Totalul afișărilor de pagină

21 ian. 2017

Nentatsu Ho - Tratarea Obiceiurilor ...

Uneori, Nentatsu Ho este prezentată ca o tehnică de deprogramare. Ea este o metodă prin care pot fi transformate obiceiurile proaste sau înclinațiile prin “impunerea” intențiilor pozitive cum ar fi concentrarea unor energii spre un obiectiv bine definit.
Procedeul este aproape identic cu Seiheiki Chiryo Ho care are la bază implementarea unui gând, a unei idei sau sugestii în subconștientul pacientului (sau, după caz, în propriul subconștient).
Diferența principală între Nentatsu Ho și Seiheiki Chiryo Ho este aceea că tehnica cea din urmă implică utilizarea shirushi (a simbolurilor Reiki), în timp ce în Nentatsu Ho nu este nevoie.
Închideți ochii și centrați-vă în centrul dvs. hara: concentrați-vă conștiența în zona tanden-ului - aria adânc în interiorul corpului dvs. situată la mijlocul dintre buric și osul pubian.Pentru câteva momente, pur și simplu “fiți” - calm și liniștit “urmărind respirația”: concentrați-vă ușor pe ritmul natural al propriei respirații. Nu există nici o interferență cu procesul natural - nu căutați să conștientizați respirația - mai degrabă aveți grijă să respirați fără efort.
Când sunteți pregătit, faceți gasho și manifestați-vă intenția (aproape la fel cum se procedează când se începe Hatsurei Ho) - ceva asemănător cu: “Încep Nentatsu Ho”, sau “Acum voi începe Nentatsu Ho”.
Acoperiți zona occipitală a pacientului (proeminența unde craniul întâlnește coloana vertebrală) cu mâna dominantă, lăsând fluxul Reiki să curgă.
Când ați intuit ca este momentul pentru a trece la etapa următoare, păstrând mâna dominantă în poziția în care este, puneți cealaltă mână pe fruntea pacientului (la baza părului).*
Lasați Reiki să curgă și, în același timp (liniștit) repetați o sugestie sau afirmație potrivită. (Natura problemei către care urmează a se lucra sau se intenționează a fi stabilită și aranjarea precisă în frază a sugestiilor sau afirmațiilor este ceva ce ar trebui să fie decis în discuții cu pacientul înainte de tratament. Sugestiile sau afirmațiile ar trebui să fie întotdeauna aranjate într-un sens pozitiv).
Indiferent de natura afirmațiilor sau sugestiilor, trebuie să le exprimați cu atenție, fără judecată și într-o atitudine de iubire, recunoștință și compasiune.
Continuați această repetare tăcuți pentru câteva momente până când intuiți că este timpul să încetați.
Încheiați făcând gasho încă o dată.
Efectele metodei Nentatsu Ho sunt cumulate în natură, așadar o serie de tratamente la intervale regulate de timp sunt deobicei recomandate.

* - În unele versiuni ale metodei Nentatsu Ho, practicantul începe cu mâinile puse în zona occipitală și la baza părului, apoi, după câteva clipe, ia mâna de la baza părului și o așează peste cealaltă în zona occipitală.

-sursa: traducere www.aetw.org-
 Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu