba Quechua inseamna „Te iubesc” sau „Fii asa cum esti”. Munay Ki reprezinta cele 9 ritualuri de initiere, cele mai profunde si trasformatoare ritualuri, pentru a deveni o persoana plina de intelepciune si putere, care si-a asumat responsabilitatea pentru intreaga creatie. Cele noua ritualuri sunt comune tuturor traditiilor samanice, desi ele sunt exprimate in forme si stiluri  diferite, in diferite culturi. Ele au fost aduse in cele doua Americi de catre primii vraci si samani- femei si barbati – care au strabatut  stramtoarea Bering dinspre Siberia, in timpul perioadei glaciare, in urma cu aproximativ 30.000 de ani. Acesti calatori neinfricati erau din poporul Laika, pastratorii vechilor  cunostinte si mistere ale pamantului.
Cele 9 ritualuri de initiere se prezinta in forma unor transmisii energetice care schimba vibratia energetica de lumina a  initiatului.Cimpul energetic de lumina contine povestile noastre din toate vietiile, cronicile durerilor si suferintelor noastre si caile spre vindecare. Samanul lucreaza asupra acestui cimp energetic de lumina. CEL este ca un glob de lumina, care ajunge la largimea bratelor si in pamint la 30 cm, iar in mijloc se afla un tunel ingust, prin care trecem cind murim. CEL are forma pietrei Pi pe care o primim in timpul ritualurilor Munay Ki.
 pi_stones1


Aceste ritualuri sunt un proces in noua pasi sau etape, un proces care vindeca ranile trecutului, mostenirea noastra karmica si genetica. Ele ne ajuta sa pasim spre plenitudinea naturii noastre, prin tranformarea campului energetic uman si reprogramarea ADN-ului nostru, ceea ce ne face capabili sa ne dezvoltam un nou corp, cu alte date biologice, un corp care imbatraneste, se vindeca si moare intr-un chip complet diferit decat cel prescris de codul genetic anterior.
Profetiile vechi incase povestesc despre aparitia unui nou om ce va apare pe Pamant, care s-a eliberat de frica si traieste  in echilibru cu Mama Natura si ciclurile Universale, denumit Homo Luminous. Munay Ki reprezinta codurile ce se asaza in corpul luminos si va schimba modul in care traiti, va vindecati sau muriti. Aceste coduri sunt transmise sub forma unor ritualuri energetice in sistemul chakrelor.Traditional, aceste ritualuri erau oferite doar cand studentul era pregatit sa le primeasca. Studentul primeste cele 9 ritualuri si 5 calatorii si dreptul de a da mai departe aceste ritualuri.
Ritualurile Munay Ki sunt impartite in trei categorii: ritualurile de baza, ritualurile transmise pe linie energetica si ritualurile ce vor urma.
Ritualurile de baza
1. Ritualul vindecatorului – Humpeq – conecteaza cu Fiinte de Lumina din  care vor veni si va vor asista la vindecarea si transformarea personala. Laika stiau ca avem la dispozitie o asistenta spirituala extraordinara. Fiintele de lumina vor lucra cu noi fie pe parcursul meditatiilor ce le vom face fie in timpul somnului pentru a vindeca ranile noastre. De asemenea prin primirea acestui ritual se va trezi si se va dezvolta puterea vindecatoare ce se afla in mainile dumneavoastra.
2. Ritualul de protectie – consta din introducerea in campul de lumina a celor cinci benzi energetice reprezentand elementele pamantului, apei, focului, aerului si spiritului. Odata instalate aceste benzi vor actiona prin descompunerea a oricarei energii negative din jurul dumneavaostra, in unul din aceste cinci elemente, astfel incat acestea nu vor mai putea afecta. Intr-o lume bazata pe sentimentul fricii aceste Benzi ale Puterii asigura o protectie considerabila. Primirea acestei initieri asigura protectia totala a campului energetic de lumina.
3. Ritualul armoniei – Ayni Karpi – reprezinta transmisia a celor sapte arhetipuri universale in chakre. In prima chakra veti primi Sarpele, Jaguarul in chakra a doua, Pasarea colibri in chakra a treia si Vulturul (Condorul) in chakra inimii. Apoi vor urma un numar de trei „arhangheli” in chakrele superioare astfel: Huascar Inca – pastratorul lumii de jos dar si al mintii subconstiente este transmis in chakra 5, Quetzalcoatl – sarpele cu pene, pastratorul lumii de mijloc si al constientului va fi transmis in chakra 6 iar Pachacuti -protectorul lumii superioare si supraconstientului dar si pastratorul timpului va fi transmis in chakra coroana. Aceste arhetipuri sunt transmise in chakre ca seminte ce vor germina in prezenta focului, de aceea va trebui sa realizati un numar de minim cinci meditatii pentru a le trezi si dezvolta. Primirea acestui ritual va ajuta sa va curatati si protejati chakrele, sa va dezvoltati corpul de lumina.

4. Ritualul clarvazatorului – Karwak – permite deschiderea unor cai pentru energie prin instalarea unor fire de lumina din cortexul vizual in ochiul al treilea si in inima. Aceasta practica va trezi abilitatea de a percepe lumea invizibila . Multi dintre cei care au primit acest ritual au descoperit la cateva luni ca puteau sa „vada” lumea energetica din jurul lor. Ritualuri transmise pe linie energetica
5. Ritualul pastratorilor zilei – Pampa Mesayok – este un ritual in care veti fi conectati cu o linie  de maestri vindecatori din trecut. Pastratorii zilelor au fost de cele mai multe ori femei si s-au ocupat cu asistarea nasterilor si deceselor precum si cu vindecarea cu ajutorul plantelor. Primirea acestui ritual va permite sa lucrati cu energia locurilor sacre din diverse parti ale lumii (Macchu Picchu, Stonehenge), sa fiti sustinuti in munca energetica pe care o efectuati dar si sa va vindecati partea feminina din dumneavoastra trecand astfel dincolo de frica.
6. Ritualul pastratorilor intelepciunii – Alto Mesayok – prin care veti fi conectat la o linie a fiintelor de lumina care au locuit muntii sacri ai planetei Pamant si care sunt pastratori si protectori ai stiintei vindecarii. Primirea acestui ritual va ajuta sa chemati pastratorii intelepciunii rugandu-i sa-si daruiasca intelepciunea si cunoasterea pentru ca sa vindecati partea masculina din dumneavoastra, sa treceti in afara timpului, sa invatati medicina samanica si sa simtiti infinitul.


7. Ritualul pastratorilor pamantului – Kurak Akullak – ne conecteaza la o descendenta de arhangheli care sunt gardienii galaxiei noastre. Se stie despre ei ca au forma umana si ca sunt inalti precum arborii. Pastratorii Pamantului, care sunt administratorii tuturor formelor de viata de pe pamant, se afla sub protectia directa a acestor arhangheli si pot invoca puterea acestora atunci cand au nevoie, spre a aduce vindecare si echilibru in orice situatie. Acest rit il invata pe neofit despre caile clarvazatorului, dar si sa transforme lumea in accord cu visele lor.
Ritualurile ce vor veni
8. Ritualul pastratorilor stelari – Morshai Karpay – este un ritual care ne ancoreaza sigur in timpul ce va sa vina dupa marea schimbare ce va avea loc in jurul anului 2012. In conformitate cu intelepciunea populara, atunci cand primesti acest ritual, corpul tau fizic incepe sa evolueze in directia transformarii sale in homo luminosus. Procesul de imbatranire este incetinit, devii rezistent la boli la care erai odata vulnerabil. Dupa ce Alberto Villoldo a primit acest ritual – a constatat ca nu mai procesa evenimentele in mod primar, la nivel fizic. El mai spune ca atunci cand  a racit, a procesat boala la nivel energetic, iar ca aceasta i-a parasit organismul intr-o zi-doua, si nu in doua saptamani, cum se intampla de obicei. Villoldo marturiseste ca a inceput sa traiasca cu adevarat si sa proceseze la nivel spiritual evenimentele care aveau loc in viata lui.

9. Ritualul Creatorului – Taitanchis Tranti – trezeste Creatorul sau Scanteia Interioara Divina astfel incat sa intelegeti ca sunteti parte a Principiului Creatiei, de la cel mai mic fir de nisip la cel mai mare cumul de galaxii din Univers. Acest ritual nu a fost pana recent disponibil pe Pamant, el fiind primit  direct de la Spirit. Desi au existat persoane care au atins acest nivel si si-au trezit Constiinta Hristica sau Buddhica nu a fost niciodata posibil ca acest ritual sa se transmita de la o persoana la alta. Ritualul Creatorului a fost primit de catre samanii incasi, care au primit si capacitatea de a-l transmite mai departe in vara anului 2006.
Samanii stapinesc cele tre lumi: Lumea de Jos, Lumea de Mijloc si Lumea de Sus. Samanii asociaza lumea de Jos cu subconstientul, care ascunde parti din sufletele nostre, pina in momentul in care dorim sa le revendicam si sa le aducem la lumina.Tot  ceea ce inseamna viata este ascuns aici. Lumea de Mijloc este lumea de zi cu zi. Lumea de Sus este lumea devenirii noastre, care ne conecteaza cu Principiul Creatiei si cu ceea ce vom deveni.
 Exista patru niveluri de perceptie prin care un Laika absoarbe lumea:
–    Lumea fizica (corpul nostru)
–    Taramul gaindurilor si ideilor (mintea)
–    Taramul mitului (sufletul)
–    Lumea spiritului (energia)
Cind iti schimbi perceptia evenimentelor, schimbi modul in care aceste situatii traiesc in tine. Nu mai esti cauza sau efectul a nimic si simti o usurare, pentru ca lumea este exact asa cum ar trebui sa fie si nu are nevoie de tine ca sa o repari. Aceste niveluri de perceptie constituie cimpul energetic uman. Ele sunt asezate unul in altul, corpul fizic la interior, corpul mental invaluie si informeaza stratul fizic, sufletul invaluie mentalul, iar corpul spiritual este cel care le informeaza si organizeaza pe toate.
Cind trecem de la un nivel de perceptive la urmatorul, ne pastram capacitatea de a functioana in taramurile interioare, dar avem o vedere mult mai extinsa asupra a ceea ce experimentam. Problemele cu care ne confruntam in viata nu pot fi rezolvate la nivelul la care au fost create. Putem rezolva aceste probleme doar la un nivel superior celui la care au fost create.
Laika asociaza fiecare nivel de perceptie cu un animal care reprezinta puterile si abilitatile pe care cineva trebuie sa le dobindesca, pentru a influenta realitatea acelui tarim:
–    corpul si perceptia fizica- nivelul sarpelui
–    mintea si perceptia emotionala- nivelul jaguarului
–    sufletul si perceptia sacra- nivelul pasarii colibri
–    perceptia spirituala- nivelul vulturului
Banded_water_snake_in_AlabamaArhetipul Sarpelui: simbolizeaza cunoasterea, sexualitatea si puterea vindecatoare a naturii, simbolul fertilitatii, asociat cu femininul.Cind invocam energiile arhetipului sarpelui, invocam principiul feminin creator, care ne poate ajuta sa senuntam la trecut, asa cum un sarpe isi schimba pielea.Totul este asa cum este.
Jaguar
Arhetipul Jaguarului: reprezinta puterea transformarii. Jaguarul este forta schimbarii, a vietii si a mortii.Energia jaguarului intruchipeaza reinoirea. L a acest nivel sintem constienti ca experientele ne sunt influentate de gindurile noastre si ca in lumea fizica, nu totul este neaparat ceea ce pare a fi. Jaguarii sint curiosi si iscoditori.
Green_Violet-ear_1
Arhetipul Pasarii colibri: reprezinta curajul de a porni in calatoria noastra eroica, ce ne conduce inapoi la Sursa. Reprezinta forta si indrumarea de care avem nevoie pentru a reusi.
 
1035395327_5_evdP
Arhetipul Vulturului: simbolizeaza clarviziunea,claritatea si viziunea completa. Pe aripile  vulturului, ne ridicam deasupra luptelor noastre de fiecare zi, cistigam perspectiva si vedem lucrurile asa cum sunt ele de fapt. Nu exista nimic si exista totul- natura luminoasa a realitatii.
La nivelul vulturului,realitatea este 99% constiinta si 1% materie. Exista putina forma sau substanta iar limbajul este energia. Creierul asociat cu acest nivel este cortexul prefrontal,pe care unii neurologi il numesc “ creierul lui Dumnezeu”. Nu ne mai percepem ca deconectati de planeta sau de alti oameni, incetam sa mai percepem o separare intre noi si mediul nostru. La acest nivel, nu exista timp,astfel incit putem sa schimbam lucrurile inainte ca ele sa inceapa sa existe.

Tupac Cusi Hualpa (Huascar) 13th Inca King, mid-18th century (oil on canvas)
Huascar: Stăpan al vieţii, Stăpan al morţii. Huascar era păstrătorul invăţăturilor legate de tămăduire. El a devenit principiul care armonizează Lumea de Jos. Darul lui Huascar este acela de a ne armoniza relaţia noastra cu propria Umbra.


220px-Quetzalcoatl_1
Quetzalcoatl: Stăpan al dimineţii, zorilor, este cel care a adus irigaţiile, plantele de leac şi lucrul in piatră, a străbătut Americile, a adus stabilitatea, muzica, dansul, flautul, tobele. Organizează relaţia noastra cu lumea de mijloc.Cind intri in relatie cu Quetzalcoatl nu mai trebuie sa-ti gestionezi viata.


pachakuti
Pachakuti: regele Inka caruia i s-a revelat  ca lumea se va intoarce cu susul in jos (venirea spaniolilor). Este pastratorul posibilităților, organizeaza principiul Lumii Superioare, întruchipează conceptul de timp circular, iesind in afara timpului liniar.Face ca timpul sta pe loc aduce ordine divina in orice lucru. Intrarea în relație cu Pachakuti ne permite recunoaștem ceea ce poate fi schimbat și sa aschimbam  înainte de a se naște
-sursa-https://terapiebach.wordpress.com/
Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu