Totalul afișărilor de pagină

14 mai 2017

Supărarea – consecința MÂNDRIEI și a incapacității de a COMUNICA...

Fiecare om se supără. Chiar și azi, mergând pe stradă, cineva te-a călcat pe picior și nu și-a cerut iertare? Te-ai supărat? Da! Sau omul drag a făcut ceva nepotrivit. Te-ai întristat? Cu siguranță.
În pofida faptului că sentimentul supărării e larg răspânfit și-l simte fiecare om, este important să înțelegi cât de mult rău poate provoca acesta.
Omul însuși decide dacă să fie supărat sau nu. De cele mai multe ori, firește, se supără. Mereu încearcă să-și arate nemulțumirea față de lume, față de anumiți oameni.În asemenea situații oamenii par niște copii deranjați de ceva.
Dar iată ce se întâmplă atunci când omul e supărat:
– Omul nu înțelege că supărarea este o emoție destructivă, care-i schimbă stare de confort. Oamenii supărați niciodată nu vor avea succesul așteptat.
– Dacă accepți supărarea în sufletul tău ea va deveni o emoție permanentă, care te va împiedica să evoluezi.
– Supărarea este principala piedică în realizarea scopurilor.
– Supărarea este motivul multor boli.
Înțelegi acum cât este de serios? La baza supărării stau așteptările neîmplinite și dorințele nerealizate. În relația cu cei apropiați, mereu ai anumite așteptări. Dar în realitate lucrurile se pot întâmpla invers. Atunci te superi, intenționat sau nu, pentru că ai fi vrut să fie altfel. Dar în așa mod omul se disturge pe sine, dar și pe cei din jur.
Pentru ca supărarea să nu-ți distrugă lumea, este important să transformi această emoție negativă într-o energie pozitivă.
1. Lasă supărarea, eliberează-te de ea. Iartă omul pe care ești supărat, explică-i ce te deranjează anume și mergi mai departe. Dacă e ranchiuno-s și indiferent, elimină-l din viața ta.
2. Încearcă să nu permiți supărării să îți intre în suflet. Încearcă să rezolvi lucrurile încă de la început.
3. Nu fă acțiuni forțate în realizarea scopurilor.
4. Încetează să ai prea multe așteptări de la sine și de la cei din jur.
Supărarea este consecința mândriei și a incapacității de a comunica. Nu încerca să te supraapreciezi, pentru că așa nu te vei înțelege pe tine însăți.
Chiar și cel mai supărat om poate transforma această energie negativă. Iartă pe cei din jur, indiferent cine sunt ei.
Și, în primul rând, iartă-te pe tine! Potrivit statisticii, oamenii sunt supărati cel mai des pe ei înșiși. Ceva nu a făcut bine, ceva potrivit nu a spus. Și e greșit. Recunoaște-ți greșelile și mergi mai departe, dar nu te supăra.
-sursa- http://devorbacutine.eu/supararea-consecinta-mandriei-si-a-incapacitatii-de-a-comunica/-
Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu