Totalul afișărilor de pagină

7 mai 2017

Cum Să Scapi De Frica De Moarte...

Dacă îți este frică de moarte, acest articol este pentru tine. Am ales o abordare în profunzime a subiectului. Tot ce trebuie tu să faci este să citești cu atenție până la capăt. În timp ce parcurgi textul, fii atent la cum te simți.
De-a lungul timpului foarte mulți oameni mi-au adresat întrebarea: „Cosmin, cum să fac să nu mă mai tem de moarte?”. De fiecare dată am refuzat să ofer un răspuns. Asta fiindcă eu însumi nu puteam afirma atunci că am 0% frică de moarte.
În lumina ultimelor lecturi și conștientizări personale, îmi permit astăzi să abordez subiectul. Am încredere că articolul se va dovedi folositor. Mai cred faptul că dacă tot mai mulți oameni vor scăpa de această frică se vor simți liberi. Și cu cât mai mulți oameni se vor simți liberi, cu atât mai mulți vor putea afirma despre ei înșiși că sunt împliniți.
Articolul este util și pentru cei care simt o stare de frică generalizată pe care nu o pot localiza. De cele mai multe ori frica generalizată are drept cauză tot frica de moarte.
Mai întâi o să demontez două convingeri limitative. Fiecare dintre ele se află în strânsă legătură cu frica de moarte.

Convingerea 1: Sunt Doar Trupul Meu Fizic

Nu ești! Ești mai mult decât atât. Mult mai mult decât atât. Cred că acesta este principalul motiv pentru care oamenilor le e frică de moarte. Faptul că nu le este clar dacă au un suflet. Teama că odată cu moartea trupului fizic dispari pur și simplu pentru totdeauna, poate fi într-adevăr înspăimântătoare.
Îți spuneam cu câteva paragrafe mai sus că îmi permit să abordez subiectul fricii de moarte și datorită unor experiențe pe care le-am trăit eu de curând.
Am și scris un articol în care am explicat cum am reușit să fac o floare să înflorească folosindu-mă doar de energie. Poți citi articolul în întregime cu un click pe acest link.
Tot ce am făcut pentru a determina floarea să înflorească a fost să țin mâna pe ghiveci, să îi vorbesc și să îi trimit energie armonioasă. Nu i-am făcut nimic fizic. Și totuși am influențat-o în mod clar.
Dacă tot ceea ce aș fi eu, ar fi trupul meu fizic, atunci un astfel de lucru nu ar fi niciodată posibil. Așadar, aceasta a venit ca o confirmare a faptului că sunt mai mult decât ceea ce se vede cu ochiul liber. Iar dacă eu sunt mai mult decât ceea ce se vede cu ochiul liber, atunci pot spune și despre tine același lucru. Doar amândoi suntem oameni.
Tot în ultimele luni am avut ocazia să discut cu niște oameni care au experimentat regresii hipnotice.
Unul dintre cei cu care am discutat, a vrut chiar să participe la o astfel de regresie din postura lui Toma necredinciosul. El nu prea credea în nimic ce iese în afara sferei demonstrabile matematic. Mi-a descris că în ciuda faptului că era parțial conștient, senzația a fost asemănătoare cu cea a părăsirii trupului. Acea energie care iese din trupul tău fizic și „călătorește” pe durata regresiilor hipnotice nu demonstrează altceva decât faptul că tu ești mai mult decât trupul tău fizic.
Altcineva, mi-a povestit cum și-a văzut o parte din experiențele din alte vieți.
L-am întrebat dacă nu putea să își imagineze respectivul scenariu.
El m-a asigurat însă că așa ceva nu intră în discuție. Știa că era vorba de el și că trăise acele lucruri într-o viață anterioară.
Dacă ai fi doar trupul fizic, nu ai putea sub nicio formă să îți amintești ceva dintr-o altă viață.
Eu chiar dacă nu am făcut o astfel de regresie mi-ar place să fac. Oamenii cu care am discutat însă și au avut o astfel de experiență sunt de bună credință și nu aveau niciun interes să mă mintă.
Pe lângă aceste lucruri pe care le-am punctat eu aici, ar mai fi o sumedenie de alte variante prin care să te convingi că ești mai mult decât trupul tău fizic. Să te convingi că ești o entitate energetică în vehiculul numit trup este esențial pentru a scăpa de frica de moarte.
Eu ți-am sugerat în acest prim punct două posibile idei. Poți face și tu experimentul cu floarea pe care l-am descris în detaliu aici, sau poți merge la un specialist în regresii hipnotice să afli mai multe despre tine.
Tu poți căuta alte variante prin care să îți confirmi sau infirmi dacă ești sau nu mai mult decât trupul pe care îl poți pipăi. Importantă este însă căutarea în sine. Dacă stai întins pe canapea fără să faci nimic, sunt șanse foarte mari să nu te lovească răspunsurile din senin. Caută și vei afla. Eu îți spun doar că este esențial să renunți la convingerea că ești doar trupul tău fizic. Esențial, dacă vrei să nu îți mai fie frică de moarte desigur.

Convingerea 2: Existența Raiului Și A Iadului

Adevărul este că mulți oameni se tem de moarte fiindcă se tem să ajungă în iad. Simplu. Totuși hai să privim partea pozitivă a teorii cu raiul și iadul. Dacă te temi că o să ajungi în iad după ce mori, atunci înseamnă că nu ai probleme cu convingerea nr.1 despre care am discutat mai sus.
Să crezi că poți ajunge în rai după ce mori, presupune în același timp să crezi că ești mai mult decât trupul fizic. Că ai un suflet care trăiește și după ce trupul fizic moare. Așadar, dacă această este situația, înseamnă că ai de muncit mai puțin pentru a scăpa definitiv de frica de moarte.
Nu mai trebuie decât să înțelegi că nici raiul și nici iadul nu există. O să o iau mai întâi pe cale strict logică și o să închei cu o perspectivă căreia o să te invit să îi faci loc în viața ta.
Mai întâi, logic vorbind, Dumnezeu nu este judecător. Dacă ar fi judecător ar avea ego. Ori pe cale logică, oricum ți-l imaginezi tu pe Dumnezeu, nu cred că poți ajunge la o versiune care să stea în picioare și în care Dumnezeu are ego.
Tot logic vorbind, dacă Dumnezeu este Tatăl nostru care este în ceruri, asta ne face pe noi copii. Tu dacă ai fi părinte(sau poate chiar ești) ai face așa ceva copiilor tăi? I-ai arunca într-un chin fără de sfârșit?
Dacă ești sincer, o să vezi că nici măcar tu nu ai face așa ceva. Iar tu ești om. Aceasta fiind situația, ar putea să facă Dumnezeu așa ceva? Răspunsul logic este că NU.
Deci fără a intra foarte mult în profunzime și fără a pune prea multă presiune pe convingerile deja existente în tine, poți accepta logic că nu există iad.
În continuare o să mergem totuși puțin în profunzime. Te rog să fii atent.
Aici eu am fost binecuvântat cu o experiență personală, greu de pus în cuvinte. În perioada în care eram confuz și aveam o sumedenie de întrebări, am primit pur și simplu niște răspunsuri care m-au făcut să nu mai am nicio îndoială că: „Dumnezeu este TOT”. Dumnezeu este existența însăși. Iar tot ceea ce există este parte din Dumnezeu.
Tocmai acesta este și motivul pentru care Iisus a spus: „Eu și Tatăl UNA suntem.” Păcat că numai foarte puțini l-au înțeles. Iar fiindcă și astăzi doar foarte puțini îl înțeleg, mi-am propus să amintesc acest aspect.
Iisus ne-a spus clar că tot ceea ce a făcut El, putem face și noi. Ne-a spus că suntem frații și surorile lui. Asta pentru că avem același Tată.
Fiecare dintre noi poate afirma despre el însuși: „Eu și Tatăl UNA suntem”. Atât eu, cât și tu suntem parte din Dumnezeu. Tot ceea ce există este Dumnezeu. Universul însuși este Dumnezeu. Iadul și raiul sunt două concepte inventate de oameni.
Îmi place să cred că ideea de iad nu a fost inventată de preoți pentru a manipula mai ușor masele. Dar sunt mai multe surse care indică exact acest lucru. Indu-le oamenilor frica și îi vei putea manipula.
Numai că această frică a transformat în timp conștiința colectivă. Oamenilor a început să le fie frică de viața însăși. Oamenii au început să se teamă să trăiască.
Dacă ceea ce fac acum este un păcat?” „Dacă o să ajung în iad pentru asta?” etc. etc. etc.
Te invit astăzi, chiar aici și chiar acum, să înțelegi că ai fost mințit. Nu există iad și rai. Așa că nu ai de ce te teme. Iar ținând cont de ceea ce am discutat până acum, poți ține minte așa: Ești mai mult decât trupul tău fizic și nu vei fi pedepsit pentru nimic după moarte fiindcă efectiv nu este nimic de pedepsit.

Ai Încredere În Univers

Acum că am demontat convingerile limitative care te țin în loc, poate te întrebi: „Ok, și ce să fac în schimb? Ce altceva să cred?”.
Ar fi mai multe abordări, dar dintre toate, eu cred că în mod special există o singură idee care te poate ajuta să reduci foarte mult intensitatea fricii tale de moarte. Asta în cazul în care nu te ajută să nu îți mai fie deloc frică de moarte.
Înainte de a-ți spune ideea în sine, vreau să recunosc cu sinceritate că eu însumi am avut pe parcursul vieții perioade în care nu mi-a fost deloc frică de moarte și perioade în care mi-a fost.
Ciudat este că atunci când eram foarte mic(7-8-9 ani) îmi era frică de întuneric(acest aspect este destul de popular la copii), și frică de diavol(convingerea limitativă numărul doi). Iar pe lângă asta eram și claustrofob. Adică nu suportam deloc spațiile închise.
Mai departe, pe parcursul vieții, relația mea cu moartea a fost una cel puțin interesantă.
Am avut momentul meu din adolescență în care îmi doream să mor. Deci e clar că atunci nu aveam nicio frică de moarte. Viața pentru mine nu avea niciun sens atunci și am cochetat cu ideea de a mă sinucide.
Mai apoi am înțeles care este sensul vieții. Iar din acel punct, frica de moarte a intervenit periodic sub forma unei spaime că nu o să pot să îmi duc la bun sfârșit misiunea pe care mi-am ales-o pe durata prezenței mele în trup.
Am avut perioade lungi în care frica de moarte nu era deloc prezentă și perioade la fel de mari în care mi-a fost frică de moarte.
Astăzi consider că am descoperit și înțeles o idee imbatabilă. Iar dacă îți vei da și tu voie să integrezi acest principiu în viața ta, ai toate șansele să scapi de frica de moarte pentru totdeauna sau măcar să îi reduci considerabil intensitatea.
Eu am ajuns la această idee citind o carte a cărei titlu este „Marketing Spiritual”. Este scrisă de Joe Vitale. Intenția mea de a-mi promova cărțile și cursurile într-un mod cât mai aliniat vibrațional, m-a condus la această lectură.
Îți recomand însă și ție cartea cu toată căldura. Fiindcă îndrăznesc să spun că în ea sunt prezentate doar concepte spirituale în proporție de 100%. Poți învăța un stil de viață, iar legătura cu ceea ce știi tu că înseamnă marketing este aproape inexistentă. Eu după ce am terminat-o de citit, o văd ca pe o carte care te ajută să îți transformi dorințele în realitate. Și cam asta e tot.
Parcurgându-i însă principiile, o idee a ieșit cu siguranță în evidență. Spusă pe scurt ideea ar suna cam așa:
Ai încredere că Universul îți dă în permanență exact ceea ce meriți și că Universul îți îndeplinește toate dorințele atât timp cât te dai din calea ta și permiți visurilor tale să devină realitate.
Chiar dacă această idee îmi era clară, am simțit cum felul de a scrie a lui Joe este deosebit de convingător. Și chiar dacă nu pare să aibă vreo legătură, să internalizezi cu adevărat paragraful anterior eu cred că poate face pe oricine să nu mai aibă frică de moarte.
Trăiește așadar cu încredere deplină că nimic nepotrivit nu are cum să ți se întâmple. Și asta pentru că Universul în infinita lui înțelepciune are grijă ca atât tu cât și oricare alt om de pe acest pământ să primească exact ceea ce merită.

Poți Verifica Oricând Principiul

Însă în timpul acestei verificări te invit să fii atent la faptul că tu ești creatorul propriei tale realități. Iar realitatea pe care o experimentezi este o reflexie fidelă a convingerilor tale.
Dacă atunci când încerci să validezi ideea pleci de la premisa că nu are cum să fie adevărată, atunci aceasta este concluzia la care vei ajunge experimentând. Și asta pentru că observatorul modifică realitatea. Fizica cuantică a descoperit deja asta acum ceva timp.
Așa că pentru a putea verifica faptul că nimic nu rămâne nerecompensat, este nevoie de deschidere și de capacitatea ta de a oferi lipsit de așteptări.
Eu am verificat pentru încă o dată principiul ieri. Nu l-am verificat fiindcă mă îndoiam că ar funcționa. L-am verificat pentru a mă distra.
Jucam un joc de societate cu niște prieteni. Iar în timul jocului sunt folosite niște cărți de joc.
Există un moment în care cineva se poate folosi de o carte pentru a cere unui alt jucător o favoare. Jucătorul căruia i se cere favoarea este obligat prin regulament să îi dea o carte din pachetul său celui care i-a cerut favoarea.
Ideea este că fiecare participant la joc are în mână la un moment dat cărți cu putere mai mare sau mai mică în cadrul jocului.
De obicei, când se cere o favoare, jucătorul obligat să îi dea o carte celuilalt, îi dă cartea cea mai puțin semnificativă din pachet.
Înțelegând acest aspect, am decis să mă distrez.
Așa că atunci când mi s-a cerut o favoare, am oferit o carte puternică. Și am făcut acest gest lipsit de așteptări.
Rezultatul?
Am câștigat într-un final jocul.
Poate o să zici că e o simplă întâmplare și că nu are nicio relevanță în viața reală.
Eu îți spun că este dreptul tău să crezi absolut orice vrei. În același timp îți repet însă ceea ce este poate cea mai importantă idee din tot articolul:
Universul îți dă în permanență exact ceea ce meriți și tot Universul îți îndeplinește toate dorințele atât timp cât te dai din calea ta și permiți visurilor tale să devină realitate.
***
Invitația mea de final de articol este deci aceea de a permite acestei idei să facă parte din viața ta. Trăiește având deplină încredere în Univers că primești ceea ce meriți și că ești iubit. Frica de moarte se va evapora de la sine.
-sursa-http://fiimplinit.ro/frica-de-moarte/#more-6166-

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu