Totalul afișărilor de pagină

16 mai 2017

Cum îți echilibrezi cu ușurință kilogramele prin lucrul cu Chakra de Bază...

Unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le primim este corpul nostru. Echipat cu tot ce avem nevoie, corpul nostru este vehiculul în care ne desfășurăm călătoria din momentul nașterii până în momentul în care murim. Și ar fi bine să avem grijă de el deoarece primim unul singur per viață! De fapt, dacă nu primești niciunul, ești NIMENI! Așa că ar fi bine să ai ceva “corp” și să păstrezi acest vehicul în stare bună și în echilibru.
Dar ce se întâmplă dacă ai prea mult sau prea puțin corp? Ce se întâmplă dacă ne luptăm cu greutatea corpului nostru, cu probleme de sănătate, sau chiar cu probleme financiare care ne asigură supraviețuirea?
Atunci e nevoie să ne întoarcem la prima Chakra și să facem un pic de împământare.
Prima Chakra, localizată la baza coloanei vertebrale formează fundația pentru tot ceea ce urmează. Este rădăcina forței noastre vitale, canalul prin care noi devenim complet întrupați și prin care putem să ducem o viață sănătoasă și prosperă.
Elementul acestei Chakra este PĂMÂNTUL, reprezentând nu doar glorioasa planetă pe care trăim, ci tot ceea ce este solid și stabil; tot ceea ce ne asigură securitate fizică. Pământul reprezintă o cantitate enormă de energie stocată. Ca o baterie, putem să ne conectăm la acea energie și să o distribuim prin tot sistemul nostru. Atunci putem deveni încărcați, întru totul întrupați în aici și acum. Ca și cei doi dinți ai prizei, picioarele noastre se concetează în pământ și conecteză prima Chakra de la baza coloanei vertebrale la “placa de bază” a pământului. Pe măsură ce ne împingem în picioarele noastre, tragem energie în și din pământ, în corpul nostru, la fel cum o plantă își extrage nutrienți din sol prin rădăcina sa. Această conexiune esențială face ca orice altceva să funcționeze.
Ca și pământul, corpurile noastre stochează baterii pentru energie, un cuvânt folosit pentru forța vitală care dă viață la TOT. Un corp mai mare poate stoca mai multă energie decât un corp mai mic. Dar pe când asta ar părea ca un lucru bun, are un dezavantaj. Gândiți-vă la modul în care un camion poate transporta mai multe lucruri decât o bicicletă, dar necesită un motor mai mare pentru a se putea mișca. O bicicletă este mai ușoară și o poți folosi fără vreun cost, dar nu are loc pentru a depozita mare lucru.
Corpurile noastre s-au format în jurul experiențelor noastre de viață, în special în timpul copilăriei. Dacă ai fost un copil care a trebuit “să stea la locul lui”, însemnând că a trebuit să îți înnăbuși emoțiile, să îți controlezi acțiunile, să stai cuminte și în liniște, chiar și când circumstanțele îți permiteau că te desfășori cât mai activ, s-ar putea să fi creat un corp mai voluminos pentru a stoca toată acea energie. S-ar putea să fii pus în greutate pentru a te reține și a te stăpâni. Probabil că ai nevoie de un “ghiveci” mai mare pentru a supraviețui.
Dacă pe de altă parte, ți-a fost frică să îți stăpânești toată acea energie, dacă nu te-ai simțit în siguranță, dacă nu erai foarte sigur că îți dorești să fii aici, s-ar putea să te lupți cu faptul că ești subponderal, preferând să activezi în domeniul ideilor, a spiritualității, a viselor și a fanteziei.
Majoritatea oamenilor, în luptele lor pentru a-și echilibra greutatea corpului, găsesc foarte dificil să își schimbe structura de bază. Oamenii mai greoi deseori sunt nerăbdători și nu sunt statornici când încep să scadă în greutate, și după ce au ținut dietă și au slăbit câteva kilograme, în scurt timp se îngrasă din nou. Oamenii mai slabi, în contrast, se pot simți prea greoi și leneși când mănâncă prea mult sau iau în greutate, și elimină repede kilogramele, arzându-le prea repede cu metabolismul ridicat. Deseori nu pot lua în greutate chiar și când încearcă, fiind foarte invidiați de cei care se luptă cu corpuri mai grele.
Aceste condiții pot fi văzute ca și o expresie a deficienței sau a excesului pe care le experimentează Chakra de Bază, create de fiecare persoană în parte pentru a gestiona situațiile din trecut, dar apoi au rămas blocați cu o structură veche care nu le mai servea ca și adult.

Soluția? O bună împământare.

Energia, sau forța vitală, are nevoie să se conecteze la pământ pentru a se echilibra. Picioarele sunt primul loc din care luptăm sau fugim când apare pericolul. Dacă picioarele nu sunt activate, corpul și-a pierdut primul mod prin care să împământeze energia, și toată acea energie rămâne blocată în țesuturi, făcând procesul slăbirii extrem de dificil.
Și dacă picioarele nu sunt conectate la pământ, aducând un sentiment de siguranță și securitate, o persoană mai slabă nu are o conexiune corespunzătoare cu pământul și s-ar putea să rămână aiurit, nesigur, și atașat de  sentimentul că este separat de trup, trăind mai degrabă în minte. Conexiunea lor cu pământul s-ar putea să fie prea subțire pentru a fi în stare să ia în greutate și să se protejeze corespunzător.

Exercițiu pentru împământare

Un exercițiu simplu pentru a-ți îmbunătății împământarea este să stai cu picioarele depărtate încât acestea să fie pe aceeași linie cu umerii, iar călcâile să fie mai în afară decât degetele. Pe măsură ce inspiri, încet îndoaie-ți genunchii și imaginează-ți că tragi energia pământului prin picioare în prima Chakra. Pe măsură ce expiri, impinge din centrul fiecărui picior, imaginându-ți că împingi rădăcinile în jos și în afară în pământ.
Pe măsură ce împingi în jos, picioarele tale se vor îndrepta – dar fi atent să nu le îndrepți de tot sau să-ți blochezi genunchii, astfel se va opri toată conexiunea. Așa că îndreaptă-ți picioarele doar 90%. Apoi îndoaie-le din nou cu următoarea inspirație și impinge-ți rădăcinile mai adânc cu fiecare expirație. Continuă așa în sus și în jos, inspirând și expirând, timp de câteva minute, mișcându-te încet în fiecare direcție, până când simți un tremurat subtil și involuntar în picioare.
Dă-i voie acelui tremur să se desfășoare. Cu cât mai des vei face acest exercițiu, cu atât mai puternic va deveni. Este un semn că, canalul picioarelor tale se dechide, mișcând energie între Chakra ta de Bază și pământ. Indiferent dacă ai o deficiență sau un exces în prima ta Chakra, acest exercițiu este o modalitate bună să începi să pui lucrurile în echilibru. Odată ce fundația ta este stabilă, s-ar putea să observi că și greutatea ta va fi mai ușor de echilibrat.
Conectat la pământ, ai o fundație solidă pe care să îți construiești viața, ai libertatea de a te mișca, și ai sentimentul de siguranță și securitate care dă voie celorlalte Chakre să se deschidă și să înflorească. Totul începe la rădăcină.
-sursa articol: http://www.healyourlife.com/


 Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu