Totalul afișărilor de pagină

30 ian. 2017

Nimic nu este întâmplător...

Nu este întâmplător că ai nevoie de anestezie și pentru emoții pozitive și pentru negative. Se bea și  de bucurie și de necaz. Celor mai mulți oameni le este frică să simtă, le este frică să trăiască!
Nu este întâmplător că atunci când te lupți cu viața, când te lupți să ai și să devii, când te lupți cu stresul, când te lupți cu boala viața ta devine o veșnică luptă. Mereu ești în priză, mereu ai nevoie de resurse, de strategii. Amintește-ți să în război sunt învinși și învingători. Cine câștigă din lupta ta cu tine?
Nu este întâmplător că nu-ți ajunge timpul dacă porți grija altora, în loc să-ți vezi de propria treabă. Pentru fiecare dintre noi ziua are 24 de ore, diferența o face felul în care le folosim.
Nu este întâmplător să simți că nu-i pasă nimănui de tine. Nici măcar ție nu-ți pasă! Când te-ai ascultat ultima dată? Când ai făcut ceva care să-ți bucure sufletul? Când ai făcut ceva numai pentru tine și fără să te simți vinovat pentru acest lucru? Când ți-ai făcut timp pentru tine?
Nu este întâmplător că te simți victimă când tu nu-ți asumi responsabilitate vieții tale. Le cedezi celorlalți dreptul de a decide în numele tău și apoi te simți nedreptățit. Când gândești păgubos pentru tine, când te consideri neimportant, când crezi că părerea ta nu contează și că tu nu poți să faci nimic.
Nu este întâmplător că nu ai dacă tu trăiești mereu în energia lipsei. Mereu nemulțumit și niciodată recunoscător că pentru ceea ce ai. Dacă nu altceva ai viață. Trăiește-o! Și ai să vezi cât de bogat devii.
Nu este întâmplător că ești nefericit. Trăind în neputință, în lipsă, cu frica zilei de mâine nici nu prea ai cum să fii altfel. Cum să te simți altfel când ai uitat de tine, de nevoile tale, de dorințele tale, de visurile tale.
Nu este întâmplător că relațiile sunt cum sunt. Am uitat să mai fim oameni. Am uitat ce este compasiune, respectul, buna cuviință. Libertatea prost înțeleasă dă unora dreptul de a călca peste cadavre pentru a-și atinge scopurile.
Nu este întâmplător că familiile se destramă. Prea ocupați cu multe uităm să oferim puțin și celor pe care-i numim oameni dragi. Am uitat să ne strângem în brațe bărbații, femeile, copiii, părinții. Nu mai avem timp pentru prietenii reali. Am ajuns să ne bem cafeaua pe rețelele de socializare, să luăm masa cu nasu-n telefon.
Nu este întâmplător că te îngrași dacă îți hrănești emoțiile cu mâncare și mișcarea ta se numește sedentarism. Nu mâncarea te îngrașă, ci ceea și cum mănânci. Cantitatea și calitatea hranei tale, felul în care o mănânci, ora la care mănânci. Dacă singura activitate fizică pe care o faci este să te muți de pe un scaun pe altul cum să ți se mai întindă mușchii și tendoanele?
Nu este întâmplător că ești bolnav atunci când ani la rând, poate zeci de ani, nu ți-a păsat de sănătatea ta. Te-ai epuizat, ai uitat să te hidratezi, ai mâncat prost, ai dormit puțin, ai alergat aiurea.
Nu este întâmplător că faci depresie atunci când ți-ai pierdut sensul vieții, când te-ai îndepărtat de tine, când ți-ai devenit străin. Când din dorința de a face pe plac altora te-ai negat pe tine. Când ai făcut totul pentru ceilalți și nimic pentru tine.
Nu este întâmplătorte simți obosit. Câte cari în spate? Dar câte din acestea nu sunt ale tale? Meriți ceea ce-ți faci? Chiar are sens? Oprește-te, respiră, fă-ți curat în viață, sabilește-ți prioritățile.
Nu este întâmplător că educația copiilor este cum este. Copilul a ajuns o minge de ping-pong între familie, școală și societatea, fiecare așteptând din altă pare să fie educat copilul. Copiii sunt niște străini pentru proprii părinți, ajung să stea mai mult cu bona, educatoarea, învățătoarea decât cu mama și tatăl lor.
Nu este întâmplător că emisiunile de can-can și telenovelele (inclusiv cele politice) înregistrează audiențe maxime și că emisiunile de cultură sunt scoase din grilele de programe. Se oferă ce se cere!
Nu este întâmplătorvalorile tinerilor noștri sunt perimate. Le oferim, noi adulții, exemplul de urmat în viață. Mass media e plină de oameni fără școală, cultură, bun simț,  care aruncă cu bani în toate direcțiile. De ce ți-ai toci coatele pe băncile școlii, dacă altul este modelul de succes care-l vezi permanent?
Nu este întâmplător că sunt cluburile pline și sălile de spectacole aproape goale.  Este nevoie de multă zarvă ca să nu ne mai auzim pe noi. În plus, atâta nemulțumire, mânie mocnită trebuie să se descarce undeva și nu se poate la un concert simfonic.
Nu este întâmplător că țara este condusă de cine este condusă. Se spune că poporul îți merită conducătorii. Atunci când ai fi putut să faci ceva te-ai complăcut lăsându-i pe alții să facă ceva.  Poate ți-a fost greu să ieși din casă să te duci la vot și așa i-ai legitimat prin absența ta.
Om minunat, nimic nu este întâmplător. Toate au o cauză și un efect. Prea ocupați ca să tratăm efectul uităm să căutăm cauza. Du-te la cauză. Găsește-o. Vindecă-o. Elimină-o. Doar așa efectul va dispărea. Altfel te lupți cu morile de vânt.
Excelența nu este întâmplătoare. Ea vine din obiceiurile tale. Vrei să ai o viață altfel? Schimbă-ți obiceiurile!
Schimbă ceea ce faci în fiecare zi. Schimbă-ți modul în care gândești, așa se va schimba modul în care vorbești și implicit cel în care acționezi.
-sursa- http://www.lumeaprivitaaltfel.ro/nimic-nu-este-intamplator/-

Inchei cu Trebuie sa Traiesc.
gabriella.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu