Totalul afișărilor de pagină

12 mai 2017

Protectia in timpul somnului...

„Învârtindu-se în jurul soarelui, pământul face în douăzeci şi patru de ore o rotaţie completă în jurul axei sale. Ceea ce explică faptul că în douăzeci şi patru de ore fiecare regiune de pe glob trece progresiv de la noapte la zi, de la zi la noapte; şi în timp ce în unele locuri unii se pregătesc să se culce sau chiar au adormit, alţii se scoală sau sunt deja la lucru. Faptul că ’de o parte a pământului unii sunt cufundaţi în somn, în vreme ce alţii merg la treburile lor, produce în lumea subtilă fenomene foarte interesante.

În momentul în care un om adoarme, sufletul său părăseşte corpul său fizic (rămânând însă legat de el prin acea legătură subtilă numită coarda de argint), el vede în jurul său numai oameni cufundaţi şi ei în somn şi, cum consideră acest lucru neinteresant, merge de cealaltă parte a planetei, acolo unde mulţi oameni sunt treji, şi fără ştirea acestora se amestecă în viaţa lor. Astfel, în timpul zilei, când sunteţi treji, primiţi şi voi vizita unei mulţimi de bărbaţi şi femei adormiţi care locuiesc de cealaltă parte a pământului. Sufletele lor vă vizitează şi vă şoptesc la ureche poveştile, preocupările, suferinţele lor. Uneori, proasta dispoziţie şi tristeţea pe care le simţiţi vă sunt transmise de aceste fiinţe. Vă închipuiţi că acestea sunt propriile voastre nelinişti, dar în realitatea sunt acelea ale unor suflete venite din cealaltă parte pământului care şi-au părăsit corpul fizic în timpul somnului.
Dacă aceste suflete vin lângă voi înseamnă că au fost atrase de vibraţiile gândurilor, ale preocupărilor voastre zilnice. La fel, dacă citiţi multe povestiri privind anumite ţări, pregătiţi în voi elementele fluidice ce vă vor lega de locuitorii acelor ţări şi, cel puţin în interior, participaţi la întâmplările lor. În funcţie de afinităţile, de simpatiile voastre, vă determinaţi întâlnirile, mediul înconjurător psihic, şi chiar dacă vă mutaţi cu locuinţa, vă mutaţi din regiune, veţi continua să atrageţi aceleaşi suflete, să fiţi înconjuraţi de aceeaşi atmosferă. Dacă lucraţi să faceţi din voi un magnet pregătit pentru a atrage entităţile luminoase, chiar dacă mergeţi până în Infern, veţi atrage îngeri; şi datorită lor, veţi alunga demonii care se vor teme că acei îngeri le vor distruge regatul. Şi invers, chiar dacă unii oameni sunt duşi în Paradis, ei se vor aranja întotdeauna pentru a fi urmăriţi şi acolo de diavoli!
Fiţi deci atenţi, vigilenţi: atât în starea de veghe, cât şi în cea de somn, încercaţi să atrageţi în jurul vostru numai prezenţe binefăcătoare. Desigur, această lucrare este mult mai uşor de îndeplinit când sunteţi treji. În timpul somnului, atunci când conştiinţa slăbeşte, sunteţi mai expuşi şi mai vulnerabili. De aceea trebuie să fiţi deosebit de atenţi ca să nu adormiţi în orice stare de spirit ci, dimpotrivă, să vă pregătiţi pentru somn. Unele persoane sunt uimite să comită în vis acte reprobabile pe care nu le comit niciodată în starea de veghe… Tocmai fiindcă nu au ştiut să se pregătească pentru somn.
În Cabală se spune că, atunci când omul adoarme, un spirit impur se ataşează de corpul său fizic pentru a-i sugera anumite idei, anumite dorinţe. Acest spirit impur vrea să intre în posesia corpului deoarece corpul posedă o mare rezervă de forţe. Da, spiritele rele au nevoie de materiale şi energii pentru lucrările lor, şi le găsesc la oameni, mai ales în timpul somnului lor. De ce? Este foarte simplu. În timpul zilei, oamenii care sunt copleşiţi cu treburile lor aleargă la dreapta şi la stânga, şi folosesc ei aceste energii; în timp ce noaptea, atunci când dorm, energiile lor sunt disponibile.
Veţi spune: „Cum aşa? în timp ce dormim, nişte spirite vin să ne prade fără ştirea noastră? Dar nu au acest drept!” Ah, dar ce vă închipuiţi? Ele îşi iau acest drept. Priviţi ce fac oamenii cu animalele de milioane de ani! Ei le-au exploatat şi masacrat fără milă, sub pretext că aveau nevoie de ele pentru tot felul de treburi: să cultive pământul, să transporte greutăţile, să călătorească, să se hrănească, să se îmbrace, să se distreze etc. Oare s-au simţit ei vreodată vinovaţi? Deloc, dimpotrivă, unde este răul în a exploata animalele? Ele se află aici tocmai pentru aşa ceva!…Ei bine, spuneţi-vă că în lumea invizibilă se găsesc entităţi care judecă exact la fel în privinţa oamenilor. Ele nu-şi fac nici un scrupul din a-i exploata, mai ales în timp ce aceştia dorm, atunci când sunt părăsiţi, lipsiţi de apărare. De aceea, înainte de a adormi, este de dorit să vă puneţi la adăpost cerând protecţia spiritelor luminoase.
Eu ştiu bine că mulţi nu vor accepta niciodată această idee a existenţei spiritelor inferioare care pot veni să îi acapareze în timpul somnului. Ei bine, este treaba lor dacă nu acceptă. Dar toţi aceia care doresc să avanseze pe calea evoluţiei trebuie să admită existenţa acestor spirite şi necesitatea de a se proteja de acţiunile lor. Pentru a se apăra de ele, ei trebuie să roage Cerul să le trimită un înger care îi va apăra şi care îi va conduce la Şcoala Domnului pentru a studia acolo iubirea şi înţelepciunea. Astfel, ei vor avea mereu un păzitor în timpul nopţii care se va plimba în jurul corpului lor pentru a împiedica spiritul răului să intre în posesia acestuia.
V-am dat adesea exemplul trenului de noapte care goneşte cu toată viteza de-a lungul câmpiilor. Călătorii dorm şi bine fac, pentru că au dreptul să doarmă. Un singur om nu poate dormi, conducătorul trenului: el nu are dreptul să doarmă pentru că este responsabil de viaţa tuturor celorlalţi şi trebuie să îi conducă cu bine la destinaţie. Ei bine, şi noi suntem asemenea acelui tren al cărui conducător nu trebuie să doarmă. Corpul nostru, celulele noastre pot dormi, dar conştiinţa noastră trebuie să rămână trează, vigilentă, pentru a continua să ne ghideze în mijlocul capcanelor nopţii.
Da, nu este suficient să fiţi treji în timpul zilei; şi în timpul nopţii trebuie să păstraţi o parte din sinea voastră trează. De aceea, seara, înainte de a adormi, trebuie să vă gândiţi să lăsaţi pe cineva, o entitate, o lumină, să vegheze în interiorul vostru, în timp ce adormiţi. Iisus a spus: „Privegheaţi şi vă rugaţi”. A veghea nu înseamnă desigur, a nu dormi, ci a fi vigilent. Este necesar pentru bunul echilibru fizic şi chiar pentru cel psihic să dormiţi, să vă odihniţi. Dar nu în planul fizic trebuie să vegheaţi, ci în planul spiritual.
Cu ani în urmă, Maestrul Peter Deunov ne-a indicat o formulă de spus înainte de culcare. O spunem ţinând palma mâinii drepte pe plexul solar şi dosul mâinii stângi plasat la nivelul spatelui, tot în dreptul plexului solar. Această formulă, ne-a fost dată de Maestrul Peter Deunov în bulgară, evident. Iat-o:
„Gospod văv mene e svetlina Anghelite seu toplina Celovecite seu dobrina Gospod veu mene e svetlina Duhăt mi e toplina Az seum dobrina”.
Dacă vă este mai uşor, o puteţi pronunţa în limba franceză:
„Dumnezeu este în mine lumina, îngerii sunt căldura, Oamenii sunt bunătatea. Dumnezeu este în mine lumina. Spiritul meu este căldura, Eu sunt bunătatea”.
Meditaţi câteva minute, apoi trasaţi cu mâna dreaptă o pentagramă în aer. De ce o pentagramă?
În mod tradiţional, pentagrama este un simbol pe care magii îl pun la intrarea locuinţelor lor pentru a respinge spiritele rele. Bineînţeles, nu este de ajuns să trasaţi o pentagramă pentru a fi protejaţi. Dar dacă vă străduiţi să trăiţi zilnic o viaţă cumpătată şi pură, şi trasaţi apoi pentagrama, ea va întări lucrarea voastră şi veţi fi cu adevărat protejaţi.Unii vor gândi: „Dar de ce ne povesteşte toate acestea? Spiritele rele… a te proteja înaintea somnului… Lăsaţi-ne în pace, avem dreptul să trăim cum vrem”. Eu ştiu toate acestea, nu am nici un drept să mă ating de viaţa voastră, sunteţi liberi să continuaţi să trăiţi în mijlocul greutăţilor voastre, eu nu mă împotrivesc. Eu vă vorbesc, vă ofer câteva explicaţii, iar aceia care doresc vor putea începe să lucreze.”
-sursa- Maestrul Omraam Mikhael Aivanhov – Incursiune in Invizibil

Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu