Totalul afișărilor de pagină

20 ian. 2017

Gedoku Chiryo Ho - metoda de detoxifiere / purificare ...

Oarecum asemănătoare metodei Tanden Chiryo Ho, Gedoku Chiryo Ho este o tehnică folosită în scopul detoxifierii / purificării în diverse stadii.
Deasemenea este considerată de către unii ca metodă complementară în întărirea conexiunii cu / conștientizării “Sinelui Superior” personal - scânteia divinității dinlăuntru.
Această metodă poate fi adăugată în tratamentul Reiki obișnuit, sau poate fi folosită ca practică de sine-stătătoare.
Versiunea normală a tehnicii Gedoku Chiryo Ho este următoarea:
Puneți mâinile pe coapse, cu palmele orientate în jos.
Închideți ochii și centrați-vă atenția în centrul dvs. hara: concentrați-vă gradul de conștientizare în seika tanden.
Pentru câteva clipe, doar „fiți” - tăcut și calm “urmărind respirația”: concentrați-vă ușor pe ritmul natural al respirației. Nu mai este nici o interferență cu procesul natural - nu căutați să conștientizați respirația, - abia dacă vă dați seama că respirați fără efort.
Dați-vă voie să “vedeți” și simțiți Reiki pătrunzând în întreaga dvs. ființă - știți că sunteți una cu fenomenul Reiki, parte din acesta.
Stând în această conștientizare, efectuați gassho rei (arcul gassho) și faceți o declarație de intenție mentală - ceva legat de faptul că veți începe acest tratament de vindecare și armonizare a pacientului.În timp ce pacientul poate sta în poziție culcat pentru acest tratament, în general, va fi mult mai uşor dacă stă cu spatele drept pe un scaun.
Poziționați-vă pe partea stângă a pacientului*, puneți mâna stângă în zona tandenului acestuia și mâna dreaptă pe spate aproape la același nivel ca cea de pe tanden.
Conștientizați fluxul Reiki ce curge prin mâinile dvs. Puteți afirma mental intenția ca toate toxinele, ușor, să fie eliminate din pacient**.
Lăsați Reiki să curgă. “Observați” și simțiți fluxul Reiki. Experimentați.
Mențineți poziția atâta timp cât considerați necesar (aceasta poate varia între 15-20 minute**).
(Puteți deasemenea să vă imaginați / vizualizați eliminarea toxinelor din pacient, ieșind la suprafața corpului, iar de aici, curgând în jos către picioare și mai departe în pământ***).
Când observați că este suficient ceea ce s-a realizat în sesiunea curentă, retrageți-vă mâinile de pe pacient.
Manifestați-vă kansha - recunoștința - pentru că vi s-a acordat oportunitatea de a asista pacientul la propria lui vindecare.
Pentru a încheia procedura, efectuați din nou gassho rei.
Desigur, puteți efectua și autotratament prin metoda Gendoku Chiryo Ho, însă unii oameni au dificultăți în menținerea mâinii drepte în poziția de pe spate pentru o perioadă mai lungă de timp.
* Unii practicanţi preferă să stea pe podea, în postura seiza sau cu picioarele încrucişate în timp ce efectuează Gedoku Chiryo Ho; cu toate acestea, mulţi preferă să se aşeze pe un scaun la aceeaşi înălțime cu pacientul. Depinde de la persoană la persoană să experimenteze şi să decidă cum este cel mai confortabil. Amintiţi-vă, confortul terapeutului este la fel de important ca al pacientului - disconfortul îl poate distrage pe oricare dintre ei de la a fi un canal pur al fenomenului Reiki.
** Dacă este aplicată prea intens (sau dintr-o cauză oarecare, pentru un timp mult prea îndelungat) această tehnică poate cauza diaree sau alte efecte simptomatice catarctice de detoxifiere acută.
Intenția ar trebui să fie una de a obține o detoxifiere graduală, blândă, fără a supune pacientul la asemenea efecte secundare stresante.
*** Nu vă imaginați / vizualizați toxinele călătorind în jos prin picioare și tălpi - în practică, acest lucru poate conduce uneori la congestii la nivelul membrelor - lucrați întotdeauna cu ideea că toxinele se deplasează și curg în jos pe la suprafața membrelor.

-sursa: traducere din www.aetw.org-
  Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu