Totalul afișărilor de pagină

4 mai 2017

Disciplina Atenției...

Atenția este energie. Mai precis energia sacră a Creatorului. Și este în administrarea fiecăruia dintre noi. Suntem o Sursă a acestei energii. Atenția este un principiu creator fundamental. Oriunde îmi duc atenția, acel lucru începe să se transforme. Un proiect, o relație, o acțiune, un copil, o plantă, un câine…. Oriunde îmi duc energia sacră a Atenției, acel lucru crește, se transformă, se dezvoltă. Aceasta este marea Lege a Creației, și expresia profundă a ceea ce suntem în adâncurile noastre.
Unde este energia sacră a Atenției în cea mai mare parte din zilele vieților noastre? Investim această energie mai ales în gândire sterilă, uscată, repetitivă. O investim în critică față de noi înșine, în analiza nesfârșită a trecutului și în frica față de viitor, în opinii care nu au altă valoare decât că sunt ”ale mele”, în locurile comune, ”de bun simț”, ale conștiinței colective, de masă, în gândirea de turmă. Toată puterea Atenției, care ar putea să schimbe complet modul în care trăim, care ar putea să transforme complet calitatea experienței noastre de viață, o irosim în nimicuri. Viața trece pe lângă noi în vreme ce suntem ocupați cu prețioasele noastre judecăți. Relațiile noastre sucombă căci suntem absenți din ele, preferăm să ne uităm la televizor, împlinirea marilor noastre vise sunt amânate la nesfârșit, căci folosim realitatea înconjurătoare
ca pretext pentru a rămâne în expectative gânditoare, în calcule nesfârșite menite să controleze realitatea.
Realitatea nu poate fi controlată de la nivelul minții. Ea poate fi doar creată de la nivelul adânc al Sursei, al Inimii.
Suntem pierduți în labirinturi de speculație, în evaluări, analize, critici ale detaliilor, rătăcim în dimensiunea orizontală a existenței, în falii temporale și mentale, suntem plecați chiar și din corpurile noastre, iar acestea suferă precum o casă părăsită, erodându-se în absența stăpânului. Suntem în defensivă sau în atac sau pregătindu-ne pentru ele. Întreaga noastră energie fundamentală este investită în ...iluzie.
Nu băgăm de seamă efervescența, strălucirea, splendoarea momentului, faptul că nici un spațiu nu este gol, totul strălucește de Prezența aflată pretutindeni, nu vedem cerul și nu simțim pământul, nu-i simțim pe ceilalți. Suntem deconectați de marea Sursă și irosim energia sursei din pieptul nostru, incapabili să ne asumăm statutul de Creatori ai propriei vieți și propriei experiențe de viață. Încercăm cu naivitate să schimbăm condițiile exterioare ale vieții noastre, fără să ne dăm seama că e nevoie să schimbăm cauzele lor lăuntrice. Ne ”căutăm pe noi înșine” în trecut și în cărți, în terapii și roluri care mai de care mai nobile, ne dedicăm muncii, ratelor la bancă, salvării lumii, politicii sau diferitelor cauze, folosim realitatea ca pe un pretext pentru a nu crea pe măsura propriei noastre măreții.
În cele din urmă se declanșează crize al căror punct final este un moment din capătul vieții când privim înapoi și ne întrebăm ce naiba am făcut în tot acest timp, unde am fost.
Nu mai este nevoie de crize. Putem schimba totul, acum. Marea schimbare începe cu Disciplina sacră a Atenției, energia pe care o investim în fiecare clipă, la fiecare respirație, în gândire, în emoție, o transformăm în energia  vitală pe care o turnăm în acțiunile și atitudinile noastre, în relațiile și proiectele noastre. Toate dimensiunile ființei noastre sunt modulări de diferite densități ale energiei sacre a Atenției. Este natura adâncă a ceea ce suntem și instrumentul miraculos prin care putem deveni stăpânii propriei noastre vieți, și creatori ai propriului destin. Nu suntem condamnați la suferință, nici la prizonieratul unei minți care ne ține captivi, nu suntem supuși emoțiilor noastre, ci dimpotrivă: noi suntem cei care le creează.
Această disciplină a Atenției conduce către Măiestria Interioară și către marea Creație Conștientă de Realitate. A investi Atenția în lucrurile pe care le dorim pentru noi înșine, în relațiile la care ținem cel mai mult, în realizarea viselor noastre, aceasta este arta de a trăi, de a realiza, de a face din a fi, este cheia autenticității și a bucuriei care vine din exprimarea liberă de sine.
Majoritatea oamenilor se cred prizonierii unei realități ca o mașinărie, care funcționează independent de ei înșiși. Atenția lor rătăcitoare, incapabilă de focalizare, creează impresia să Lumea funcționează independent de ființa lor. E un fals. Contextul vieții fiecăruia dintre noi este expresia perfectă a stării noastre interioare, este o oglindă care nu face altceva decât să reflecte realitatea noastră lăuntrică. Iar aceasta poate fi schimbată imediat prin felul în care investim energia sacră a ființei noastre.
Ființa umană este creatoare de realitate fie că este conștientă de acest lucru sau nu. Sursa lăuntrică este inepuizabilă astfel că alimentăm la nesfârșit realitatea cu situații care reflectă stările noastre lăuntrice. Disciplina interioară începe cu creația lăuntrică a stărilor, a perspectivelor, a atitudinilor. Disciplinarea Atenției și folosirea ei ca principiu creator, miraculos, nu este o noutate. Există o cunoaștere veche de când umanitatea pe această planetă care acum coboară din temple, în lume. Acum e posibil, pentru tine și pentru tine și pentru tine să te eliberezi. Cu o singură condiție: să recunoști statutul tău de unic creator, de responsabil al vieții tale. Și să practici disciplina Atenției. Este un alt nume pentru Prezență.
Fiecare moment al vieții noastre este un răspuns la întrebarea ”cine sunt eu?” Re-creăm ceea ce suntem la fiecare respirație și la fiecare bătaie de inimă. Nu e nevoie să mai rămânem în vechi identități ale neputinței, nu mai este nevoie să ne prefacem că nu există altă cale. Există. Noi o numim Calea Maestrului Interior. Este calea ființei umane iluminate, care-și descoperă adevărata natură, adevărata putere, adevărata măreție și frumusețe. Este calea către o viață în care ne împlinim visele, în care sănătatea, banii, relațiile devin fluide, pe măsura recunoașterii capacității noastre de a crea. O viață în care bucuria nu depinde de nimic exterior, ci de ceea ce suntem înlăuntru.
”Cu ce să începem?” m-a întrebat astă vară, în mijlocul unui workshop de Arta Respirației Conștiente, cineva din cerc. Am răspuns fără ezitare: cu disciplina minții și a corpului. Disciplina gândirii generează rapid capacitatea de a administra orice emoție, iar disciplina corpului fizic reface rapid fluxurile energiilor vitale pe care le turnăm în oricare din acțiunile noastre.
Disciplina minții începe cu antrenarea capacității de a asculta. A asculta oprește rătăcirea compulsivă a minții. Este modul ”recepție” de funcționare al minții. Are legătură cu capacitatea de a simți, a percepe. Cu a fi conștient.
Disciplina corpului începe cu a ieși din confort, cu a face lucrurile pe care amânăm la nesfârșit să le facem. ”De mâine mă apuc să alerg dimineața.” Nu mai spune nimic. Just do it!
Sunt primii pași către recuperarea capacității de a folosi creator energia sacră a Atenției. Toate gesturile noastre, fie ele mentale, emoționale, energetice sau fizice sunt modulări ale Atenției care izvorăște din Sursă. Sunt creații. Până acum ai creat inconștient. A venit momentul schimbării. Creează viața pe care ți-o dorești. Aceasta este Maestrul.
-sursa-
Horia Francisc Țurcanu


Iti transmit din suflet Lumina si Iubire.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu